Wedstrijdverslagen Motorcross

 

Editie 2022

Na twee motorcross loze jaren op ons circuit kon er in 2023 weer een wedstrijd georganiseerd worden. Het 30 jarig jubileum kon dan eindelijk doorgang vinden. Het werd een fantastische editie met een record aantal deelnemers. Een finale om je vingers bij af te likken, en een fantastisch optreden van ANDERKOVVER. Alles lukte dit jaar. Toen om 01.00 uur het vuurwerk de lucht in ging was iedereen dan ook dik tevreden. Het dertig jarige lustrum na twee jaren waar niet in georganiseerd kon worden zat er op. 

50 cc

Bij de 50cc klasse ging de overwinning naar Benz Timmerman uit het Belgische Sint Laureins. Benz wist beide manches te winnen, voor startnr 100 Masz van Zanten uit Middelharnis die twee tweede plaatsen scoorde. Op een eervolle tweede plaats eindigde de uit Schoondijke afkomstige Tessa van Noordennen die tweede derde plaatsen meenam naar Zeeuws Vlaanderen. De vierde plaats ging naar startnr 112 toebehorend aan Jorai Weijts uit s Gravenpolder.

65 cc grote wielen.

Ook dit jaar werden de 65cc opgedeeld in kleine en grote wielen. Bij de grote wielen ging de overwinning naar de Brabantse Joppe Verschoor. De Nieuwendijker wist beide manche,s te winnen wat hem de volle 100 punten opleverde. Op een tweede plaats eindigde Benne Bourleau uit het Belgische Herne die er toch wel een behoorlijke reis voor over had om mee te kunnen doen in Aagtekerke. Twee keer een tweede plaats. De derde plaats ging mee naar Ouddorp. De naam Bezuijen is geen onbekende, en Johan maakte het podium vol met twee derde plaatsen. 

65cc Kleine wielen

8 deelnemers in de 65cc Kleine wielen. Een tweede en een eerste plaats leverden Cedric Fleerackers uit St Katalijne Waver de dagzege op in de 65cc kleine wielen. Hierin was de tweede manche bepalend, want start nr 150 Sky Smit uit Breda behaalde een zelfde aantal punten. Sky eindigde echter tweede in de tweede manche. Xavi van de Ven uit Vlissingen eindigde twee keer derde wat hem ook in de dag uitslag de derde plaats opleverde. Dani Verbruggen uit Kwadendamme eindigde knap vierde. Opvallend was de deelname van Djoan, Djovani, en Jan Kosten allemaal uit Yerseke.

85 cc Grote wielen

Jeremy de Kerpel uit Destelbergen was de sterkste man bij de 85cc grote wielen. Hij wist beide manches naar zich toe te trekken, en winnend af te sluiten. Een tweede plaats was er voor startnr 379 Aidan Dietvorst uit IJmuiden. Met 47 punten in de eerste reeks en 43 punten in de tweede reeks legde hij beslag op beker nummer 2. Sem Raats uit Nieuwkoop scoorde een derde plaats, voor Jelle Polderman uit Rilland. 10 deelnemers in deze klasse. 

Editie 2021

Het had er alles van weg dat deze editie door kon gaan. Corona was bijna verslagen. Een enkele week voor ons evenement bereikte een nieuwe golf Nederland. Terwijl de aanplakbiljetten en toegangsbewijzen al gedrukt waren, werd de wedstrijd wederom afgelast. alle moeite was voor niets geweest.

Editie 2020

Vanwege corona was het dit jaar niet mogelijk om deze wedstrijd te organiseren. De 1,5 meter afstand regeling was dat jaar van toepassing.

Editie 2019

Mark Boot wint 29e editie Supercross Aagtekerke.

Mc de Pekelinge organiseerde Vrijdag 26 Juli voor de 29e maal de Internationale Motorcross in Aagtekerke. De superfinale leverde als sluitstuk van de avond weer het nodige spektakel op. Mark Boot uit Kamperland pakte de kopstart maar kwam in een van de eerste bochten ten val, en was op achtervolgen aangewezen. Kevin Spruijt maakte hier dankbaar gebruik van en kwam de eerste ronde als koploper door. Jacky Tausch, de KTM rijder uit Elshout, die voor het eerst deelnam in Aagtekerke kwam als tweede door. Rondenlang wist Kevin Spruijt de leidende positie vast te houden, en het leek er op dat hij deze superfinale ging winnen. Mark Boot was inmiddels fel aan het oprukken in het deelnemersveld. Even kwam er een moment van twijfel of hij nog in de buurt zou komen van Kevin. Hierna gingen alle registers open. Het talrijk opgekomen publiek kreeg motorcross van de bovenste plank. Mark kwam terug tot het achterwiel van Kevin en een aantal ronden voor het einde wist Mark de koppositie te heroveren. Mark pakte de overwinning voor Kevin en was hier erg blij mee, omdat het hem nu wel lukte. Mark was al een aantal keren tweede gefinisht. Jacky Tausch eindigde derde op 16,6 seconden van de overwinnaar. Barney Steketee eindigde vierde voor Jordan Lee van Maaren op een vijfde plaats. Gian Scheele pakte de zesde plaats op meer dan 1 minuut van de winnaar. 7e eindigde Jaimy de Leersnyder. Opvallend was de 11e plaats van motorcrosslegende Jan Blancquaert uit het Belgische Laarne.

 

Wedstrijdverslagen per klasse.

50cc

De overwinning in de kleinste klasse ging naar startnummer 12 Gijs van Veen uit Eethen. De KTM rijder scoorde de volle 60 punten. Op een tweede plaats eindigde Thijs van den Boogaard met 54 punten totaal. Jayce Mol uit het Noord Brabantse Steenbergen eveneens rijdend op een KTM nam de beker voor de derde plaats mee naar huis. (50 punten). Thuisrijder Bas Bimmel uit Domburg wist de vierde plaats te bemachtigen voor Jayson van Tatenhove die vijfde eindigde.

65 cc grote wielen.

In de klasse 65cc grote wielen ging de overwinning naar Sterre van de Boogaard met 60 punten.

65cc Kleine wielen.

Dylano Slobbe was de grote man in de klasse 65cc Kleine wielen. De coureur uit Sirjansland wist beide manches te winnen en zo de eerste plaats op te eisen. Mica van den Berg uit het Zuid Hollandse Bergschenhoek eindigde tweede voor Ilena Steenbakker uit Wemeldinge. Johan Bezuijen een van de vele coureurs uit Ouddorp nam de vierde plaats mee naar huis.

85cc Kleine wielen.

In de 85cc kleine wielen ging de overwinning naar Max van de Ketterij uit Lewedorp. De KTM rijder scoorde de volle 60 punten. De tweede plats was eveneens voor een rijder uit Lewedorp nl Milan Adriaanse. Milan scoorde op zijn Husqvarna 54 punten in de beide manches. De derde plaats ging naar Co Markusse uit Kwadendamme met 50 punten. De vader van Co sprak na de prijsuitreiking nog een dankwoord uit aan het adres van de organisatie.

85cc Grote wielen.

