Nieuws Motorcross 30 Juli 2021.

MOTORCROSS AAGTEKERKE VRIJDAG 30 JULI AFGELAST.

UT GAET DEU  (Zeeuws).

IT GIED ON (Fries).

TGI DEU (Bevelands).

Zo begon het een paar weken terug, nog 5 weken te gaan en dan was het zover. De 30e Editie van de Aagtekerke Cross kon van start. Sponsors werden benaderd, wat Mc de Pekelinge veel positieve reacties opleverde. Medewerkers werden benaderd, en velen gaven weer een positieve reactie op ons evenement. Iedereen was aangenaam verrast bij zoveel positieve reacties. ( op een enkeling na). Inmiddels liepen de besmettingen omhoog, en rezen er toch wel enkele twijfels. Vrijdagavond na het betoog van onze Minister President viel het doek definitief. Geen cross. Ook als organisatie wil je niet op je geweten hebben dat er in jou feesttent een besmettingshaard is ontstaan. Wat overblijft, is een enorme kater, maar ook een positief gevoel. Om zo veel positieve reacties te krijgen daar kun je mee verder organiseren. Dat gaan we zeker doen. De strandcross en de Aagtekerke Run komen er al snel aan. Eens een crosser, altijd een crosser. Blijf gezond, en uiteraard een prettige vakantie.

Uiteraard doen we er alles aan om uw geld zsm terug te storten.

Bestuur Mc de Pekelinge.

 

 

 

 

Motorcross 30 Juni 2021.  (AFGELAST).

Het Bestuur van Mc de Pekelinge organiseert Vrijdag 30 Juli voor de 30e keer de motorcross in Aagtekerke. Deze wedstrijd zal geheel onder de geldende COVID maatregelen georganiseerd worden. Wees er van verzekerd dat u aan alle gestelde eisen voldoet. Hierop zal geen enkele uitzondering gemaakt worden.

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur Mc de Pekelinge.

  

Beste crossliefhebber!

Zoals jullie zien of hebben gehoord wordt de Aagtekerke cross dit jaar weer georganiseerd
en gaan we er een super evenement van maken!
Na een lange periode met alle coronamaatregels waarbij alle sporten niet of bijna niet
uitgeoefend mochten worden met en of zonder publiek…

WE MOGEN WEER!

Er zijn wel extra regels aan verbonden.

IEDEREEN, dus ook de motorcrosser moet bij het betreden van het terrein een
Coronatoegangsbewijs overleggen. Dit kan met behulp van de CoronaCheck app.
Dit zal bij het opkomen van het terrein gecontroleerd worden door de beveiliging.
Legitimatie is hierbij verplicht!

Het toegangsbewijs om het terrein op te komen is €10,- voor volwassenen en €5,- voor
kinderen tot en met 12 jaar, het inschrijfgeld voor de wedstrijd is €20,-.
Een rijder die heeft ingeschreven moet ook een toegangsbewijs aanschaffen.

De beveiliging zal tot het einde van het evenement, inclusief het afsluitende feest,
controleren op een coronatoegangsbewijs en legitimatie.

BELANGRIJK!!

GEEN CORONATOEGANGSBEWIJS EN LEGITIMATIEBEWIJS BETEKENT GEEN

TOEGANG!

Tot 30 juli!!
M.C. De Pekelinge

 

Editie 2021

 

INTERNATIONALE MOTORCROSS VRIJDAG 30 JULI 2021 AAGTEKERKE.

Mc de Pekelinge organiseert vrijdag 30 Juli voor de 30e maal de Internationale Motorcross in Aagtekerke.

Deelname is mogelijk in de volgende klassen:
  • 50 cc. (Transponder en licentie verplicht).
  • 65 cc Kleine en grote wielen. (Transponder en licentie verplicht).
  • 85 cc Kleine en grote wielen. (Transponder en licentie verplicht).
  • Local Heroes. (Daglicentie en Transponder verplicht, af te sluiten via de KNMV). Max 60 deelnemers
  • Veteranen.(Transponder en licentie verplicht). Max 30 deelnemers.
  • Enduro.(Transponder en licentie verplicht). Max 30 deelnemers
  • 125 CC (Transponder en licentie verplicht). Max 30 deelnemers.
  • 250 CC (Transponder en licentie verplicht). Max 60 deelnemers.
  • 500 CC Transponder en licentie verplicht). Max 30 deelnemers. 
  • Damesklasse Transponder en licentie verplicht. Min 15 deelnemers

 

Enduro

De Enduro rijders dienen  in het bezit te zijn van een kenteken en verzekering. Bij het melden op vrijdag kan hier naar worden gevraagd. Rijders die hier niet aan voldoen worden uit de inschrijving geschrapt. Inschrijfgeld word niet teruggestort. De Enduro regels worden nageleefd. MEVZ Cup 2021. Zie voor regelgeving https://mevz.nl/clinics-trainingen/

Local Heroes

De nummers één, twee en drie van de einduitslag 2019 promoveren in 2021 naar andere klassen. Ook deelnemers die drie podiumplaatsen hebben behaald, kunnen niet meer inschrijven bij de Local Heroes. Indien een deelnemer inschrijft die niet aan deze regelgeving voldoet wordt hij door de organisatie in een andere klasse ingedeeld.

Local Heroes rijden dit jaar met een transponder. Zorg dat u in het bezit bent van een goed opgeladen transponder waarvan het nummer bij de organisatie bekent is. Rijders zonder transponder worden geweigerd in het Parc Fermee.

