Wedstrijdverslagen Strandcross MC de Pekelinge

STRANDCROSS ZOUTELANDE 23 SEPTEMBER  2023. (13e EDITIE).

23 september was het dan eindelijk weer zover. Een strandcross in Zoutelande. De 13e editie wel te verstaan. 

Vrijetijdsrijders.

Wederom hadden zich veel vrijetijdsrijders aangemeld voor deze 13 editie. Al snel werd besloten de boel op te splitsen in een even en oneven serie met een herkansing waar de beste vijf rijders zich konden plaatsen voor de finale reeks.

Bij de vrijetijdsrijders even nummers ging de winst in de serie naar Rav Kerremans uit Middelburg De Husqvarna rijder bleef Yaron Meerman uit Vlissingen op zijn GasGas ruim voor. De derde plaats werd in beslag genomen door Rens Scheffers uit Middelburg op zijn KTM. Levi Oreel eindigde vierde voor start nr 440 Jasper de Visser uit Domburg. Danielle van Kempen uit Oost Souburg eindigde knap 7e in dit deelnemersveld.

De vrijetijdsrijders oneven nummers werden hun wil opgelegd door de Belg Stef van Balen uit Pelt. Hij stak met kop en schouders boven het deelnemersveld uit. Een tweede plaats was er voor Robby van Hoorn uit het Brabantse Berghem. Hij moet het zand wel gewoon zijn met een zandcircuit zo dicht bij de deur. Lucas Herrebout, de man uit Schoondijke met start nr193 maakte de top drie compleet. Huib Schipper eindigde mooi vierde voor Jeremy van de Goor op zijn KTM.

Na de herkansing waarin de beste 5 deelnemers zich hadden geplaatst voor de finale kon om 16.50 uur begonnen worden met de finale. Zoals eerder gezegd stak Stef van Balen er met kop en schouders boven uit. Hoofdwaarschijnlijk heeft deze man veel ervaring opgedaan op het GP circuit in Lommel, ook wel de Lommelse Sahara genoemd. Robby van Hoorn die in zijn serie ook de tweede plaats gepakt had, pakte deze nu in de finale ook. Yaron Meerman uit Vlissingen ging met de derde plaats naar huis. Wellicht een mooie opsteker voor de strandcross van MSV de Uitlaat die nog op het programma staat voor Zondag 22 Oktober. Rav Kerremans eindigde vierde met een DNF voor Lucas Herrebout en Huib Schipper (7e) uit Grijpskerke. 

 

 

STRANDCROSS ZOUTELANDE 2022 GEEN ORGANISATIE IVM SLECHT TIJ EN GEEN VERGUNNING.

STRANDCROSS ZOUTELANDE 2021 GEEN ORGANISATIE IVM CORONA.

STRANDCROSS ZOUTELANDE 2020 GEEN ORGANISATIE IVM CORONA.

 

STRANDCROSS ZOUTELANDE  2 NOVEMBER 2019 (12E EDITIE).

 

Vrijetijdsrijders

De vrijetijdsrijders waren in groten getale opgekomen, zodat besloten werd om deze in twee groepen op te delen. De even en de oneven nummers. Van iedere groep gingen de beste 15 rijders naar de Finale met twee rijders die zich konden plaatsen via de herkansing. Mitchell Xhofleer uit het Noord Brabantse Eersel bleek de snelste. Huub Theunissen, eveneens uit Eersel, had 31 sec. meer nodig voor deze finale. Op een derde plaats eindigde de man die al eens eerder had laten zien in zand goed te kunnen presteren: Niels Joziasse uit Westkapelle. De KTM-rijder had 38 sec meer nodig dan de winnaar. Stef van Balen uit Lommel (die moet wel zandervaring hebben met een enorme zandbaan in zijn woonplaats) eindigde vierde voor de Zeeuwen Jeremy van de Goor (Middelburg) en lange Jasper de Visser, de enduro-rijder uit Domburg. De enige dame in dit mannengezelschap, Danielle van Kempen uit Oost-Souburg, nam de 8e plaats in beslag op haar Yamaha.

Veteranen.