 

In deze klasse een ongekend spannende strijd tussen Danny van de Bosse en Bryan Nelis. Beide coureurs eindigden met 57 punten waarbij de uitslag van de tweede manche dus de doorslag moest geven. Danny van de Bosse kwam in deze tweede manche als eerste binnen en kon hierdoor de eindoverwinning mee nemen naar Ovezande. Bryan Melis uit Yerseke moest dus genoegen nemen met een mooie tweede plaats. Bryan Maes uit de Belgische grensgemeente Zelzate nam de derde beker in ontvangst voor Jay Oskam uit Arkel. Vijfde eindigde Arend Middelkoop uit Nieuwland op zijn Husqvarna.

125cc.

Mats Leeuwesteijn was deze dag de sterkste in de 125cc klasse De Vlissingse Husqvarna rijder scoorde de maximale 60 punten. Startnummer 123 Nick Grinwis uit Ouddorp  eindigde tweede met 54 punten. Om de derde plaats een zeer spannende strijd tussen Jeroen Korevaar en Bart Kuzee. Jeroen Korevaar wist deze strijd in zijn voordeel te beslissen door in de tweede manche voor Bart te eindigen. De derde plaats dus voor de man uit Molenaarsgraaf. Bart Kuzee uit Waarde moest genoegen nemen met de vierde plaats. Arwin Klink uit Goedereede op zijn Yamaha maakte de top vijf vol. Huib Schipper uit Grijpskerke eindigde 11e, Rwemy Geschiere uit Aagtekerke 14e. Bas Kluijfhout uit Biggekerke 17e.

 

 

 

 

 

 

Editie 2018

Jurgen Wybo wint 28e Supercross Aagtekerke

Jurgen Wybo heeft de Supercross in Aagtekerke gewonnen. In de superfinale, waar de beste rijders van verschillende klassen om de eindzege streden, leidde hij, op een halve ronde na, van start tot finish. Mark Boot en Kevin Spruijt werden tweede en derde, voor Nancy en Rinus van de Ven.

De beste start was er voor Rinus van de Ven, gevolgd door zus en winnares van vorig jaar Nancy. Ook Jurgen Wybo zat er, evenals Kevin Spruijt, Casper Ovaa en winnaar van de Enduroklasse, Roel Geurts, goed bij. Mark Boot had een mindere start: hij moest buiten de top 10 aan de wedstrijd beginnen.

Halverwege de eerste ronde kwam Rinus van de Ven echter ten val waardoor Wybo de leiding in de wedstrijd over kon nemen, op een aantal seconden gevolgd door Spruijt en Nancy van de Ven. Mark Boot begon al snel aan zijn inhaalrace: halverwege de wedstrijd meldde hij zich al aan het achterwiel van Spruijt, en nam de tweede plek enkele ronden later over. Wybo had ondertussen een aardige voorsprong opgebouwd, en wist deze op Boot en Spruijt in het tweede deel van de wedstrijd gelijk te houden.

In het laatste deel wist Mark Boot, mede dankzij zijn goede conditie, de achterstand op Wybo te verkleinen, maar, ondanks dat hij in de laatste vijf rondes bijna tien seconden goed maakte op Wybo, ging de Belg er met de winst vandoor, voor Boot en Spruijt. Nancy van de Ven kwam als vierde over de finish, voor Rinus van de Ven, die na zijn val in de eerste ronde nog veel plekken goed wist te maken. Donny Schmidt, Roel Geurts, Ilan Heirweigh (uit de 125cc), Boy Stockman en Maikel van Balen wisten ook de top tien te behalen.

 

Wedstrijdverslagen per klasse

50cc

Op een wat glibberige baan wist Mica van den Berg de eerste manche te winnen, voor Gijs van Veen, Ilena Steenbakker en Johan Bezuijen. In de tweede manche kwam de top vier in dezelfde volgorde als in de eerste manche over de streep, waardoor Mica van den Berg met 60 punten de 50cc klasse won, voor Gijs van Veen met 54 punten, Ilena Steenbakker met 50 punten en Johan Bezuijen met 46 punten

 

65cc kleine wielen

In de 65cc kleine wielen klasse, die samen reden met de 50cc en de 65cc grote wielen, wist Chiel Moelker uit Kloetinge met een totaal van 57 punten de overwinning te behalen. Bing Paul uit Zoetermeer werd tweede.

 

65cc grote wielen

Bij de grotere wielen behaalden Lorenzo Reedijk en Randy Verheije beide 57 punten, maar het was Reedijk die de tweede manche wist te winnen en zo ook eerste werd in de daguitslag. Co Markusse werd op zijn KTM twee keer derde en wist met 50 punten ook het podium te behalen.

 

85cc kleine wielen

In de 85cc kleine wielen klasse was het Max van de Ketterij die in beide manches Joshua de Smet en Milan Adriaanse van zich af wist te houden en er zo met de overwinning vandoor ging. De Smet werd met 54 punten tweede, Adriaanse met 50 punten derde.

 

85cc grote wielen

Bij de grote wielen, waaraan dit jaar elf deelnemers streden om de overwinning, ging de overwinning naar Danny van den Bosse uit Ovezande, met het maximaal aantal haalbare punten van 60. Bryan Nelis uit Yerseke, vorig jaar winnaar bij de kleine wielen, werd met 54 punten tweede. Wessel Catshoek uit Oude Meer werd, door twee derde plaatsen, met 50 punten derde.

 

Dames

Stephanie Stoutjesdijk was bij de dames de beste. De Husqvarna-rijdster, uitkomend in de MXW (MXGP voor vrouwen), won beide manches en wist zo met 60 punten de overwinning te behalen. Yvonne Weterings en Daniëlle van Kempen hadden beide evenveel punten (54), maar Weterings was in de tweede manche de betere en werd dus tweede.

 

Enduro

Roel Geurts was met de snelste trainingstijd en twee mancheoverwinningen met 60 punten de terechte winnaar in de Enduroklasse. Jarno van de Linde en Michel van Dooren reden ook makkelijk over de hindernissen en werden met 54 en 50 punten tweede en derde, voor Steven Ovaa en Jasper de Visser, beide met 42 punten.

 

Veteranen

Na een spannende strijd bij de Veteranen werd Edwin Evertsen met 57 punten de winnaar voor Thomas Adriaanse, die 55 punten bij elkaar wist te rijden. Zowel Rene Weterings als Andre Jakobsen en Thijs Lampio hadden 46 punten, maar het was Weterings die door een tweede plek in de tweede manche naar het podium mocht.

 

Local Heroes

Stefan Blommaart uit Zaamslag was door een eerste en een tweede plek met 57 punten de beste Local Hero. Na een spannende strijd legden uiteindelijk Hans Voogd (52 punten) en Corneel Stevens (45 punten) beslag op de tweede en derde plek, gevolgd door Joury Meijer en Richard Bimmel, met 34 en 32 punten.

 

125cc

Dailey van de Ketterij uit Vlissingen was in deze klasse de beste. Hij wist een maximale score van 60 punten te behalen. Ilan Heirwegh uit het Belgische Lokeren werd met twee tweede plaatsen tweede (54 punten) en reed een sterke superfinale met een achtste plaats. Jochem van de Wiele hield met een sterke tweede manche Timo Dhanis en Siemon Bezuijen van zich af en werd derde, alle drie de rijders met 46 punten.