Kosten deelname

Deelname aan deze wedstrijd kost 20 €. Bij het oprijden van het crossterrein betaalt een ieder 10 €. Kinderen onder de 12 jaar betalen 5 €. Local Heroes dienen zich van te voren bij de KNMV te verzekeren.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk via deze site onder de button Inschrijven. Bij het behalen van het maximale aantal deelnemers in de klassen word de inschrijving gesloten. Schrijf dus op tijd in VOL is VOL. Startnummers zijn niet overdraagbaar. Geef deze dus niet aan een andere rijder want deze zal de start geweigerd worden.

Transponders

Op de wedstrijddag is het niet mogelijk om transponders te huren bij de organisatie. Zorg bij vertrek thuis dat u in het bezit bent van een goed werkende opgeladen transponder.

Buitenlandse deelnemers

Buitenlandse (Belgische) deelnemers kunnen betalen door gebruik te maken van Bancontact.

Locatie crossterrein

Het crossterrein bevindt zich op de hoek Pekelingseweg – Aagtekerkseweg aan de doorgaande route tussen Grijpskerke en Aagtekerke. Postcode: 4363RB.

Overnachten op donderdag niet toegestaan

In verband met de regelgeving COVID 19 is het verboden om op donderdagavond te overnachten.

Vrijdagnacht mag wel overnacht worden door de deelnemers.

 

Rennerskwartier

Bij het verlaten van het rennerskwartier dient u uw afval in de daarvoor bestemde vaten te deponeren of mee naar huis te nemen. Zorg ervoor dat anderen niet uw rommel op te hoeven ruimen. Neem alvast een vuilniszak van thuis mee.

Parkeren

Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein aan de Pekelingseweg. Alle voertuigen niet toebehorend aan rijders moeten op dit parkeerterrein geparkeerd worden. U parkeert op eigen risico.

Melden in de feesttent

Iedere deelnemer dient zich op vrijdag 30 juli te melden bij het wedstrijdsecretariaat in de feesttent. Dit aanmelden is mogelijk vanaf 08.30 uur.

Rijdersmeeting

De rijders meeting vind plaats om 10.30 uur in de feesttent. Voor het verdere programma klikt u op de button Tijdschema. (dit schema is onder voorbehoud en afhankelijk van het aantal ingeschreven deelnemers).

Trainingen en Wedstrijden

De trainingen vangen aan om 11.00 uur. De trainingen worden verreden als tijdstraining en bepalen de startvolgorde bij de eerste manche. Zorg dat uw transponder gemonteerd is op uw motor en opgeladen.

Superfinale

De superfinale wordt verreden om 20.35 uur. De deelnemers die hiervoor uitgenodigd worden zijn de 10 beste rijders uit de 500cc, de 10 beste rijders uit de 250cc, de 8 beste rijders uit de 125cc, de 3 beste Veteranen en de beste 2 Enduro-rijders. Andere rijders worden NIET toegelaten. Toelatingen zijn niet overdraagbaar.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking van de 50cc, 65cc kleine en grote wielen, en de 85cc cc kleine en grote wielen vind plaats om 17.00 uur op het circuit. De prijsuitreiking van de andere klassen vind plaats in de feesttent tijdens de eerste pauze van de band. Zorg dat je vooraan staat bij het podium zodat dit zo soepel mogelijk kan plaats vinden.

Alcohol en Drugsbeleid

Voor personen onder de 18 jaar is het ten strengste verboden alcohol te nuttigen op het crossterrein. Ook het verstrekken van alcohol door personen van boven de 18 jaar aan personen onder de 18 jaar is ten strengste verboden. Het gebruik of verhandelen van drugs wordt niet getolereerd. Verwijdering van het crossterrein zal direct plaatsvinden.

Tevens stelt MC de Pekelinge het NIET op prijs meegenomen drank te nuttigen in de feesttent. 

 

Afterparty

Wederom zijn we er in geslaagd om de band ANDERKOVVER te contracteren. Wie deze band heeft zien optreden behoeft geen verdere uitleg. Wie voor het eerst een optreden van deze band meemaakt zal versteld staan hoe snel ze de tent op zijn kop krijgen. Neem al je vrienden en bekenden mee om er weer een echt motorcrossfeest van te maken. Als het feest is moet het ook feest zijn.

Vrijwilligers

Mc de Pekelinge werkt uitsluitend met vrijwilligers, zij maken het u mogelijk om uw favoriete sport te beoefenen. Respecteer en waardeer de inzet van deze vrijwilligers.

Opbouwen Circuit

Maandag 26 juli word een begin gemaakt met het opbouwen van het circuit en de verdere organisatie. Belangstellenden en motorcrossliefhebbers worden van harte uitgenodigd om hieraan mee te helpen. Geef je op bij een van de bestuursleden of kom maandag 26 juli naar de container op de weide om mee te helpen. Voor een natje en een droogje word uiteraard gezorgd.

 

Strandcross Zoutelande

De strandcross in Zoutelande zal verreden worden op zaterdag  Oktober. Meer informatie hierover zal bekend gesteld worden via deze site. Noteer deze datum alvast in uw agenda.

Aagtekerke Run

De jaarlijkse Aagtekerke run zal georganiseerd worden op zaterdag ? december. Meer gegevens vind u binnenkort op deze site. Ook deze datum kunt u noteren in uw agenda.

Reclame

Reclame maken buitenom de organisatie is verboden. Indien u reclame wilt maken op het terrein of in het rennerskwartier neem dan contact op met een van de bestuursleden. Illegaal aangebrachte reclame zal in rekening worden gebracht, en dient direct betaald te worden.

 

DE BUREN VAN DE CROSS HETEN U WELKOM.

Bovenstaand reclamebord was te bezichtigen tijdens een wedstrijd om het Belgisch kampioenschap in Kester. Bewoners en motorcrossers hebben hier respect voor elkaar.