Bij de veteranen, die samen reden met de 125CC, ging de overwinning naar Ronny van Hove uit het Belgische Zele. Op een tweede plaats eindigde de jarige Jan Blancquaert. Hij was de enige die in dezelfde ronde eindigde als Ronny van Hove. En dat op zijn 58e verjaardag. Joost Serrarens wist beslag te leggen op een derde plaats voor Peter Maranus uit Aagtekerke. Deze had al aardig wat kruit verschoten door eerst een vrijdag en een deel van de zaterdagochtend aan het circuit te werken, voordat hij zich bij de start aan kon melden. Aswin van Damme (KTM) uit Zuiddorpe kwam als 5e veteraan over de finish. Ad Geldof, de man die ooit onfortuinlijk ten val kwam in Zoutelande vierde zijn rentree met een 11e plaats voor Andre Jakobsen.

125cc

Mats Leeuwesteijn was de snelste man in de 125cc klasse. De Vlissingse Husqvarna rijder moest wel een felle strijd leveren met Junior Bal uit Lokeren. Junior had de eerste manche gewonnen en Mats de tweede manche zodat de eindoverwinning naar Mats ging. Boaz Bijtjes, die voor deze wedstrijd afgereisd was uit Alkmaar, eindigde op een derde plaats voor Brend Bolckmans uit het Belgische Brecht. Zijn broer Brian Bolckmans legde beslag op de vijfde plaats voor Dylan Jonkers uit Rijkevorsel en Bryan Nelis uit Yerseke, die de overstap naar de 125cc heeft gemaakt.

250cc

In de 250cc klasse verscheen Good Old Ton van Grinsven aan de start. Wie de prestaties van Ton kent, weet dat hij een uitstekende zandrijder is. De coureur uit Vinkel heeft al menige strandcrosses naar zijn hand gezet. In 2009 won hij de strandcross van MC de Pekelinge al eens, en ook nu legde hij beslag op de overwinning. Het lijkt wel of deze man onverslijtbaar is. Devin Sluijs uit Bergschenhoek legde beslag op de tweede plaats voor Ricardo Abrahams uit Asten. Mischa Jansen uit Vlissingen was de eerste Zeeuw in de 250cc-klasse op een vijfde plaats.

500cc

In de training was al te zien dat deze klasse voor flink wat vuurwerk zou gaan zorgen. Met sterke rijders als oud-winnaar Roy van Heugten, Dimitri van der Sande, MON-kampioen Jacky Tausch die ook de wedstrijd in Aagtekerke had gewonnen bij de 500cc, Jeffrey van Kempen, Jordan-Lee van Maaren (de winnaar van vorig jaar) en Guido Boone kregen de toeschouwers motorcross te zien van de bovenste plank. Na manches waarbij valpartijen met de regelmaat van de klok voorkwamen trok toch Jacky Tousch uit Elshout aan het langste eind. Roy van Heugten uit Achterveld eindigde op een tweede plaats nadat hij in de op een na laatste ronde 4 seconden op Jacky inliep. Het had niet veel langer moeten duren. De derde plaats ging naar Dimitry van der Sande uit Belgie. De Souburgers Jeffrey van Kempen en Guido Boone legden beslag op de plaatsen vier en vijf.

Jordan-Lee van Maaren, de winnaar van 2018, was de pechvogel van de dag. Zijn machine stopte ermee in de eerste manche, In de tweede manche behaalde hij nog wel een eervolle derde plaats maar was uiteraard niet tevreden.

 

 

STRANDCROSS ZOUTELANDE 13 OKTOBER (11E EDITIE).

Mc de Pekelinge organiseerde zaterdag 13 Oktober voor de 11e maal in samenwerking met Strandpaviljoen de Branding de strandcross in Zoutelande. Met 120 deelnemers werd een nieuw record gevestigd qua deelnemersaantal. Het weer was grandioos zoals zovele dagen dit jaar.

VRIJETIJDSRIJDERS.