 

250cc

Bij de 250cc werd er onderscheid gemaakt tussen even en oneven nummers. Bij de even nummers was Jurgen Wybo de beste en werd Maikel van Balen naar een spannend duel met Bart Klijn tweede. Klijn werd derde, voor Joey Verwijs en Boy Stockman. Bij de oneven nummers waren het Mark Boot en Nancy van de Ven die met kop en schouders boven de rest van het deelnemersveld uitstaken. Achter Boot en Van de Ven was het André Voogd die derde wist te worden, voor Davey de Fouw en Lothar De Marez-Desmet uit België. In de finale van de 250cc, waarin de beste dertig rijders van de even en oneven nummers bij elkaar kwamen, kwam Wybo een tel eerder dan Boot over de finish en won de 250cc klasse. Van de Ven werd hier derde, voor Van Balen en Stockman.

 

500cc

In de 500cc was het de terug van weggeweeste Rinus van de Ven die beide manches op zijn naam wist te schrijven en met een totaal van 60 punten deze klasse won. ‘Spraudy’, Kevin Spruijt, werd met 54 punten tweede, voor Donny Schmidt met 50 punten. Souburgers Casper Ovaa en Jeffrey van Kempen werden met 46 en 40 punten vierde en vijfde.

 

 

27e Supercross Aagtekerke, Vrijdag 28 Juli 2017


Mc de Pekelinge organiseerde vrijdag 28 Juli voor de 27e keer de Internationale motorcross in Aagtekerke.

SUPERFINALE

De superfinale was er een van ongekende schoonheid. Kevin Spruijt pakte de kopstart met direct achter hem Jaimy de Leersnijder uit Belgie, Nancy van de Ven uit Vlissingen en Roy Gijsel uit Heikant. Rondenlang ontstond er een duel om je vingers bij af te likken. Niets gaven de rijders aan elkaar toe, waardoor dit viertal in het begin van de superfinale dicht bij elkaar bleef. Mark Boot die nog herstellende was van een blessure was op achtervolgen aangewezen. Spruijt maakte in dit titanenduel een fout en kwam hard ten val achter een springschans. Nancy van de Ven op haar Yamaha was inmiddels Jaimy de Leersnijder gepasseerd en leek gemakkelijk op de overwinning af te steven, maar Jaimy gaf zich niet direct gewonnen. Hij wist terug te komen tot aan het achterwiel van Nancy, maar kon haar niet meer passeren. Geschiedenis was geschreven want nooit eerder wist een vrouw in Aagtekerke te winnen. Ze liet hier ook mee zien dat ze niet voor niets hoog genoteerd staat in het MXGP voor vrouwen. Kevin kon later op de avond gelukkig wel zijn prijzen in ontvangst nemen. Roy Gijsel, de krachtpatser uit Heikant eindigde nog verdienstelijk derde. Bart Klijn eindigde verdienstelijk vierde voor Donny Schmidt op een vijfde plaats.

 

50CC

De 50cc klasse leverde een overwinning op voor Dean Gregoire uit Geldrop. Hij wist de twee manches met zijn KTM machine winnend af te sluiten. Op een tweede plaats eindigde Dex van den Broek uit Deurne. Dex scoorde 94 punten. De derde plaats werd opgeëist door startnummer 6 Lars Berkelaar uit de Woerdense verlaat. De KTM rijder scoorde 90 punten in de twee manches. Op een vierde plaats eindigde Bing Paul voor Mica van den Berg uit Zoetermeer. Johan Bezuijen uit Ouddorp sloot de rij bij de 50cc met 78 punten.

65CC GROTE WIELEN

Bij de 65cc grote wielen die samen reden met de 65cc kleine wielen drie deelnemers. Startnummer 6 Joshua de Smet nam de grootste beker mee naar huis. Hij scoorde de maximale 100 punten in de twee manches. Jewitty van de Broek eindigde op de tweede plaats met 94 punten. Startnummer 84 Geert Kluyfhout uit Koudekerke nam de derde plaats voor zijn rekening. Op zijn KTM scoorde Geert 90 punten.

65CC KLEINE WIELEN

11 Deelnemers bij de 65CC kleine wielen. Jayson van Drunen uit Eindhoven was de snelste in dit gezelschap. Met 97 punten eindigde hij gelijk met Lotte van Drunen, maar zoals altijd is dan de uitslag van de tweede manche bepalend. Lotte van Drunen scoorde dus eveneens 97 punten, wat een mooie tweede plaats opleverde voor deze dame. Het podium werd compleet gemaakt door de eerste Zeeuw in deze klasse Max van de Kettery uit Lewedorp met 90 punten. 4e eindigde de plaatsgenoot van Max, Milan Adriaanse op zijn Husqvarna met 84 punten. Fabio Hamain uit Goes wist de vijfde plaats in beslag te nemen.
 

85CC GROTE WIELEN

De 85cc grote wielen leverde een overwinning op voor Kjell Verbruggen uit Boxtel. Kjell wist de beide manches winnend af te sluiten wat de KTM rijder de maximale100 punten opleverde. Mats Leeuwesteijn (zoon van ....) scoorde twee maal een tweede plaats, en wist hierdoor de beker mee naar Vlissingen te nemen. Finn Pullen de man uit Dussen die al regelmatig het circuit in Aagtekerke wist te vinden eindigde derde met 90 punten. De fotograferende crosser of is het een crossende fotograaf More Heyt uit Bergen op Zoom wist een 10e plaats uit het vuur te slepen. Overigens verwijs ik u graag naar de site www.mxinfected.nl waar altijd zeer positieve artikelen over de motorcross te lezen zijn. 16 Deelnemers in deze klasse.

85CC KLEINE WIELEN

Bij de 65cc kleine wielen ging de overwinning naar Bryan Nelis uit Yerseke. De Kawasaki rijder scoorde evenveel punten als de nummer twee Danny van de Bosse uit Ovezande op zijn KTM. Wessel Katshoek uit Oude Meer eindigde derde met 88 punten. Ook de nummer vier bij de 85cc kleine wielen eindigde met 88 punten de wedstrijd, Kyro Grispen uit Echt. Totaal namen 7 rijders deel aan deze wedstrijd. Tom Jobse uit Koudekerke eindigde 6e op zijn Husqvarna. Voor alle prijswinnaars was er een beker en alcoholvrije champagne ter beschikking gesteld door sponsors en de organisatie.

