Nieuws Motorcross 28 Juli 2023.

MOTORCROSS AAGTEKERKE VRIJDAG 28 JULI 2023 .

 

 

INTERNATIONALE MOTORCROSS VRIJDAG 28 JULI 2023  AAGTEKERKE. 

 

Wat is er mooier dan feest te vieren met je soortgenoten.

Mc de Pekelinge organiseert vrijdag 28 Juli voor de 31e maal de Internationale Motorcross in Aagtekerke.

De inschrijving is gesloten. Inschrijven kan via deze link.

Deelname is mogelijk in de volgende klassen:
 • 50 cc. (Transponder en licentie verplicht).
 • 65 cc Kleine en grote wielen. (Transponder en licentie verplicht).
 • 85 cc Kleine en grote wielen. (Transponder en licentie verplicht).
 • Local Heroes. (Daglicentie en Transponder verplicht, af te sluiten via de KNMV). Max 60 deelnemers
 • Veteranen. Leeftijd vanaf 40 jaar. Bij twijfel geboortejaar kunnen tonen (Transponder en licentie verplicht). Max 30 deelnemers.
 • Enduro.(Transponder en licentie verplicht). Max 30 deelnemers Min 15 deelnemers. Bij minder deelnemers kunnen klassen samengevoegd worden.
 • 125 CC (Transponder en licentie verplicht). Max 30 deelnemers.
 • 250 CC (Transponder en licentie verplicht). Max 60 deelnemers.
 • 500 CC (Transponder en licentie verplicht). Max 30 deelnemers. 
 • Damesklasse (Transponder en licentie verplicht). Min 15 deelnemers. Bij minder deelnemers kunnen klassen samengevoegd worden.

 Vragen omtrent inschrijving.

Alle vragen omtrent de inschrijving kunt u sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

De organisatie heeft zich het recht voorbehouden, om deelnemers die zich in een verkeerde klasse hebben ingeschreven, over te zetten naar de juiste klasse.

Daglicenties via de MON.

Daglicenties zijn te verkrijgen via de Motorsport Organisatie Nederland. (MON) Zorg dat uw inschrijving en daglicentie in orde zijn voordat u afreist naar Aagtekerke.

Enduro

De Enduro rijders dienen  in het bezit te zijn van een kenteken en verzekering. Bij het melden op vrijdag kan hier naar worden gevraagd. Rijders die hier niet aan voldoen worden uit de inschrijving geschrapt. Inschrijfgeld word niet teruggestort.

 

Local Heroes

Local Heroes rijden dit jaar met een transponder. Zorg dat u in het bezit bent van een goed opgeladen transponder waarvan het nummer bij de organisatie bekend is. Rijders zonder transponder worden geweigerd in het Parc Fermee. Local Heroes dienen over voldoende ervaring en conditie te beschikken.

De prijsuitreiking van de Local Heroes vindt meteen na afloop van de tweede manche plaats.

Kosten deelname

Deelname aan deze wedstrijd kost 20 €. Bij het oprijden van het crossterrein betaalt een ieder 10 €. Kinderen onder de 12 jaar betalen 5 €. Local Heroes dienen zich van te voren bij de KNMV of MON daglicentie te verzekeren. 

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk via deze site onder de button Inschrijven. Bij het behalen van het maximale aantal deelnemers in de klassen word de inschrijving gesloten. Schrijf dus op tijd in VOL is VOL. Startnummers zijn niet overdraagbaar. Geef deze dus niet aan een andere rijder want deze zal de start geweigerd worden.

Transponders

Op de wedstrijddag is het niet mogelijk om transponders te huren bij de organisatie. Zorg bij vertrek thuis dat u in het bezit bent van een goed werkende opgeladen transponder.

Buitenlandse deelnemers

Buitenlandse (Belgische) deelnemers kunnen betalen door gebruik te maken van Bancontact.

Locatie crossterrein

Het crossterrein bevindt zich op de hoek Pekelingseweg – Aagtekerkseweg aan de doorgaande route tussen Grijpskerke en Aagtekerke. Postcode: 4363RB.

Rennerskwartier

Bij het verlaten van het rennerskwartier dient u uw afval in de daarvoor bestemde vaten te deponeren of mee naar huis te nemen. Zorg ervoor dat anderen niet uw rommel op te hoeven ruimen. Neem alvast een vuilniszak van thuis mee.

Parkeren

Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein aan de Pekelingseweg. Alle voertuigen niet toebehorend aan rijders moeten op dit parkeerterrein geparkeerd worden. U parkeert op eigen risico.

Melden in de feesttent

Iedere deelnemer dient zich op vrijdag 29 juli te melden bij het wedstrijdsecretariaat in de feesttent. Dit aanmelden is mogelijk vanaf 08.00 uur.

Rijdersmeeting

De rijders meeting vind plaats om 10.00 uur in de feesttent. Voor het verdere programma klikt u op de button Tijdschema. (dit schema is onder voorbehoud en afhankelijk van het aantal ingeschreven deelnemers).

Trainingen en Wedstrijden

De trainingen vangen aan om 10.30 uur. De trainingen worden verreden als tijdstraining en bepalen de startvolgorde bij de eerste manche. Zorg dat uw transponder gemonteerd is op uw motor en opgeladen.