De vrijetijdsrijders, in grootte getallen opgekomen reden eerst in twee groepen. De even en de oneven nummers. De beste 15 van iedere groep gingen naar de finale manche. In de herkansing waren er nog twee plaatsen te verdienen in de finale. Jonathan Hopman uit Spakenburg bleek de snelste in deze finale. Mitchell Xhofleer uit Eersel wist beslag te leggen op de tweede plaats. Het onderlinge verschil was 35 seconden. De derde plaats werd ingenomen door Mike van der Donk uit het Noord Brabantse Rucphen.

125CC.

De 125cc klasse leverde ook een Belgische winnaar op. Marnick Lagrou uit Massenhove kon de bloemen en de door Strandpaviljoen de Branding beschikbaar gestelde prijs mee naar huis nemen. Davey Nieuwenhuizen uit Nieuwkoop legde beslag op de tweede plaats. Marnick won de tweede manche. Davey had de eerste gewonnen. Maar ook in dit geval was de tweede manche doorslaggevend. De Vlissinger Dailey van de Ketterij eiste de derde plaats op, waarmee hij uiterst tevreden was, vertelde hij tijdens de prijsuitreiking. Mats Leeuwesteijn uit Vlissingen miste het podium op plaats 4 voor Dymas Schrik.

250CC.

De 250CC klasse leverde een overwinning op voor de in Lokeren wonende Tallon Verhelst. Tallon is zeker geen vreemde in de Strandcross van Zoutelande. Ook de voorgaande edities was hij van de partij. Luid aangemoedigd door Pa, Ma, Opa,Oma en zijn Tante stuurde hij zijn KTM naar de eerste plaats. Was de familie meegekomen om Tallon aan te moedigen of waren ze enthousiast geworden door het nummer Zoutelande. Tallon vertelde dat hij net 17 was geworden, en dat hij de strandcross in Zoutelande zeer amusant vindt. De tweede plaats ging naar Henk Pater uit Lunteren die in het tweede gedeelte van de finale steeds meer tijd moest prijsgeven op Tallon. Ralph Hubers uit Middelaar legde beslag op de derde plaats. Timo Dhanis uit Terneuzen op zijn KTM scoorde een vierde plaats. Na zijn hoge notering op de Strandcross van MSV de Uitlaat nu dus wederom een hoge notering in de Strandcross van Zoutelande.

500CC.

De 500CC klasse werd gewonnen door Jordan-Lee van Maaren uit Vlissingen. De Husqvarna rijder had tal van supporters meegenomen. Zij genoten van de overwinning en van het terras van Strandpaviljoen De Branding. Een van de supporters vroeg waar de champagne bleef. Afgesproken is dat hij de champagne volgend jaar sponsort. Naam en woonplaats zijn bij de organisatie bekend. Op een tweede plaats eindigde Jeffrey van Kempen uit Oost Souburg. Van de Yamaha rijder is bekend dat hij veel ervaring heeft in het zand. Zeker ook door zijn deelnames aan de strandrace van Le Touquet in Noord Frankrijk. Verrassend was de derde plaats van Menno Aussems uit Maastricht, niet bepaald een plaats waar je strandrace kan beoefenen. Hij vertelde veel te trainen op het circuit van Mc Lille. Kevin Spruijt tegenwoordig zijn geluk zoekend in Axel veroverde de vierde plaats voor Guido Boone uit Oost Souburg.

Veteranen.

Peter Maranus (Bestuurslid van Mc de Pekelinge) uit Aagtekerke sleepte de overwinning uit het vuur bij de Veteranen. Na zowel op Vrijdag als op Zaterdag in de weer te zijn geweest om het circuit op te bouwen, dus nog energie over om deze wedstrijd naar zijn hand te zetten. Op een tweede plaats eindigde de Voorzitter van MSV de Uitlaat, Thijs Lampio op zijn Suzuki. De derde plaats werd ingenomen door een man met veel crosservaring nl Aswin van Damme uit Zuiddorpe op zijn TM. De organisatie kreeg te horen dat een aantal deelnemers niet samen wilden rijden met de 500CC. Dat is jammer. Bedenk dat de tijd waarin de wedstrijd verreden wordt kort is. Het is dus niet mogelijk voor iedere cilinderinhoud 2 manches te laten verrijden. Hopelijk zijn deze rijders er volgend jaar weer bij.

Volgende organisatie van Mc de Pekelinge.