 

 

26e Supercross Aagtekerke, Vrijdag 29 Juli 2016

MC DE PEKELINGE ORGANISEERDE VOOR DE 26E MAAL DE INTERNATIONALE MOTORCROSS TE AAGTEKERKE. HET VERNIEUWDE BESTUUR HAD KOSTEN NOG MOEITE GESPAARD OM ER WEER EEN GROOT SUCCES VAN TE MAKEN.IN DE VOORBEREIDING WAS BESLOTEN OM HET PROGRAMMABOEKJE IN KLEUR AF TE DRUKKEN. EEN BOEKJE VAN HET GRAND PRIX NIVEAU. OOK DE BAAN LAG ANDERS DAN VOORGAANDE JAREN WAT EEN GEHEEL ANDERE KIJK OP HET CIRCUIT GAF. DE AVOND VOORAFGAAND AAN DE CROSS BEGON HET FLINK TE REGENEN WAT DE VOLGENDE DAG WAT SPOREN GAF BIJ HET OPRIJDEN VAN DE SPRINGSCHANSEN. TIJDENS HET PROGRAMMA WERDEN DEZE VAKKUNDIG BIJGEWERKT WAT VOOR EEN VEILIG CIRCUIT ZORGDE. MARK MELSE EN DE ANDERE RODE KRUIS MENSEN KONDEN WERKELOOS TOEKIJKEN WAT DE SFEER TIJDENS EEN MOTORCROSS ALTIJD TEN GOEDE KOMT. MARK EN DE REST VAN DE RODE KRUIS CREW BEDANKT VOOR JULLIE AANWEZIGHEID.DE LOCO BURGEMEESTER VAN DE GEMEENTE VEERE REIKTE S'AVONDS DE PRIJZEN UIT BIJGESTAAN DOOR TWEE RONDEMISSEN UIT ZEEUWS VLAANDEREN.

SUPERFINALE 26E EDITIE MOTORCROSS AAGTEKERKE.

NANCY VAN DE VEN (VLISSINGEN)YAMAHA HAD DE KOPSTART (HOLE SHOT) WAT HAAR EEN GEDORE DOPPENSET OPLEVERDE. ROY GIJSEL (HEIKANT) OP EEN KAWASAKI NAM HET COMMANDO OVER EN WIST DIT RONDEN LANG VOL TE HOUDEN. KEVIN SPRUIJT, JAIMY DE LEERSNIJDER (BELGIE) EN MARK BOOT WAREN OOK GOED VERTROKKEN EN DIT VIERTAL MAAKTE ER EEN FANTASTISCHE STRIJD VAN.EEN VAN DE BESTE FINALES VAN DE LAATSTE JAREN. IN HET TWEEDE DEEL VAN DE FINALE BEGON DE CONDITIE MEE TE SPREKEN MARK BOOT KWAM STERK AANDRINGEN EN MAAKTE HET ZIJN VOORGANGERS MET DE RONDE MOEILIJKER. KEVIN SPRUIJT EN JAIMY DE LEERSNIJDER MOESTEN ER AAN GELOVEN EN OOK VOOR ROY GIJSEL KWAM DE MAN MET DE HAMER. MARK VERTELDE NA AFLOOP DAT HIJ NA 10 MINUTEN WEDSTRIJD NIET MEER IN DE OVERWINNING GELOOFDE. OP CONDITIE EN KARAKTER WIST HIJ VOOR 3100 TOESCHOUWERS DE OVERWINNING UIT HET VUUR TE SLEPEN.

65CC KLEINE EN GROTE WIELEN.

DE 65CC KLEINE WIELEN LEVERDE EEN OVERWINNING OP VOOR JASON VAN DRUNEN. JASON SCOORDE 97 PUNTEN WAARBIJ DE TWEEDE MANCHE DOORSLAGGEVEND WAS VOOR DE EINDOVERWINNING. OP EEN TWEEDE PLAATS EINDIGDE JOSHUA DE SMET EVENEENS MET 97 PUNTEN. HET ERESCHAVOT WERD COMPLEET GEMAAKT DOOR MAX VAN DE KETTERIJ UIT LEWEDORP. DE KTM RIJDER SCOORDE 88 PUNTEN. BIJ DE 65CC GROTE WIELEN GING DE OVERWINNING NAAR SETH VAN TATENHOVE UIT HET BELGISCHE ZELZATE. SETH SCOORDE DE MAXIMALE 100 PUNTEN. DAVE BEUKELMANS UIT HET ZUID HOLLANDSE SIMONSHAVEN EINDIGDE 2 MAAL TWEEDE WAT HEM EEN TWEEDE PLAATS OPLEVERDE MET 94 PUNTEN. MIKA TOPS UIT HET BELGISCHE LOMMEL EINDIGDE DERDE. DE KTM RIJDER SCOORDE 90 PUNTEN.

85CC KLEINE EN GROTE WIELEN. 

 IN DE KLASSE 85CC KLEINE WIELEN GING DE DAG OVERWINNING NAAR DE ZUID BEVELANDSE RIJDER DANNY VAN DE BOSSE. DANNY WIST OP ZIJN KTM HET MAXIMAAL AANTAL PUNTEN TE HALEN. HIJ WON ZOWEL DE EERSTE MANCHE ALS DE TWEEDE MANCHE. (TOTAAL 100 PUNTEN). BRYAN NELIS UIT HET MOSSELDORP YERSEKE BEHAALDE TWEE TWEEDE PLAATSEN. DE KAWASAKI RIJDER BEHAALDE  94 PUNTEN. NICK JANSEN UIT HET BRABANTSE OSSENDRECHT BEHAALDE EEN DERDE PLAATS OP ZIJN HUSQVARNA 90 PUNTEN VOOR TWEE MAAL EEN DERDE PLAATS. JUSTIN TRACKE UIT DUITSLAND WAS DE STERKSTE RIJDER BIJ DE 80 CC GROTE WIELEN. HIJ NAM HET MAXIMAAL AANTAL PUNTEN DE BEKER EN DE CHAMPAGNE MEE NAAR HUIS. OOK IN DE DUITSE MOTORCROSS COMPETITIES SCOORT JUSTIN GOED. DE VLISSINGSE SUZUKI RIJDER MATS LEEUWESTEIJN EINDIGDE IN DEZE KLASSE TWEE MAAL TWEEDE.JORIS LAMPIO EVENEENS UIT VLISSINGEN EINDIGDE OP ZIJN HUSQVARNA OP EEN DERDE PLAATS MET 88 PUNTEN.

ENDURO KLASSE.

IN DE ENDURO KLASSE STOND NIEMAND MINDER DAN ALEX VAN DE BROEK UIT ZUNDERT AAN DE START. ALEX HEEFT ZIJN SPOREN WEL VERDIEND IN DE MOTORSPORTWERELD. INMIDDELS HOUD HIJ ER EEN ENDURO/TRAIL SCHOOL OP NA. IN AAGTEKERKE GING HIJ 2 MAAL WINNEND OVER DE EINDSTREEP. FREDDY ROELOFS UIT MELISKERKE LIET ZIEN OOK OVER EEN GROTE HOEVEELHEID ENDURO KUNDE TE BESCHIKKEN. OP EEN HINDERNISBAAN MET AUTOBANDEN RIOOLPIJPEN EN BOOMSTAMMEN SCOORDE FREDDY 2 MAAL EEN TWEEDE PLAATS. MICHEL VAN DOOREN UIT HOOGE ZWALUWE EINDIGDE MET 90 PUNTEN OP EEN DERDE PLAATS. FREDDY BLAAS DE NIEUWE VOORZITTER VAN MC DE PEKELINGE EINDIGDE VIERDE NADAT HIJ DE TWEEDE MANCHE ALS LAATSTE DOOR KWAM, DOOR EEN SLECHTE START. TOCH EEN MOOIE PRESTATIE NA EEN WEEK HARD WERKEN. OPVALLEND VERSCHIJNSEL WAS EEN BUS DIE ONDERDEEL UITMAAKTE VAN DE HINDERNISSEN. LATER OP DE AVOND IN DE FEESTTENT WERD BEWEERD DAT JE HIER OOK KON INHALEN. VOLGENS DE SCHRIJVER VAN DIT STUK LAG DIT AAN EEN TE GROOT ALCOHOLPROMILLAGE VAN EEN VAN DE DEELNEMERS. MET 30 RIJDERS EEN VOLLE ENDURO KLASSE.

