Nieuws Motorcross 28 Juli 2023.

MOTORCROSS AAGTEKERKE VRIJDAG 28 JULI 2023 .

 

31e editie Internationale Motorcross Aagtekerke.

Mc de Pekelinge organiseerde vrijdag 28 Juli voor de 31e keer, de Internationale motorcross in Aagtekerke. Met 260 ingeschreven deelnemers, en 3500 man/vrouw publiek kon de organisatie zijn buik nat maken. Wat volgde, was een droomscenario. Spannende manches/series, een prachtig veilig stofvrij circuit, en in de avond spannende finales. Voor zover wij weten zijn er geen blessures opgelopen. Ook de fietscross kon zich verheugen in een 70 tal deelnemers, waarbij het nut van deze fietscross gelijk bewezen is. Wie de jeugd heeft heeft de toekomst. De prijsuitreiking en het feest erna waren weer om van te smullen.  Het optreden van we kunnen inmiddels wel stellen, de huisband ANDERKOVVER was ook weer van grote kwaliteit, en wat is er nu mooier dan feest te vieren met je lotgenoten. Hulde ook aan onze nieuwe bestuursleden die menig uurtje in het organiseren van deze wedstrijd hebben gestoken. Ook onze sponsors en medewerkers uiteraard bedankt voor jullie medewerking en het beschikbaar stellen van materialen en machines. Zonder sponsors en medewerkers geen cross.

Inmiddels kondigt het volgende evenement zich alweer aan. Zaterdag 23 september de Strandcross in Zoutelande. Na drie jaar niet te kunnen organiseren (Twee coronajaren maakten het onmogelijk) hebben we van de Gemeente Veere toestemming gekregen om dit jaar wel te mogen organiseren. Onze dank daarvoor. De inschrijving voor dit evenement is inmiddels al geopend. Ideaal om wat ervaring op te doen voor de strandcross in Vlissingen (22 Oktober) georganiseerd door de Motorsport Vereniging De Uitlaat die dit voor de 36e keer gaan doen.

Ook hebben we inmiddels Groen Licht gekregen voor de organisatie van de befaamde Aagtekerke Run. Er is inmiddels overeenstemming met Staatsbosbeheer en ook daar zijn we blij mee. Dank voor het verstrekken van de vergunning. Dit zal de 22e Editie van de Aagtekerke Run zijn. Meerdere gegevens hierover volgen later.

Al met al evenementen waar de vereniging trots op kan zijn. Bedenk dat dit georganiseerd wordt door een aantal mensen die hier veel tijd in steken, en niets aan verdienen. Respect voor deze mensen is zeker op zijn plaats.

Met vrienelijke groet;

Bestuur Mc de Pekelinge

Voor wedstrijdverslagen ga naar de button Wedstrijdverslagen (In ontwerp ivm Vakantie).

 

Vrijdag 28 juli 2023: 31e editie Internationale Motorcross Aagtekerke

 

Mc de Pekelinge organiseert op Vrijdag 28 juli voor de 31e maal de Internationale Motorcross in Aagtekerke.

Inschrijven is gesloten.

Deelname is mogelijk in de volgende klassen:

 • 50 cc. (Transponder en licentie verplicht).
 • 65 cc Kleine en grote wielen. (Transponder en licentie verplicht).
 • 85 cc Kleine en grote wielen. (Transponder en licentie verplicht).
 • Vrijetijdsrijders (Daglicentie en Transponder verplicht, af te sluiten via de KNMV of MON). Max 30 deelnemers
 • Veteranen. Leeftijd vanaf 40 jaar. Bij twijfel geboortejaar kunnen tonen (Transponder en licentie verplicht). Max 30 deelnemers.
 • Enduro.(Transponder en licentie verplicht). Max 30 deelnemers Min 15 deelnemers. Bij minder deelnemers kunnen klassen samengevoegd worden.
 • 125 CC (Transponder en licentie verplicht). Max 30 deelnemers.
 • 250 CC (Transponder en licentie verplicht). Max 60 deelnemers.
 • 500 CC (Transponder en licentie verplicht). Max 30 deelnemers. 
 • Damesklasse (Transponder en licentie verplicht). Min 15 deelnemers. Bij minder deelnemers kunnen klassen samengevoegd worden.

Vragen omtrent inschrijving.

Alle vragen omtrent de inschrijving kunt u sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

De organisatie heeft zich het recht voorbehouden, om deelnemers die zich in een verkeerde klasse hebben ingeschreven, over te zetten naar de juiste klasse.

 

Daglicenties via de MON.

Daglicenties zijn te verkrijgen via de Motorsport Organisatie Nederland. (MON) Zorg dat uw inschrijving en daglicentie in orde zijn voordat u afreist naar Aagtekerke.

Enduro

De Enduro rijders dienen  in het bezit te zijn van een kenteken en verzekering. Bij het melden op vrijdag kan hier naar worden gevraagd. Rijders die hier niet aan voldoen worden uit de inschrijving geschrapt. Inschrijfgeld word niet teruggestort.

Vrijetijdsrijders

Vrijetijdsrijders rijden dit jaar met een transponder. Zorg dat u in het bezit bent van een goed opgeladen transponder waarvan het nummer bij de organisatie bekend is. Rijders zonder transponder worden geweigerd in het Parc Fermee. Vrijetijdsrijders dienen over voldoende ervaring en conditie te beschikken.

De prijsuitreiking van de Vrije tijdsrijders vindt meteen na afloop van de tweede manche plaats.

Kosten deelname

Deelname aan deze wedstrijd kost 20 €. Bij het oprijden van het crossterrein betaalt een ieder 10 €. Kinderen onder de 12 jaar betalen 5 €. Vrije tijdsrijders dienen zich van te voren bij de KNMV of MON dmv een daglicentie te verzekeren. 