De volgende organisatie van Mc de Pekelinge is de Aagtekerke Run op 22 December. Voetballers , Motorcrossers, Handballers, en welke sporters dan ook ontmoeten elkaar in de Aagtekerke Run. Succes met de voorbereiding. De inschrijving start binnenkort.

 

STRANDCROSS ZOUTELANDE 14 OKTOBER (10E EDITIE).

Mc de Pekelinge organiseerde zaterdag 14 oktober voor de 10e maal in samenwerking met strandpaviljoen de BRANDING de strandcross in Zoutelande. Vooraf hadden zich ongeveer 100 rijders aangemeld. In de ochtenduren stond er nog een strakke wind op de boulevard van Zoutelande. Ondanks het langzaam terug trekken van de zee kreeg het circuit al snel meer vorm. Een groot aantal medewerkers van Mc de Pekelinge was aanwezig om hieraan mee te helpen. (Uiteraard dank hiervoor). Iets over 13.00 uur kon begonnen worden met de wedstrijden.

Veteranen.
Wederom waren de veteranen niet in grote getale op komen dagen. Evenals vorig jaar een man of 11 aan de start. Gert Jan Vorstenbosch uit het Noord Brabantse Empel liet zien het crossen nog niet verleerd te zijn. Met twee manche overwinningen scoorde hij de volle 100 punten. Thijs Lampio scoorde onder aanmoediging van zijn vrouw 94 punten goed voor een tweede plaats, en kon de bloemen mee naar Vlissingen nemen. De derde plaats werd opgeëist door Mark Ramackers uit Maassluis. Hij scoorde 90 punten. Misschien een idee voor de organisatie om deze veteranen volgend jaar in te delen bij de vrije tijds rijders.

Vrijetijdsrijders.
De vrijetijdsrijders starten in twee groepen. Eerst de even nummers en daarna de oneven nummers. De snelste 15 rijders van iedere groep gingen direct door naar de finale. Uit de B Finale werden nog twee rijders toegevoegd aan de A Finale. Joey van der Beek op Husqvarna uit Den Bosch bleek de snelste hierin te zijn. Hij had 8.7 seconden voorsprong op de man op de tweede plaats Jonathan Hopman (KTM) uit Bunschoten. Het erepodium bij deze vrije tijds rijders werd compleet gemaakt door de snelle Zeeuws Vlaming Elmar Willems (KTM) uit Zuiddorpe die 19 seconden later binnen kwam dan de winnaar. Jasper de Visser eindigde 8e op zijn Enduro Husqvarna, Richard Geschiere (Suzuki) uit Aagtekerke behaalde de 17e plaats voor Bas Daalhuizen (Suzuki) op een 18e plaats. Ivar de Visser eindigde in de achterhoede op een 28e plaats. De vrije tijd rijders reden 15 minuten plus een ronde. Voor sommigen was dit wat lang gezien het grote aantal valpartijen. Toch bleef het Rode Kruis werkeloos.

Mx 2.

De MX2 klasse was samengevoegd met de MX1/3 Klasse. Dit leverde een vol startveld op met 30 man/vrouwen. Na eerst de Aagtekerke cross op haar naam te hebben geschreven, kan ze nu ook de Strandcross Zoutelande op haar naam schrijven. Dat Nancy goed op zandcircuits overweg kan had ze al laten zien in de MXGP op het TT circuit in Assen. De eerste keer dat ze deelnam aan deze strandcross pakte ze twee maal de volle winst in de manches. Zeker een goede voorbereiding op de Strandcross in Vlissingen. Op een tweede plaats eindigde Henk Pater uit het Gelderse Ede. De KTM rijder scoorde 94 punten. Kick Hogeboom moest 10 punten toegeven op Henk Pater. De KTM rijder uit Roelofsarendsveen eindigde op een derde plaats met 84 punten. In totaal starten 18 deelnemers in deze klasse.

MX1/3.