VETERANEN.

OOK IN DE KLASSE VETERANEN 30 DEELNEMERS AAN DE START. THOMAS ADRIAANSE SCOORDE HET MAXIMAAL AANTAL VAN 100 PUNTEN IN ZIJN EERSTE OPTREDEN IN AAGTEKERKE. STARTNUMMER 26 RENE WETERINGS OP ZIJN KTM DIE MEERDERE KEREN OP HET PODIUM VERSCHEEN EINDIGDE TWEEDE. DE MAN UIT KLEIN ZUNDERT SCOORDE TWEE TWEEDE PLAATSEN. MICHEL VAN ROON UIT HEINENOORD WIST BESLAG TE LEGGEN OP DE DERDE PLAATS. AD GELDOF UIT OOSTKAPELLE NAM OOK DIT JAAR WEER DEEL AAN DEZE CROSS. MET 26 DEELNAMES DE RECORDHOUDER VAN DEZE ORGANISATIE. FRED MERTENS UIT HET BELGISCHE OVERMERE WAS DE OUDSTE DEELNEMER. ALS HET AAN DE ORGANISATIE LIGT ZIEN WE FRED NOG VELE KEREN TERUG IN AAGTEKERKE. OOK JOS ANTONISSEN UIT HET BELGISCHE WUUSTWEZEL MAG GENOEMD WORDEN. JOS BEHOORD INMIDDELS TOT DE SUPERVETERANEN EN EINDIGDE 19E. 

MX 1/3

IN DE KLASSE MX1/3 GEEN VOL STARTHEK. WEL EEN AANTAL ZEEUWSE TOPPILOTEN AAN DE START. KEVIN SPRUIJT UIT MELISKERKE OP ZIJN KAWASAKI BLEEK NA TWEE MANCHES DE STERKSTE. JAIMY DE LEERSNIJDER UIT BELGIE BEHAALDE HETZELFDE AANTAL PUNTEN ALS KEVIN WAARBIJ DE TWEEDE MANCHEUITSLAG DOORSLAGGEVEND WAS. OP DE DERDE PLAATS EINDIGDE DE ZEEUWS VLAAMSE KRACHTPATSER ROY GIJSELRENE RANNIKO, EEN FIN DIE ENKELE WEDSTRIJDEN IN NEDERLAND EINDIGDE VIERDE, VOOR CASPER OVAA UIT OOST SOUBURG. DE ENIGE DAME IN DIT GEZELSCHAP DANIELLE VAN KEMPEN UIT OOST SOUBURG SCOORDE EEN DERTIENDE PLAATS. TOTAAL 16 DEELNEMERS DIE IN DE EINDUITSLAG STAAN.

 

UITSLAGEN MOTORCROSS AAGTEKERKE 2016

VOOR UITSLAGEN VAN DE SUPERCROSS KLIK HIER.

 

FILM SUPERFINALE EDITIE 2016

VOOR EEN 10 MINUTEN DURENDE FILM VAN DE SUPERFINALE KLIK HIER.

 

FOTO'S SUPERCROSS EDITIE 2016

VOOR FOTO'S VAN DE MOTORCROSS AAGTEKERKE EDITIE 2016 KLIK HIER. 

 VOOR UITSLAGEN VAN DE EDITIE 2015 GA NAAR WWW.MYLAPS.COM  GA DAN NAAR SUPERCROSS AAGTEKERKE 31 JULI 2015

 FOTO'S

VOOR FOTO'S VAN DE EDITIE 2015 KIJK OP WWW.MXZEELAND.NL OF OP DEZE SITE KLIK OP DE BUTTON FOTO'S.

 

 

25e Supercross Aagtekerke, Vrijdag 31 Juli 2015

MARK BOOT WINT 25E EDITIE SUPERCROSS AAGTEKERKE

TEN AANSCHOUWE VAN NAAR SCHATTING 2500 TOESCHOUWERS WON DE ALTIJD SYMPATHIEKE MARK BOOT UIT BURGH- HAAMSTEDE DE SUPERFINALE TIJDENS DE 25E EDITIE VAN DE SUPERCROSS IN AAGTEKERKE. VAN START TOT FINISH KWAM DE KTM RIJDER NOOIT IN DE PROBLEMEN. TIJDENS EEN INTERVIEUW VERTELDE BOOT IEDERE RONDE VANUIT ZIJN OOGHOEK TE KUNNEN ZIEN WAT ZIJN ACHTERVOLGERS PRESTEERDEN. FEL GEVECHT WAS ER OM DE TWEEDE PLAATS TUSSEN MAURICE KLIJN UIT DEURNE OP ZIJN KAWASAKI EN ROY GIJSEL UIT HEIKANT. MAURICE KLIJN EINDIGDE TWEEDE OP 6 SECONDEN VOOR ROY GIJSEL. GIAN SCHEELE EINDIGDE VIERDE VOOR DONNY SCHMIDT. EERSTE DAME IN DIT GEZELSCHAP NANCY VAN DE VEN KWAM BINNEN OP EEN ZESDE PLAATS 52 SECONDEN NA DE WINNAAR. LATER WERD ZE IN DE TENT NOG GEHULDIGD VOOR DE UITSTEKENDE PRESTATIES IN HET WERELDKAMPIOENSCHAP. HIERMEE ZETTE ZE HET ZEEUWSE MOTORCROSS WERELDJE DUIDELIJK OP DE KAART.

 

BROMFIETSKLASSE

IN DE BROMFIETSKLASSE DIT JAAR 1 DEELNEMER, EIGENLIJK TWEE. STARTNUMMER 171 VAN WILLEM JAN HOEKMAN HAD ZIJN BAKKENIST IN DE ZIJSPAN GEPLAATS. EEN OPGEVOERDE BROMFIETS MET ZIJSPAN DUS. HET ZAL U NIET VERWONDEREN DAT ZIJ ALS ENIGE BROMFIETSRIJDER WINNEND OVER DE FINISH KWAMEN. DE LOL VOOR DEZE TWEE WAS ER NIET MINDER OM.

PIT BIKES

DE PIT BIKE KLASSE KENDE DIT JAAR 8 DEELNEMERS. DYLAN KNEVEL UIT WESTKAPELLE GING MET DE EER STRIJKEN. OP ZIJN ORION 125 CC SCOORDE HIJ 95 PUNTEN, GOED VOOR DE EERSTE PLAATS. JORAN PEENE UIT ZOUTELANDE OP ZIJN LIFAN SCOORDE EEN TWEEDE PLAATS MET 86 PUNTEN. EEN DERDE PLAATS WIST ROBIN SANDERSE UIT GRIJPSKERKE (HRIEPS) UIT HET VUUR TE SLEPEN. DE LONCIN COUREUR WIST EVENEENS 86 PUNTEN UIT HET VUUR WETEN TE SLEPEN MAAR ZIJN 2E MANCHE WAS MINDER DAN DIE VAN JORAN.

