Nieuws Strandcross 2023

13e Internationale Strandcross Zaterdag 23 September 2023 te Zoutelande. 

Mc de Pekelinge organiseerde op zaterdag 23 september in samenwerking met Strandpaviljoen de Branding voor de 13e maal de Internationale Strandcross in Zoutelande. Na twee corona jaren en een jaar waarin het tij niet goed uitkwam, kon de wedstrijd in 2023 wel doorgang vinden. In de ochtenduren was het nog enigszins bewolkt, maar in de middag trok het volledig open, waarbij de wind  krachtig bleef waaien. Inmiddels waren de trainingen begonnen, en was te zien dat het een loodzware strandcross zou worden. Klapstuk van de dag werd de 250 - 500CC. Een titanenstrijd van ongekende hoogte. Hoofdrolspelers Mike Bolink uit Holten, en zandspecialist Jordan-Lee van Maaren uit Midddelburg. KTM rijder Henk Pater uit Lunteren mengde zich ook even in de titanenstrijd. De ontknoping kwam in de laatste bocht van de tweede manche, Mike Bolink wist Jordan-Lee van Maaren nog te passeren, na een enorme inhaalrace, na een valpartij in de derde bocht na de start. Voor de toeschouwers was dit meer dan genieten, en iedereen sprak dan ook zijn lof uit over dit duel in de tweede manche. Motorcross van de bovenste plank. Ook de organisatie werd rijkelijk beloond voor het geleverde werk.

Rond de klok van 18.00 uur konden de prijzen uitgereikt worden, en de organisatie terugkijken op een geslaagde strandcross.

Voor een wedstrijdverslag per categorie, ga naar de rubriek wedstrijdverslagen.

Dank dan ook aan alle medewerkers, de crew van Strandpaviljoen De Branding, de tijdregistratie, sponsors, leden van het Oranje Kruis en allen die er aan toe hebben bijgedragen om deze wedstrijd tot een succes te maken.

Op naar de 14e editie in 2024.

Mc de Pekelinge. 

 

Inschrijving

De inschrijving voor de editie 2024 is nu nog gesloten.

 

Strandcross Zoutelande.

De strandcross in Zoutelande is met de strandcross van Vlissingen en Lemmer een van de laatst overgebleven strandcrossen in Nederland. Uniek is het uitzicht vanuit het rennerskwartier boven op de dijk, waar men zicht heeft over de Westerschelde tot aan de kust van Belgie. Zeker een reden om aan deze strandcross deel te nemen. Het parcours zal zoveel mogelijk uitgezet worden op de droge stukken strand. Een unieke kans om uw ervaring te testen op het strand en een unieke mogelijkheid om ervaring op te doen voor de strandcross in Vlissingen die later in het jaar verreden wordt.

Kosten deelname.

Deelname aan deze unieke strandcross kost 20 Euro.

Licentie

U dient uw licentie te tonen bij de inschrijving in Strandpaviljoen De Branding bij aankomst.

Aanvangstijden

Aanvang inschrijving in Strandpaviljoen De Branding om 10.00 uur. De trainingen vangen aan om 12.30 uur en de wedstrijden vanaf 14.00 uur.

Overnachten

Overnachten is mogelijk op de dag voorafgaand aan de strandcross. Afval dient wel op de juiste manier opgeruimd te worden, of mee naar huis genomen te worden.

Prijzen

Strandpaviljoen De Branding stelt prijzen ter beschikking voor de eerste drie deelnemers in iedere klasse. De prijsuitreiking zal plaatsvinden ongeveer 20 minuten na de laatste manche in bovengenoemd strandpaviljoen. Prijzen dienen door de prijswinnaars tijdens de prijsuitreiking zelf afgehaald te worden. Prijzen worden niet meegegeven aan anderen.

Opgang parcours

De opgang van het parcours vind u aan de doorlopende route tussen Zoutelande en Westkapelle ter hoogte van de voetbalvelden van VV de Meeuwen. Overgang de hoge hilt, Strand West gelegen aan de Westkapelseweg. Postcode: 4374XZ 

Rennerskwartier

Het rennerskwartier bevindt zich boven op de dijk. Sluit goed aan, want de ruimte is beperkt.

Transponders

Deze strandcross word verreden met transponders. Deze transponders zijn op de wedstrijddag niet te huur. Zorg dus zelf voor een goed opgeladen transponder. Contoleer na de training of uw transponder geregistreerd staat.

Tijdtraining

De training zal verreden worden als een tijdtraining. De uitslag hiervan bepaald de volgorde voor het oprijden van de start.

Gezondheid deelnemers

Deelnemers verklaren dmv hun inschrijving in een goede gezondheid te verkeren, en over de juiste conditie te beschikken om aan deze wedstrijd deel te nemen. Deelname geschied dan ook geheel voor eigen risico.

Verdere informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen via het mailadres This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Afterparty

De afterparty is zoals gewoonlijk ook in Strandpaviljoen De Branding, direct na de prijsuitreiking.