Nieuws Strandcross 2020

13e Internationale Strandmotorcross 2020 Zoutelande. ( AFGELAST).

Helaas is het niet mogelijk om onder de huidige regelgeving de Strandcross in Zoutelande te organiseren. Uw en onze gezondheid staat echter voorop. Hopelijk kunnen we u volgend jaar welkom heten bij de 13e Internationale Strandmotorcross in Zoutelande. Blijf gezond, en houdt de regels in acht, alleen dit kan er toe bijdragen dat we zo snel mogelijk uit deze vervelende situatie komen, zodat we weer zonder restricties van onze geliefde sport kunnen genieten. Aan de Aagtekerke run in December wordt nog gewerkt of deze wel, eventueel in een aangepaste vorm doorgang kan vinden.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Mc de Pekelinge.

 

12e Internationale Strandmotorcross 2019  Zoutelande.

Mc de Pekelinge organiseerde in samenwerking met Strandpaviljoen de Branding zaterdag 2 November voor de 12e maal de Strandcross in Zoutelande.

Nadat de voorinschrijving in de weken voorafgaand aan het evenement een mager aantal deelnemers opleverde, werd gebruik gemaakt van Facebook en wat folderwerk om dit aantal eens flink op te krikken.

Mc de Pekelinge slaagde in deze actie, zodat op de wedstrijddag met een kleine 120 deelnemers van start gegaan kon worden.

De dag voorafgaand aan het evenement waren  op de hoogwaterlijn al aardig wat werkzaamheden aan het circuit uitgevoerd. Met regen en wind wat de gewone Nederlander doet besluiten om binnen te blijven moesten vlaggenmasten, dranghekken, paaltjes en linten geplaatst worden.

Het doorzettingsvermogen van Peter Maranus, Bestuur en medewerkers van Mc de Pekelinge werden danig op de proef gesteld. Ook zaterdagochtend moest met windkracht zes en regen verder opgebouwd worden. Rond de klok van 10 werd deze inzet beloond. De training kon van start onder een strak blauwe hemel. Een bewijs dat opgeven nooit de juiste beslissing is.

Deelnemers en publiek konden genieten van spectaculaire wedstrijden met motorsport van de bovenste plank, waarbij de 250 en 500 CC er met kop en schouders bovenuit stak.

De 500cc kreeg dezelfde winnaar als de wedstrijd in Aagtekerke op de laatste vrijdag van Juli. Jacky Tausch uit het Noord-Brabantse Elshout ging wederom met de eer strijken.

Na de prijsuitreiking die rond de klok van half vijf plaats vond, werd er nog aardig wat nagepraat over deze strandcross, de wind, de regen, en de valpartijen. Ook het deelnemersveld wat was komen opdagen stemde een ieder zeer tevreden.

Een woord van dank aan het personeel van Strandpaviljoen de Branding, Het Rode Kruis, de Gemeente Veere, Sponsors en de medewerkers van Mc de Pekelinge is zeker op zijn plaats.

Op naar de volgende organisatie van Mc de Pekelinge. De AAGTEKERKE RUN op 21 December.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, motor en buiten

Foto: Corrado Francke

 

 

Inschrijving
De inschrijving voor de strandcross is gesloten. Tot volgend jaar.


Deelname is mogelijk in de volgende klassen:

Vrijetijdsrijders.

125CC

250CC

500CC

Veteranen.

De 125cc klasse rijdt samen met de Veteranen.   De 250cc klasse en 500cc klasse rijden samen.

 

Strandcross Mc de Pekelinge 2021

De strandcross in Zoutelande is met de strandcross van Vlissingen en Lemmer een van de laatst overgebleven strand crossen in Nederland. Uniek is het uitzicht vanuit het rennerskwartier boven op de dijk, waar men zicht heeft over de Westerschelde tot aan de kust van Belgie. Zeker een reden om aan deze strandcross deel te nemen. Het parcours zal zoveel mogelijk uitgezet worden op de droge stukken strand. Een unieke kans om uw ervaring te testen op het strand.

Kosten deelname.

Deelname aan deze unieke strandcross kost 20 Euro.

Licentie.

U dient uw licentie te tonen bij de inschrijving in Strandpaviljoen De Branding bij aankomst.

Aanvangstijden

Aanvang inschrijving in Strandpaviljoen De Branding om 08.30 uur. De trainingen vangen aan om 10.00 uur. Aanvang wedstrijd 11.30 uur.

Overnachten.

Overnachten is mogelijk op de dag voorafgaand aan de strandcross. Afval dient wel op de juiste manier opgeruimd te worden, of mee naar huis genomen te worden.

Prijzen.