65 CC KLEINE WIELEN

2 MANCHE OVERWINNINGEN LEVERDE DANNY VAN DE BOSSE UIT OVEZANDE OP ZIJN KTM DE OVERWINNING OP BIJ DE 65 CC KLEINE WIELEN. 2E WERD SEM HOPPENBROUWERS DIE IN DE 2E MANCHE EEN TWEEDE PLAATS SCOORDE VOOR JASON VAN DRUNEN DIE IN DE TWEEDE MANCHE DERDE WERD. EEN EVEN AANTAL PUNTEN DUS (92 PUNTEN) VOOR BEIDE RIJDERS WAARBIJ DE TWEEDE MANCHE DUS DOORSLAGGEVEND IS.

65 CC GROTE WIELEN.

BRYAN NELIS UIT YERSEKE OP ZIJN KAWASAKI SCOORDE EVENEENS 100 PUNTEN WAT HEM DE OVERWINNING OPLEVERDE BIJ DE 65 CC GROTE WIELEN. WESSEL KATSHOEK OP ZIJN KTM UIT OUDE MEER EINDIGDE TWEE KEER TWEEDE (94 PUNTEN) VOOR JORIAN KLINK UIT HET ZUID HOLLANDSE GOEDEREEDE MET TWEE DERDE PLAATSEN (90 PUNTEN).

85 CC KLEINE WIELEN.

DRIE DEELNEMERS IN DEZE KLASSE BUSTER HART GING TWEE KEER WINNEND OVER DE STREEP , GEVOLG DOOR ARWIN KLINK UIT GOEDEREEDE OP ZIJN KTM. EEN DERDE PLAATS WAS ER TE BEWONDEREN VOOR LEVI OREEL UIT OOST SOUBURG OP ZIJN SUZUKI.

85 CC GROTE WIELEN

RYAN DE BEER UIT HET NOORD BRABANTSE MADE SCOORDE OP ZIJN KTM HET MAXIMUM AANTAL PUNTEN BIJ DE 85 CC GROTE WIELEN. RYAN IS INMIDDELS EEN BEKENDE DEELNEMER IN AAGTEKERKE. DE TWEEDE PLAATS WAS VOOR DAILEYVAN DE KETTERIJ MET TWEE TWEEDE PLAATSEN (94 PUNTEN). JAYDEN HOEK KON DE BEKER VOOR DE DERDE PLAATS MEENEMEN NAAR OOST SOUBURG. HIJ SCOORDE TWEE DERDE PLAATSEN OP ZIJN KTM. (90 PUNTEN).

LOCAL HEROES.

MICHAEL MAASKANT UIT LEPELSTRAAT WAS DE SNELSTE MAN BIJ DE LOCAL HEROES. DE KTM RIJDER KWAM 2 MAAL WINNEND OVER DE FINISH IN DE MANCHES. MICHAEL IS NAAST VOETBALLER ZO NU EN DAN OOK MOTORCROSSER. FRANK ROTTIER UIT WEMELDINGE NAAST MEDE WEDSTRIJDLEIDER OOK DEELNEMER SCOORDE TWEE TWEEDE PLAATSEN OP ZIJN SUZUKI. GOED VOOR EEN TWEEDE PLAATS IN DE EINDUITSLAG. DE OUDDORPER SIEMON VERDUIJN SCOORDE TWEE DERDE PLAATSEN IN DEZE LOCAL HEROES KLASSE. DIT LEVERDE HEM IN DE EINDUITSLAG EEN DERDE PLAATS OP. OPVALLEND IS DAT DEZE LOCAL HEROES KLASSE BINNEN RECORD TIJD VOL IS. DE NUMMER 33 VAN ANDRE COOMANS HEEFT HET OOK DIT JAAR WEER VOLGEHOUDEN. NAAR VERLUID WAS DEZE MOTOR S,NACHTS IN DE FEESTTENT NOG EEN KEER TE HOREN. ANDERE OPVALLENDE DEELNEMER WAS VOLGENS DE INSCHRIJFLIJST JAAPIO DE KLIJN UIT HARDINXVELD -GIESSENDAM. VOLGENS NIET BEVESTIGDE VERHALEN HEEFT HIJ NIET ZELF INGESCHREVEN MAAR MOEST HIJ MEEDOEN VAN VRIENDEN EN KENNISSEN.

ENDURO

DE ENDURO RIJDERS VONDEN WEER VERSCHILLENDE HINDERNISSEN OP EEN SPECIAAL GEDEELTE VAN DE BAAN. ZO WAS ER EEN OUDE NOS OMROEPWAGEN GEARRIVEERD ALS HINDERNIS. ANDERE HINDERNISSEN WAREN DE BANDENBAK EN DE RIOOLPIJPEN. MICHEL VAN DOOREN UIT HOGE ZWALUWE WAS TWEE MAAL DE SNELSTE OP ZIJN BETA. (100 PUNTEN) JARNO VAN DE LINDE UIT ROTTERDAM OP ZIJN KTM EINDIGDE TWEE KEER TWEEDE. (94 PUNTEN) WAT HEM DE TWEEDE PLAATS OPLEVERDE IN HET EINDKLASSEMENT. DE MELISKERKENAAR FREDDIE ROELOFS OP ZIJN SUZUKI HIELD DE BEKER VOOR DE DERDE PLAATS OP WALCHEREN. HIJ EINDIGDE TWEE KEER DERDE. EEN ENKELE ENDURO RIJDER KWAM DE VOLGENDE DAG OOK MEE OPRUIMEN. NAMENS MC DE PEKELINGE BEDANKT.

VETERANEN.

BIJ DE VETERANEN GING MARCO OREEL OP ZIJN KAWASAKI WINNEND OVER DE FINISH. DE RIJDER UIT OOST SOUBURG EINDIGDE IN DE EERSTE MANCHE 1E, EN IN DE TWEEDE MANCHE TWEEDE. GOED VOOR DE DAGOVERWINNING. DE ALTIJD SNELLE RENE WETERINGS EINDIGDE DE EERSTE MANCHE DERDE EN DE TWEEDE MANCHE WIST HIJ WINNEND AF TE SLUITEN. DE 95 PUNTEN LEVERDE DE KTM RIJDER UIT KLEIN ZUNDERT DE TWEEDE PLAATS OP. DE DERDE PLAATS GING NAAR HET NOORD BRABANTSE VEGHEL. RONNIE KREEFT OP ZIJN HUQVARNA EINDIGDE TWEEDE EN DERDE.(TOTAAL 92 PUNTEN). PETER MARANUS MAN VAN DE ORGANISATIE WIST EEN VIERDE PLAATS UIT HET VUUR TE SLEPEN. AD GELDOF UIT OOSTKAPELLE REED VOOR DE 25E KEER MEE, EN IS RECORDHOUDER QUA DEELNAMES. EEN 13E PLAATS WAS ER VOOR PARCOURSBOUWER PETER ROELOFS UIT MELISKERKE. VOORWAAR EEN MOOIE PRESTATIE VOOR DE ONLANGS 60 JAAR GEWORDEN PETER.