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk via deze site onder de button Inschrijven. Bij het behalen van het maximale aantal deelnemers in de klassen word de inschrijving gesloten. Schrijf dus op tijd in VOL is VOL. Startnummers zijn niet overdraagbaar. Geef deze dus niet aan een andere rijder want deze zal de start geweigerd worden.

Transponders

Op de wedstrijddag is het niet mogelijk om transponders te huren bij de organisatie. Zorg bij vertrek thuis dat u in het bezit bent van een goed werkende opgeladen transponder. Controleer dit voordat u vertrekt.

Buitenlandse deelnemers

Buitenlandse (Belgische) deelnemers kunnen betalen door gebruik te maken van Bancontact.

Locatie crossterrein

Het crossterrein bevindt zich op de hoek Pekelingseweg – Aagtekerkseweg aan de doorgaande route tussen Grijpskerke en Aagtekerke. Postcode: 4363RB.

Rennerskwartier

Bij het verlaten van het rennerskwartier dient u uw afval in de daarvoor bestemde vaten te deponeren of mee naar huis te nemen. Zorg ervoor dat anderen niet uw afval op  hoeven te ruimen. Neem alvast een vuilniszak van thuis mee.

Overnachten in rennerskwartier

Donderdag 27 Juli bestaat de mogelijkheid om te overnachten in het rennerskwartier. Voor deze overnachting wordt 10 Euro in rekening gebracht.

Parkeren

Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein aan de Pekelingseweg. Alle voertuigen niet toebehorend aan rijders moeten op dit parkeerterrein geparkeerd worden. U parkeert op eigen risico.

Melden in de feesttent

Iedere deelnemer dient zich op vrijdag 28 juli te melden bij het wedstrijdsecretariaat in de feesttent. Dit aanmelden is mogelijk vanaf 08.00 uur.

Rijdersmeeting

De rijders meeting vind plaats om 10.00 uur in de feesttent. Voor het verdere programma klikt u op de button Tijdschema. (dit schema is onder voorbehoud en afhankelijk van het aantal ingeschreven deelnemers).

Trainingen en Wedstrijden

De trainingen vangen aan om 10.30 uur. De trainingen worden verreden als tijdstraining en bepalen de startvolgorde bij de eerste manche. Zorg dat uw transponder gemonteerd is op uw motor en opgeladen. controleer uw registratie na de tijdtraining.

 

Superfinale

De cross wordt traditiegetrouw afgesloten met de Superfinale. Hieraan doen mee:

 • De 12 beste rijders uit de 500c
 • De 12 beste rijders uit de 250cc
 • De 5 beste rijders uit de 125cc
 • De 3 beste rijders uit de Veteranenklasse
 • De 2 beste rijders uit de Enduroklasse

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking van de 50cc, 65cc kleine en grote wielen, en de 85cc cc kleine en grote wielen vind plaats om 17.00 uur op het circuit. De prijsuitreiking van de andere klassen vind plaats in de feesttent tijdens de eerste pauze van de band. Zorg dat je vooraan staat bij het podium zodat dit zo soepel mogelijk kan plaatsvinden.

Alcohol en Drugsbeleid

Voor personen onder de 18 jaar is het ten strengste verboden alcohol te nuttigen op het crossterrein. Ook het verstrekken van alcohol door personen van boven de 18 jaar aan personen onder de 18 jaar is ten strengste verboden. Het gebruik of verhandelen van drugs wordt niet getolereerd. Verwijdering van het crossterrein zal direct plaatsvinden.

Tevens stelt MC de Pekelinge het NIET op prijs meegenomen drank te nuttigen in de feesttent. 

Afterparty

Wederom zijn we er in geslaagd om de band ANDERKOVVER te contracteren. Wie deze band heeft zien optreden behoeft geen verdere uitleg. Wie voor het eerst een optreden van deze band meemaakt zal versteld staan hoe snel zij de tent op zijn kop zetten. Neem al je vrienden en bekenden mee om er weer een echt motorcrossfeest van te maken. Als het feest is moet het ook feest zijn. 01.00 uur laatste nummer en sluiting feest.

Vrijwilligers

MC de Pekelinge werkt uitsluitend met vrijwilligers, zij maken het u mogelijk om uw favoriete sport te beoefenen. Respecteer en waardeer de inzet van deze vrijwilligers.

Opbouwen Circuit

Op maandag 24 juli word een begin gemaakt met het opbouwen van het circuit en de verdere organisatie. Belangstellenden en motorcrossliefhebbers worden van harte uitgenodigd om hieraan mee te helpen. Geef je op bij een van de bestuursleden of kom maandag 24 juli naar de container op de weide om mee te helpen. Voor een natje en een droogje word uiteraard gezorgd.

Strandcross Zoutelande

De strandcross Zoutelande zal verreden worden op Zaterdag 23 September. Verdere mededelingen kunt u tegen die tijd vinden op deze site. dank aan de Gemeente Veere voor het verstrekken van de vergunning.

Aagtekerke Run

De jaarlijkse Aagtekerke run zal georganiseerd worden op zaterdag 16 December. Meer gegevens vind u binnenkort op deze site. Ook deze datum kunt u noteren in uw agenda.

Reclame

Reclame maken buitenom de organisatie is verboden. Indien u reclame wilt maken op het terrein of in het rennerskwartier neem dan contact op met een van de bestuursleden of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Illegaal aangebrachte reclame zal in rekening worden gebracht, en dient direct betaald te worden.

 

MOTORCROSS FOREVER. FUN FOR ALL. SEE YOU.