Strandpaviljoen De Branding stelt prijzen ter beschikking voor de eerste drie deelnemers in iedere klasse. De prijsuitreiking zal plaatsvinden ongeveer 20 minuten na de laatste manche in bovengenoemd strandpaviljoen. Prijzen dienen door de prijswinnaars tijdens de prijsuitreiking zelf afgehaald te worden. Prijzen worden niet meegegeven aan anderen.

Opgang Parcours.

De opgang van het parcours vind u aan de doorlopende route tussen Zoutelande en Westkapelle ter hoogte van de voetbalvelden van VV de Meeuwen. Overgang de hoge hilt, strand west gelegen aan de Westkapelse weg. Postcode strandpaviljoen de branding 4374XZ

Rennerskwartier.

Het rennerskwartier bevindt zich boven op de dijk. Sluit goed aan want de ruimte is beperkt.

Transponders.

Deze strandcross word verreden met transponders. Deze transponders zijn op de wedstrijddag niet te huur. Zorg dus zelf voor een goed opgeladen transponder. Contoleer na de training of uw transponder geregistreerd staat.

Gezondheid deelnemers.

Deelnemers verklaren dmv hun inschrijving in een goede gezondheid te verkeren, en over de juiste conditie te beschikken om aan deze wedstrijd deel te nemen. Deelname geschied dan ook geheel voor eigen risico.

Verdere informatie

Voor verdere informatie bel Peter Maranus 06-30200231 of Linda Passenier 06-23657240.

Afterparty

De afterparty is zoals gewoonlijk ook in Strandpaviljoen De Branding direct na de prijsuitreiking.

 

 

Internationale Strandcross Mc de. Pekelinge 13 Oktober 2018.

Mc de Pekelinge organiseerde Zaterdag 13 Oktober 2018 voor de 11e maal de Internationale strandcross in Zoutelande. Op vrijdagavond was een groot gedeelte van het circuit op de hoogwaterlijn opgebouwd. Op zaterdagochtend heeft en grote groep vrijwilligers de rest van het circuit aangelegd. Om 10.00 uur kon begonnen worden met 120 deelnemers (een nieuw record) met de trainingen. Alles verliep vlekkeloos in de trainingen zodat om 11.30 uur een aanvang gemaakt kon worden met de wedstrijden. In de 125cc ging de overwinning naar Marnick Lagrou uit het Belgische Massenhove. Tallon Verhelst uit het Belgische Lokeren was de snelste in de 250CC. De 125cc en de 250CC reden samen omdat het water in Zoutelande snel weer aan het terugkomen was.. De 500cc leverde een overwinning op voor de uit Vlissingen afkomstige Jordan Lee van Maaren. Peter Maranus uit Aagtekerke (man van de organisatie) ging met de eer strijken in de klasse Veteranen. Jonathan Hopman uit Spakenburg was de snelste bij de Vrijetijdsrijders. Voor een verslag per klasse ga naar de button wedstrijdverslagen.

Uitslagen Strandcross 2018.

Voor uitslagen van de strandcross Zoutelande, Ga naar WWW.MYLAPS.COM  Speedhive Strandcross Zoutelande 13 Oktober.

 

 

Strandcross 14 oktober 2017. (10e editie)

Mc de Pekelinge organiseerde zaterdag 14 oktober voor de 10e maal in samenwerking met strandpaviljoen de Branding de strandcross in Zoutelande.

In de vroege uren moest er een compleet circuit gebouwd worden door de medewerkers van Mc de Pekelinge en een aantal shofelmachinisten.

Uiteraard dank hiervoor. Want zonder medewerkers geen cross.

Na het uitzetten van de baan kon in de middag een aanvang genomen worden met de wedstrijden. Voor deze strandcross hadden zich 107 deelnemers aangemeld. Nancy van de Ven bleek de snelste in de MX 2 klasse. Na haar winst in de Supercross in Aagtekerke liet ze zien dat het geen toeval was. Ook nu bleef ze al haar mannelijke collega's voor. De talentvolle Tallon Verhelst uit Lokeren ( Belgie) was de snelste in de klasse MX1/3. 

Joey van der Beek nam de overwinning mee naar s,Hertogenbosch in de goed bezette Vrijetijdsrijders klasse. De Veteranen klasse was wederom een prooi voor Gert Jan Vorstenbosch uit Empel.

 

UITSLAGEN.

VOOR UITSLAGEN VAN DE STRANDCROSS EDITIE 2017 GA NAAR WWW.MYLAPS.COM

FOTO'S

VOOR FOTO'S VAN DE STRANDCROSS ZOUTELANDE KIJK OP WWW.ZOUTELANDEOPFOTO.NL

VOOR MEER FOTO'S VAN DE STRANDCROSS ZOUTELANDE KIJK OP WWW.MXZEELAND.NL

Ook op WWW.KIEKNOE.NL vindt u nog meer fotos van deze strandcross.