MX 2 2TAKT

BART KLIJN UIT OUDDORP OP ZIJN YAMAHA WAS DE SNELSTE IN DE MX2 2TAKT KLASSE. HIJ SCOORDE HET MAXIMUM AANTAL PUNTEN DOOR TWEE OVERWINNINGEN IN DE MANCHES. SIEMON BESUIJEN EVENEENS UIT OUDDORP EINDIGDE IN DE MANCHES 2E EN 3E GOED VOOR EEN TOTAAL VAN 92 PUNTEN. HET LEVERDE DE KTM RIJDER EEN TWEEDE PLAATS OP IN DE EINDUITSLAG. HUGO GEUZE UIT NIEUWERKERK WIST BESLAG TE LEGGEN OP EEN DERDE PLAATS. DE KTM RIJDER SCOORDE 88 PUNTEN, EVENVEEL DAN ANDRE VOOGD. HIER WAS DE UITSLAG IN DE TWEEDE MANCHE DOORSLAGGEVEND. HUGO WIST DEZE BETER AF TE SLUITEN DAN ANDRE. DE ENIGE VROUWELIJKE DEELNEEMSTER OP SUZUKI EVIE SCHEELE EINDIGDE 26E. EEN MOEDIGE UITSLAG VOOR DEZE ZAAMSLAGSE MOTORCROSSTER.

MX 2 4TAKT

DEZE DAG WAS ER GEEN KRUIT OPGEWASSEN TEGEN DE SCHOUWSE KTM PILOOT MARK BOOT. MET TWEE KLINKENDE OVERWINNINGEN IN DE MANCHES EN DE SNELSTE TRAININGSTIJD KON MARK DE BEKER VOOR DE EERSTE PLAATS IN ONTVANGST NEMEN. NANCY VAN DE VEN UIT VLISSINGEN KON TEVREDEN HUISWAARTS KEREN MET EEN TWEEDE PLAATS. DE YAMAHA RIJDSTER DIE ER AL EEN LANG EN ZWAAR SEIZOEN OP HEEFT ZITTEN EINDIGDE OP EEN TWEEDE PLAATS MET EEN DERDE PLAATS IN REEKS 1, EN EEN TWEEDE PLAATS IN REEKS TWEE.  JORDAN-LEE VAN MAAREN EVENEENS UIT VLISSINGEN EINDIGDE KNAP DERDE. HIJ SCOORDE EVENEENS 92 PUNTEN MAAR KWAM DE TWEEDE MANCHE ACHTER NANCY BINNEN. OP DE 25E PLAATS EINDIGDE EEN TWEEDE VROUWELIJKE DEELNEEMSTER IN DEZE KLASSE NL ANNEGREET VAN DER WEELE UIT BROUWERSHAVEN OP HAAR SUZUKI. ZIJ SCOORDE 6 PUNTEN IN REEKS 1 EN 7 PUNTEN IN REEKS TWEE.

MX1/3

IN DE MX1/3 KLASSE WAS ER EEN SPANNENDE STRIJD TUSSEN MAURICE KLIJN EN ROY GIJSEL. ZIJ EINDIGDEN ALLEBEI GELIJK MET 95 PUNTEN. OMDAT MAURICE DE 2E MANCHE WON KON HIJ DE BEKER MEENEMEN NAAR HET NOORD BRABANTSE DEURNE. DE NIET HET GEHELE SEIZOEN RIJDENDE ROY GIJSEL UIT HEIKANT SCOORDE DUS EEN TWEEDE PLAATS EVENEENS MET 95 PUNTEN. DONNY SCHMIDT RIJDEND VOOR HET MIKKOLA MOTORCROSSTEAM  TEAM UIT BELGIE SCOORDE EEN DERDE PLAATS MET 94 PUNTEN. KELVI SMIT EINDIGDE VIERDE MET 82 PUNTEN. DANIELLE VAN KEMPEN UIT OOST SOUBURG OP DE YAMAHA EINDIGDE OP EEN ZESTIENDE PLAATS.

 

24e Supercross Aagtekerke, Vrijdag 1 Augustus 2014

VOOR BEELDEN VAN DE SUPERFINALE KIJK OP YOU TUBE MOTORCROSS AAGTEKERKE 2014.

VOOR FOTO'S KIJK OP WWW.MXZEELAND.NL

STEFAN HAGE UIT GOES HEEFT MET OVERMACHT DE 24E EDITIE VAN DE MOTORCROSS IN AAGTEKERKE GEWONNEN.OOK IN 2012 WIST STEFAN HAGE DEZE CROSS TE WINNEN, IN EEN MODDEREDITIE WAARBIJ 10 RIJDERS IN DE FINALE VERSCHENEN. IN DE SUPERFINALE EINDIGDE HIJ VOOR KEVIN SPRUYT (MELISKERKE) HUSQVARNA EN DE OP EEN DERDE PLAATS GEFINISHTE MARK BOOT (BURGH HAAMSTEDE) OP ZIJN KTM. MARK BOOT KWAM IN DEZE SUPERFINALE HELAAS TEN VAL. STEFAN VERKLAARDE NA AFLOOP IN EEN INTERVIEW MET SPEAKER HERMAN HEUVINK DAT HIJ ERG GENOTEN HAD VAN DE AANMOEDIGINGEN VAN HET PUBLIEK, EN BLIJ WAS MET DEZE OVERWINNING.

IN DE LOOP VAN DE DAG KWAMEN ROND DE 2500 TOESCHOUWERS OP DEZE WEDSTRIJD AF. VANAF HET FESTIVALTERREIN BESTOND DE MOGELIJKHEID VOOR DEELNAME AAN HELIKOPTER RONDVLUCHTEN, EN IN DE AVONDUREN NA DE SUPERFINALE VERZORGDE EEN VAN NEDERLANDS BESTE COVERBANDS EEN FANTASTISCHE FEESTAVOND. ONDER HET MOTTO ALS HET FEEST IS MOET HET OOK FEEST ZIJN GAF ANDERKOVVER WEDEROM EEN GEWELDIG OPTREDEN.HET MOTORCROSSSPEKTAKEL WERD AFGESLOTEN MET OEREND HARD VAN NORMAAL.OM 01.00 UUR WAS DE RUST WEER GEKEERD IN AAGTEKERKE.

IN DE 65CC KLASSE KLEINE WIELEN GING DE OVERWINNING NAAR DANNY VAN DEN BOSSE UIT OVEZANDE. TWEEDE EINDIGDE BRYAN NELIS UIT YERSEKE EN DE DERDE PLAATS WERD INGENOMEN DOOR JOP ADAM UIT WESTDORPE. BIJ DE 65CC GROTE WIELEN GING JEFFREY BRUNS UIT AALSMEER MET DE EER STRIJKEN, GEVOLGD DOOR JARNO ACKE EN DAVEY NIEUWENHUIZEN UIT NIEUWKOOP.