In de MX1/3 klasse ging de overwinning naar Belgie. Tallon Verhelst die vorig jaar ook had deelgenomen aan deze strandcross ging met de volle buit terug naar Lokeren. Tallon vertelde bij de prijsuitreiking dat het hele gezin meehielp met het wedstrijdklaar zetten van de motor en de verdere cross uitrusting. Zijn grote voorbeeld is Stefan Everts, de meervoudig wereldkampioen. Zeker een naam om te onthouden deze Tallon. Jeffrey van Kempen die na een val nog goed wist terug te komen scoorde 92 punten evenals Lukas de Ruiter. De Oost Souburgse Yamaha rijder scoorde beter in de tweede manche wat hem dus de tweede plaats opleverde in deze klasse. Zoals gezegd een derde plaats dus voor Lukas De Ruiter uit het Noord Brabantse Hoeven. Een andere Oost Souburger eindigde op een vierde plaats. Guido Boone op zijn Husqvarna behaalde 82 punten.

De organisatie was zeer tevreden met het verloop van deze strandcross en is zeker van plan om ook volgend jaar weer een strandcross te organiseren. Ook de samenwerking met Strandpaviljoen de Branding verliep prima. Een ieder die meegeholpen heeft vond in zijn of haar lunchpakket een uitnodiging om later in het seizoen nog eens na te komen praten over deze strandcross. Wat de organisatie ook opviel was het gedisciplineerd vlaggen van alle baancommissarissen. We denken dat het een goede zaak is geweest om de cursus baancommissaris te volgen. Rest ons nog om alle medewerkers Rode Kruis, Jury, dames van de inschrijving, en uiteraard de Sponsors te bedanken voor het welslagen van deze 10e Strandcross in Zoutelande.


 

STRANDCROSS ZOUTELANDE 8 OKTOBER 2016 (9E EDITIE).

MC DE PEKELINGE ORGANISEERDE ZATERDAG 8 OKTOBER IN SAMENWERKING MET STRANDPAVILJOEN DE BRANDING VOOR DE 9E KEER DE STRANDCROSS ZOUTELANDE. IN APRIL KON DEZE WEDSTRIJD GEEN DOORGANG VINDEN OMDAT ER TE WEINIG STRAND WAS OM EEN REPRESENTATIEVE BAAN AAN TE LEGGEN. DOOR HET OPSPUITEN VAN HET STRAND IN HET VOORJAAR LUKTE DIT WEL IN OKTOBER. ZATERDAG OCHTEND ROND DE KLOK VAN ZEVEN VIELEN DE EERSTE SCHERMUTSELINGEN OP HET STRAND WAAR TE NEMEN. DRIE SHOVELS WISTEN BINNEN NOW TIME EEN PRACHTIG STRANDCROSS CIRCUIT AAN TE LEGGEN. HET WEER EN DE DUITSE HERFSTVAKANTIE WERKTEN MEE OM ER EEN PERFECTE DAG VAN TE MAKEN. IN HET PROGRAMMA MOESTEN DE QUADS GESCHRAPT WORDEN VANWEGE TE WEINIG INSCHRIJVINGEN. IN DE OCHTEND UREN WERD EEN PREMIE BESCHIKBAAR GESTELD VOOR DE HOLE SHOT VAN BEIDE MANCHES BIJ DE MX1/2/3. EEN MOOI GEBAAR. IN DE EERSTE TRAINING VAN DE DAG (VETERANEN) KWAM AD GELDOF UIT OOSTKAPELLE ZWAAR TEN VAL. DE RODE KRUIS MEDEWERKERS VERLEENDEN EERSTE HULP. DE TRAININGEN WERDEN STILGELEGD, EN EEN AMBULANCE WERD OPGEROEPEN. OOK EEN VOERTUIG VAN DE REDDINGSPOST WESTKAPELLE WERD OPGETROMMELD. AD WERD HIERMEE VAN HET STRAND AFGEVOERD, EN NAAR WE LATER HEBBEN VERNOMEN IS AD GEZOND HUISWAARTS GEKEERD.