Superfinale

De cross wordt traditiegetrouw afgesloten met de Superfinale. Hieraan doen mee:

 • De 12 beste rijders uit de 500c
 • De 12 beste rijders uit de 250cc
 • De 5 beste rijders uit de 125cc met een minimale leeftijd van 16 jaar
 • De 3 beste rijders uit de Veteranenklasse
 • De 2 beste rijders uit de Enduroklasse

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking van de 50cc, 65cc kleine en grote wielen, en de 85cc cc kleine en grote wielen vind plaats om 17.00 uur op het circuit. De prijsuitreiking van de andere klassen vind plaats in de feesttent tijdens de eerste pauze van de band. Zorg dat je vooraan staat bij het podium zodat dit zo soepel mogelijk kan plaats vinden.

Alcohol en Drugsbeleid

Voor personen onder de 18 jaar is het ten strengste verboden alcohol te nuttigen op het crossterrein. Ook het verstrekken van alcohol door personen van boven de 18 jaar aan personen onder de 18 jaar is ten strengste verboden. Het gebruik of verhandelen van drugs wordt niet getolereerd. Verwijdering van het crossterrein zal direct plaatsvinden.

Tevens stelt MC de Pekelinge het NIET op prijs meegenomen drank te nuttigen in de feesttent. 

 

Afterparty

Wederom zijn we er in geslaagd om de band ANDERKOVVER te contracteren. Wie deze band heeft zien optreden behoeft geen verdere uitleg. Wie voor het eerst een optreden van deze band meemaakt zal versteld staan hoe snel ze de tent op zijn kop krijgen. Neem al je vrienden en bekenden mee om er weer een echt motorcrossfeest van te maken. Als het feest is moet het ook feest zijn. 01.00 uur laatste nummer en sluiting feest.

Vrijwilligers

Mc de Pekelinge werkt uitsluitend met vrijwilligers, zij maken het u mogelijk om uw favoriete sport te beoefenen. Respecteer en waardeer de inzet van deze vrijwilligers.

Opbouwen Circuit

Maandag 25 juli word een begin gemaakt met het opbouwen van het circuit en de verdere organisatie. Belangstellenden en motorcrossliefhebbers worden van harte uitgenodigd om hieraan mee te helpen. Geef je op bij een van de bestuursleden of kom maandag 25 juli naar de container op de weide om mee te helpen. Voor een natje en een droogje word uiteraard gezorgd.

Afscheid Herman Heuvink.

Zaterdag 16 Juli is er afscheid genomen van Herman Heuvink. Herman was al langere tijd ziek. Een delegatie van de Zeeuwse motorcross was daar aanwezig om een erehaag te vormen met motoren bij het crematorium in Bergen op Zoom. Herman werd bedankt voor zijn inzet voor de Zeeuwse motorsport en zijn speakerwerkzaamheden voor Mc de Pekelinge. Hij voorzag zowel de wedstrijd in Aagtekerke en de strandcross in Zoutelande van deskundig commentaar. Namens de Zeeuwse motorcross is er een bloemstuk aangeboden. Herman is 79 jaar geworden. Tijdens de wedstrijd zal er een minuut stilte in acht genomen worden. Herman rust in vrede.

 

Strandcross Zoutelande

De editie 2022 is afgelast ivm het intrekken van de vergunning door de Gemeente Veere. De organisatie kon geen andere zaterdag vinden waarbij het in de middag laagwater is.

De strandcross in Zoutelande zal verreden worden op een nader te bepalen zaterdag in  Oktober in 2023. Meer informatie hierover zal bekend gesteld worden via deze site. 


Aagtekerke Run

De jaarlijkse Aagtekerke run zal georganiseerd worden op zaterdag 17 december. Meer gegevens vind u binnenkort op deze site. Ook deze datum kunt u noteren in uw agenda.

Reclame

Reclame maken buitenom de organisatie is verboden. Indien u reclame wilt maken op het terrein of in het rennerskwartier neem dan contact op met een van de bestuursleden. Illegaal aangebrachte reclame zal in rekening worden gebracht, en dient direct betaald te worden.

Baancommissarissen.

Vrijdag 13 Mei was een groot aantal baancommissarissen naar Aagtekerke gekomen om een cursus baancommissaris te volgen. Van velen waren de cursussen en het daar aanhangende certificaat verlopen.

Frank Rottier toonde zijn vakmanschap, en zorgde er voor dat alle deelnemers met een goed gevoel en een diploma op zak huiswaarts keerden. Frank bedankt voor jou inzet, en uiteraard de cursisten bedankt voor het opofferen van een vrije vrijdag avond. Graag zien we jullie vrijdag 29 juli in Aagtekerke op of rond de baan.

Nogmaals allen bedankt. Ook hier geldt zonder vrijwilligers geen motorcross.

Bestuur Mc de Pekelinge.

 Foto's van de cursus baancommissaris in mei 2022

 

DE BUREN VAN DE CROSS HETEN U WELKOM.

Bovenstaand reclamebord was te bezichtigen tijdens een wedstrijd om het Belgisch kampioenschap in Kester. Bewoners en motorcrossers hebben hier respect voor elkaar.