DE 85CC KLEINE WIELEN LEVERDE EEN OVERWINNING OP VOOR MACK BOUWENSE UIT GOUDA OP ZIJN KTM. EEN TWEEDE PLAATS WAS ER VOOR BOYD VAN DER VOORN. MATS LEEUWESTEIJN WIST EEN DERDE PLAATS UIT HET VUUR TE SLEPEN. BIJ DE 85CC GROTE WIELEN GING DE OVERWINNING NAAR JEROEN BUSSINK UIT ULFT NA TWEE MANCHE OVERWINNINGEN, GEVOLGD DOOR SIEMON BEZUIJEN UIT OUDDORP EN OP EEN DERDE PLAATS TIMO DHANIS.

BIJ DE PIT BIKE KLASSE GING DE OVERWINNING NAAR FELIX CLEVE UIT ROSMALEN. TWEEDE PLAATS VOOR MACK BOUWENSE UIT GOUDA EN EEN DERDE PLAATS VOOR JEROEN BUSSINK UIT ULFT OP ZIJN KAWASAKI

DE BELGEN PAUL VAN STEENWINKEL EN STEFAN VAN OYEN GINGEN ER VANDOOR MET DE EERSTE TWEE PLAATSEN IN DE BROMFIETSKLASSE. ROBERT MELISSANT UIT OUDDORP EINDIGDE OP EEN DERDE PLAATS.

DE LOCAL HEROES KLASSE LEVERDE EEN OVERWINNING OP VOOR MICHAEL MAASKANT UIT HET NOORD BRABANTSE LEPELSTRAAT. DE GEBROEDERS VAN DE EIJK UIT TERNEUZEN EINDIGDEN OP DE PLAATSEN TWEE EN DRIE. FRANK ROTTIER UIT WEMELDINGE MEDE WEDSTRIJDLEIDER WIST BESLAG TE LEGGEN OP DE VIERDE PLAATS OP ZIJN SUZUKI. ENKELE MOTOREN DIE MAAR EEN MAAL PER JAAR AAN DE START VERSCHIJNEN OVERLEEFDEN OOK DEZE EDITIE. DE MOTOREN VAN ANDRE COOMANS ( HONDA) EN SANDER IN T ANKER (SUZUKI) KUNNEN WEER IN DE WINTERBERGING. VERMELDENSWAARDIG BIJ DEZE LOCAL HERO KLASSE IS DE 11E PLAATS VAN DE JONGEDAME EVIE SCHEELE UIT ZAAMSLAG OP HAAR SUZUKI. VOORWAAR EEN PRESTATIE OM JE STAANDE TE HOUDEN TUSSEN DIT MANNELIJK GEWELD.

RENE WETERINGS UIT ZUNDERT BESCHIKT NOG STEEDS OVER VEEL MOTORCROSS ERVARING, MET TWEE MANCHE OVERWINNINGEN WAS HIJ OVERWINNAAR BIJ DE VETERANEN. OP EEN TWEEDE PLAATS EINDIGDE ERWIN PARMENTIER UIT WOUDENBERG DIE DAARNA NOG EEN TERUGREIS VAN MEER DAN DRIE UUR VOOR DE BOEG HAD. DERDE EINDIGDE ERIC VAN DER WEKKEN UIT ZIERIKZEE DIE VANWEGE ZIJN BELGISCHE MOTORCROSSVERLEDEN VEEL ERVARING HEEFT OP DIT SOORT CIRCUITS. VOOR DE 24E EDITIE STOND OOK AD GELDOF UIT OOSTKAPELLE AAN DE START. AD HEEFT NOG GEEN ORGANISATIE VAN MC DE PEKELINGE GEMIST. PETER ROELOFS UIT MELISKERKE CIRCUITBOUWER VAN MC DE PEKELINGE EINDIGDE OP ZIJN YAMAHA OP EEN 18E PLAATS.

VOOR HET EERST DIT JAAR STOND ER EEN ENDURO KLASSE OP HET PROGRAMMA. BANDENBAK, BOOMSTRONKEN, RIOOLPIJPEN, EN EEN CONTAINER WAREN DE HINDERNISSEN DIE DEZE ENDURO RIJDERS MOESTEN NEMEN. WESLEY PITTENS UIT VORSTENBOSCH BLEEK HIERIN DE SNELSTE TE ZIJN. ZIJN BROER THIERRY EINDIGDE OP EEN TWEEDE PLAATS VOOR AMEL ADVOKAAT UIT NIJMEGEN. PETER MARANUS (AAGTEKERKE) MAN VAN DE ORGANISATIE EINDIGDE OP DE 5E PLAATS. OMDAT ER VEEL ONBEGRIP LEEFT OVER EEN ENDURO ORGANISATIE WAS DIT EEN MOOIE DEMONSTRATIE OM HET PUBLIEK KENNIS TE LATEN MAKEN MET DE ENDURO SPORT.

DE MX2 2TACT KLASSE LEVERDE WEER HET NODIGE SPEKTAKEL OP. BART KLIJN UIT OUDDORP EINDIGDE 3 PUNTEN VOOR DE PRIMA RIJDENDE JORDAN-LEE VAN MAREN UIT VLISSINGEN. MAIKEL VAN BALEN UIT HET NOORD BRABANTSE ELSHOUT EINDIGDE OP EEN DERDE PLAATS MET 90 PUNTEN 

IN DE OCHTENDUREN NOG VOOR DE MICROFOON VAN OMROEP ZEELAND, EN IN DE AVOND GEHULDIGD WORDEN ALS OVERWINNAAR VAN DE MX 2 4TACT KLASSE. DIT OVERKWAM GIAN SCHEELE UIT ZAAMSLAGVEER OP ZIJN SUZUKI. JESSY NEELEMAN UIT BERGSCHENHOEK OP ZIJN SUZUKI EINDIGDE OP EEN TWEEDE PLAATS GEVOLGD DOOR DE VAN EEN BLESSURE TERUGGEKEERDE MARVIN BOONE UIT YERSEKE. NANCY VAN DE VEN UIT VLISSINGEN EINDIGDE KNAP VIERDE VOOR DE MAN DIE IN DE TWEEDE MANCHE VEEL PECH HAD. KEVIN SPRUYT UIT MELISKERKE KWAM MET TWEE ANDEREN DIRECT TEN VAL IN DE EERSTE BOCHT, EN KON ALS LAATSTE VERTREKKEN. NA EEN INHAALRACE WIST HIJ ZICH ALSNOG TE PLAATSEN VOOR DE SUPERFINALE, WAARIN HIJ ZOALS EERDER VERMELD TWEEDE WERD.

IN DE MX1-3 KLASSE (HELAAS DIT JAAR NIET HELEMAAL VOL) GING DE  OVERWINNING NAAR MARK BOOT UIT BURGH HAAMSTEDE OP ZIJN KTM, GEVOLGD DOOR DE LATERE WINNAAR VAN DE SUPERFINALE STEFAN HAGE UIT GOES OP DE HUSQVARNA.DE DERDE PLAATS WERD INGENOMEN DOOR DE ZEEUWS VLAMING JORDI VAN DE WIELE UIT SINT JANSTEEN DIE OOK IN BELGIE UITKOMT, BIJ EEN BELGISCHE MOTORSPORTBOND.