VETERANEN

DE VETERANEN OPENDEN HET PROGRAMMA. HELAAS MAAR 9 MAN IN DEZE KLASSE. IS EEN STRANDCROSS TOCH TE ZWAAR VOOR VETERANEN? PETER BUITENHUIS UIT AMERSFOORT HAD ER IN ELK GEVAL WEINIG LAST VAN. SOEPEL STUREND OP ZIJN YAMAHA WIST HIJ (VOLGENS ZIJN FAMILIE ALTIJD ZITTEND) DE OVERWINNING NAAR ZICH TOE TE TREKKEN. DE STARTNUMMER 77 ZAT ZO NU EN DAN RUSTIG OM ZICH HEEN TE KIJKEN. OP EEN TWEEDE PLAATS EINDIGDE STARTNUMMER 26 WIM VAN SCHOONHORST UIT SOEST EVENEENS RIJDEND OP EEN YAMAHA. HET ERESCHAVOT WERD COMPLEET GEMAAKT DOOR REMY KAMP UIT KRONENBERG OP EEN KTM. STARTNUMMER 10 CHRIS ALEWIJNSE UIT VLISSINGEN EINDIGDE 4E OP ZIJN HONDA. JACK VAN PUTTEN, MAN VAN DE ORGANISATIE EINDIGDE VIJFDE. DE SNELSTE TRAININGSTIJD WAS VOOR AD GELDOF UIT OOSTKAPELLE DIE DUS ONFORTUINLIJK TEN VAL KWAM.

VRIJETIJDSRIJDERS

DE VRIJETIJDSRIJDERS WAREN IN GROTE GETALE OPGEKOMEN. 39 RIJDERS DIE EERST IN TWEE GROEPEN WERDEN INGEDEELD. NADAT EERST SERIES WAREN VERREDEN MET EVEN EN ONEVEN NUMMERS WERD DOOR DE ORGANISATIE BESLOTEN OM NA DE PAUZE ALLE RIJDERS TEGELIJK VAN START TE LATEN GAAN. MIKE VAN DER DONK UIT HET NOORD BRABANTSE RUCPHEN TOONDE ZICH DE STERKSTE.DE HONDA CRF 450 RIJDER VERKLAARDE LIEVER IN HET ZAND TE RIJDEN DAN OP EEN HARDE BAAN. HIJ HEEFT ZIJN HART IN ZOUTELANDE OP KUNNEN HALEN. EEN ZEER STERK RIJDENDE RICHARD GESCHIERE UIT AAGTEKERKE EISTE DE TWEEDE PLAATS OP. DE SUZUKI RIJDER DIENDE HIERVOOR WEL AF TE REKENEN MET JASPER DE VISSER UIT DOMBURG. JASPER WAS OOK ZEER STERK BEZIG EN LEEK DE TWEEDE PLAATS TE PAKKEN TOT EEN VALPARTIJ ROET IN HET ETEN GOOIDE. JASPER WIST ECHTER WEL DE DERDE PLAATS TE BEHOUDEN OP ZIJN HUSQVARNA. EEN ZEER STERK OPTREDEN VAN DEZE TWEE MANNEN IN EEN DEELNEMERSVELD VAN BIJNA 40 MAN. JEFFREY DE JONGE (OOSTKAPELLE) EINDIGDE 19E. BAS DAALHUIZEN UIT AAGTEKERKE OP ZIJN SUZUKI 22E.

MX 1/3.

DE KLASSE MX1/3 KENDE 18 DEELNEMERS. STARTNUMMER 19 ROY VAN HEUGTEN NAM DE BLOEMEN EN DE EERSTE PRIJS MEE NAAR ACHTERVELD. ROY KON OOK DE WISSELTROFEE MEENEMEN VANWEGE DE SNELSTE RONDE VAN DE DAG. JEFFREY VAN KEMPEN UIT OOST SOUBURG EINDIGDE TWEEDE. DE YAMAHA 450 4 TAKT RIJDER WIST OOK TWEE KEER DE HOLE SHOT TE BEMACHTIGEN WAT HEM EEN AANMOEDIGINGSPREMIE VAN 50 € OPLEVERDE BESCHIKBAAR GESTELD DOOR KOUVELT DENTAL SERVICE. (HARTELIJK DANK DAARVOOR). DE ZEEUWS VLAAMSE KRACHTPATSER ROY GIJSEL OP ZIJN KAWASAKI EINDIGDE OP EEN DERDE PLAATS. CASPER OVAA UIT OOST SOUBURG EINDIGDE VIJFDE. 

MX 2.

JORDAN-LEE VAN MAAREN WAS DE SNELSTE IN DE MX2 KLASSE. DE LAATST NOG DOOR DE PZC GEINTERVIEWDE VLISSINGER LIET ZIEN KLAAR TE ZIJN VOOR DE STRANDCROSS VAN VLISSINGEN. STARTNUMMER 77 KEVIN BUITENHUIS NAM DE TWEEDE PRIJS MEE NAAR AMERSFOORT. DE VAN EEN BLESSURE TERUGKERENDE BELG TALLON VERHELST UIT LOKEREN EINDIGDE DERDE. HIJ KON IN DEZE STRANDCROSS WAT EXTRA RITME OP DOEN. GUIDO BOONE UIT OOST SOUBURG OP ZIJN HUSQVARNA EINDIGDE VIERDE VOOR BART KLIJN UIT OUDDORP OP ZIJN YAMAHA.

 

EVEN DREIGDE ER NOG GEVAAR OMDAT ENKELE ZEESCHEPEN VOOR WAT GOLVEN ZORGDEN. MAAR DOOR HET CIRCUIT WAT TE VERLEGGEN KON DE LAATSTE MANCHE TOCH DOORGANG VINDEN. NA DE PRIJSUITREIKING WAS EEN GROOT GEDEELTE VAN HET CIRCUIT AL OPGERUIMD DOOR DE MEDEWERKERS, WAARNA EEN IEDER AAN DE DOOR STRANDPAVILJOEN DE BRANDING BESCHIKBAAR GESTELDE CONSUMPTIEBONNEN KON BEGINNEN. OOK HAD DIT STRANDPAVILJOEN VOOR DE LUNCHPAKKETTEN EN ERWTENSOEP GEZORGD. UITERAARD DANK HIERVOOR. VERMELDENSWAARDIG IS NOG DE BLUS DEMONSTRATIE DIE EEN ZEESLEPER VERZORGDE OP DE TERUGWEG NAAR DE HAVEN.  REST ONS NOG EEN IEDER TE BEDANKEN DIE DEZE STRANDCROSS TOT EEN SUCCES HEBBEN GEMAAKT. GEMEENTE VEERE, RODE KRUIS, STRANDPAVILJOEN DE BRANDING, SPONSORS EN UITERAARD ALLE MEDEWERKERS BEDANKT VOOR DE MEDEWERKING.

 

 

8e Strandcross Zoutelande 11 April 2015.

Mc de Pekelinge organiseerde Zaterdag 11 April voor de 8e maal de strandcross in Zoutelande. In de ochtend was het de beurt aan het bestuur en enkele vrijwilligers (Shofelmachinisten) en de materiaalman Chris(de Visser) om het circuit op te bouwen. Al vrij snel stak de wind op wat het werk bemoeilijkte. Op sommige stukken waaiden palen met lint de grond uit. Ook het plaatsen van de reclame leverde de nodige problemen op. Inmiddels rond de klok van 10.30 uur waren Linda (Passenier) Annie (Krijger) inmiddels bekend van het sportgala van de gemeente Veere en Marjan (Louws) begonnen met de inschrijving. Dames dank daarvoor.

Zo rond 13.00 uur kon de training van start gaan met om en nabij de honderd deelnemers, oftewel 100 piloten zoals men in Belgie zou zeggen. Een verdubbeling van het aantal deelnemers ten opzichte van vorig jaar. Er was dan ook meer energie in het bekend stellen van deze wedstrijd gestoken wat het nodige resultaat opleverde. Goed gedaan boys. In de week voorafgaand aan de Strandcross was al duidelijk geworden dat de geplande demo met de Parijs Dakar auto van Adwin Hoondert en de truck van Van Keulen transport geen doorgang kon vinden vanwege het uitblijven van de juiste vergunningen. Zeker de moeite waard om dit volgend jaar opnieuw te proberen. Misschien lag het iets te gevoelig dit jaar. Mannen bedankt voor jullie aanwezigheid, want de trucks konden in elk geval bezichtigt worden.

Vermeldenswaardig is ook de inzet van baancommissarissen en de mensen van het Rode Kruis. Met Windkracht 6 en horizontaal langs komende regen je hobby uitvoeren is geen kleinigheidje. Menigeen stond totaal verkleumd zijn werk te doen tot Freddy (Blaas) op het geniale idee kwam om wat pannen warme soep te gaan regelen. Dank aan het personeel van Strandpaviljoen de Branding om dit idee perfect uit te voeren. Even kreeg de cross de sfeer van een elfstedentocht toen 20 verkleumde mensen op een aantal vierkante meters hun soep stonden te eten.  

Al vrij snel werd duidelijk dat de vrijetijdsrijders in grote getale gingen inschrijven. De hele groep werd opgedeeld in even en oneven nummers, waarbij de beste 12 rijders van iedere klasse in de A finale zouden deelnemen. De rest van het veld werd ingedeeld in de B finale. In de A finale pakte Brian Vermeulen uit Klundert, de winst voor Jeffry van Vliet uit Maasdijk en de op een derde plaats eindigende Jeremy van der Goor uit Vlissingen. De vijftien jarige Niels Joziasse uit Westkapelle won de B Finale in zijn allereerste wedstrijd. Een knap resultaat. Bryan de Heide uit Geertruidenberg eindigde tweede, voor Ad de Koster (Hoofdplaat) op een derde plaats

Bij de quads was Wieb Westra uit Baaiduinen (57 punten) de snelste, voor Marco van de Westelaken uit Eindhoven (49 punten) en de nummer drie Guy Hop uit Bunschoten.( 46 punten). Vorig jaar kon deze klasse geen doorgang vinden ivm te weinig deelnemers.

In de klasse MX1-3 samen rijdend met de klasse MX2 was Jeffry van Kempen uit Oost Souburg de snelste man met 57 punten. Kevin Spruijt uit Meliskerke eindigde tweede met 52 punten. Bas van de Berkmortel nam de derde plaats mee naar het Noord Brabantse Liessel met 51 punten. 

Dat organiseren, opbouwen en winnen tot de mogelijkheden bestaat, bewees bestuurslid Peter Maranus in de Veteranenklasse. Met twee manche overwinningen ging Peter met de eer strijken. Met een Big Smile kon hij de prijzen en kussen van zijn wettelijk echtgenote in ontvangst nemen. Naar verluid is die Smile alleen maar groter geworden in de loop van de avond na het wegwerken van het vochttekort. Frank van Loon eindigde tweede met 54 punten voor Remy Kamp op de derde plaats met 42 punten. Remy stuurde later een mail dat hij totaal verrast was met zijn derde plaats en daardoor de prijsuitreiking gemist had, want hij oordeelde dat je daarbij aanwezig moet zijn. Dank voor deze sportieve mail. Opvallend was dat slechts 7 coureurs tot twee uitslagen kwamen. Zijn het dan inmiddels Super veteranen of lag het aan het weer. 

In de MX2 klasse zoals eerder vermeld samen rijdend met de MX1-3 klasse ging de overwinning naar nr 40 Jordy van de Wiele uit Sint Jansteen op zijn KTM met 60 punten gevolgd door Jordan Lee van Maaren uit Vlissingen op zijn Suzuki met 54 punten. Marvin Boone uit Yerseke (50 punten) op Suzuki maakte het ereschavot compleet.

Na de laatste ronde van de Mx1-3 en Mx2 klasse spoelden de eerste golven inmiddels weer over het circuit. Tijd voor de medewerkers van Mc de Pekelinge het circuit af te breken en de spullen op te ruimen voor de jubileum editie van de motorcross (vrijdag 31 juli in Aagtekerke).

Rest ons nog een ieder te bedanken voor de inzet voor het welslagen van deze strandcross. Zeker ook de Rode Kruis ploeg van Mark Melse die werkeloos bleef. Alleen mensen met een hart voor de motorcross zorgen voor het door kunnen gaan van dit soort wedstrijden. Hopelijk zien we elkaar weer terug bij de 25e editie van de motorcross in Aagtekerke.

Nogmaals dank

Bestuur Mc de Pekelinge.