Wedstrijdverslagen Strandcross MC de Pekelinge

STRANDCROSS ZOUTELANDE 14 OKTOBER (10E EDITIE).

Mc de Pekelinge organiseerde zaterdag 14 oktober voor de 10e maal in samenwerking met strandpaviljoen de BRANDING de strandcross in Zoutelande. Vooraf hadden zich ongeveer 100 rijders aangemeld. In de ochtenduren stond er nog een strakke wind op de boulevard van Zoutelande. Ondanks het langzaam terug trekken van de zee kreeg het circuit al snel meer vorm. Een groot aantal medewerkers van Mc de Pekelinge was aanwezig om hieraan mee te helpen. (Uiteraard dank hiervoor). Iets over 13.00 uur kon begonnen worden met de wedstrijden.

Veteranen.
Wederom waren de veteranen niet in grote getale op komen dagen. Evenals vorig jaar een man of 11 aan de start. Gert Jan Vorstenbosch uit het Noord Brabantse Empel liet zien het crossen nog niet verleerd te zijn. Met twee manche overwinningen scoorde hij de volle 100 punten. Thijs Lampio scoorde onder aanmoediging van zijn vrouw 94 punten goed voor een tweede plaats, en kon de bloemen mee naar Vlissingen nemen. De derde plaats werd opgeëist door Mark Ramackers uit Maassluis. Hij scoorde 90 punten. Misschien een idee voor de organisatie om deze veteranen volgend jaar in te delen bij de vrije tijds rijders.

Vrijetijdsrijders.
De vrijetijdsrijders starten in twee groepen. Eerst de even nummers en daarna de oneven nummers. De snelste 15 rijders van iedere groep gingen direct door naar de finale. Uit de B Finale werden nog twee rijders toegevoegd aan de A Finale. Joey van der Beek op Husqvarna uit Den Bosch bleek de snelste hierin te zijn. Hij had 8.7 seconden voorsprong op de man op de tweede plaats Jonathan Hopman (KTM) uit Bunschoten. Het erepodium bij deze vrije tijds rijders werd compleet gemaakt door de snelle Zeeuws Vlaming Elmar Willems (KTM) uit Zuiddorpe die 19 seconden later binnen kwam dan de winnaar. Jasper de Visser eindigde 8e op zijn Enduro Husqvarna, Richard Geschiere (Suzuki) uit Aagtekerke behaalde de 17e plaats voor Bas Daalhuizen (Suzuki) op een 18e plaats. Ivar de Visser eindigde in de achterhoede op een 28e plaats. De vrije tijd rijders reden 15 minuten plus een ronde. Voor sommigen was dit wat lang gezien het grote aantal valpartijen. Toch bleef het Rode Kruis werkeloos.

Mx 2.

De MX2 klasse was samengevoegd met de MX1/3 Klasse. Dit leverde een vol startveld op met 30 man/vrouwen. Na eerst de Aagtekerke cross op haar naam te hebben geschreven, kan ze nu ook de Strandcross Zoutelande op haar naam schrijven. Dat Nancy goed op zandcircuits overweg kan had ze al laten zien in de MXGP op het TT circuit in Assen. De eerste keer dat ze deelnam aan deze strandcross pakte ze twee maal de volle winst in de manches. Zeker een goede voorbereiding op de Strandcross in Vlissingen. Op een tweede plaats eindigde Henk Pater uit het Gelderse Ede. De KTM rijder scoorde 94 punten. Kick Hogeboom moest 10 punten toegeven op Henk Pater. De KTM rijder uit Roelofsarendsveen eindigde op een derde plaats met 84 punten. In totaal starten 18 deelnemers in deze klasse.

MX1/3.

In de MX1/3 klasse ging de overwinning naar Belgie. Tallon Verhelst die vorig jaar ook had deelgenomen aan deze strandcross ging met de volle buit terug naar Lokeren. Tallon vertelde bij de prijsuitreiking dat het hele gezin meehielp met het wedstrijdklaar zetten van de motor en de verdere cross uitrusting. Zijn grote voorbeeld is Stefan Everts, de meervoudig wereldkampioen. Zeker een naam om te onthouden deze Tallon. Jeffrey van Kempen die na een val nog goed wist terug te komen scoorde 92 punten evenals Lukas de Ruiter. De Oost Souburgse Yamaha rijder scoorde beter in de tweede manche wat hem dus de tweede plaats opleverde in deze klasse. Zoals gezegd een derde plaats dus voor Lukas De Ruiter uit het Noord Brabantse Hoeven. Een andere Oost Souburger eindigde op een vierde plaats. Guido Boone op zijn Husqvarna behaalde 82 punten.

De organisatie was zeer tevreden met het verloop van deze strandcross en is zeker van plan om ook volgend jaar weer een strandcross te organiseren. Ook de samenwerking met Strandpaviljoen de Branding verliep prima. Een ieder die meegeholpen heeft vond in zijn of haar lunchpakket een uitnodiging om later in het seizoen nog eens na te komen praten over deze strandcross. Wat de organisatie ook opviel was het gedisciplineerd vlaggen van alle baancommissarissen. We denken dat het een goede zaak is geweest om de cursus baancommissaris te volgen. Rest ons nog om alle medewerkers Rode Kruis, Jury, dames van de inschrijving, en uiteraard de Sponsors te bedanken voor het welslagen van deze 10e Strandcross in Zoutelande.

Volgende organisatie van Mc de Pekelinge de Aagtekerke Run op 16 December. Succes met de voorbereiding.

 
 

STRANDCROSS ZOUTELANDE 8 OKTOBER 2016 (9E EDITIE).

MC DE PEKELINGE ORGANISEERDE ZATERDAG 8 OKTOBER IN SAMENWERKING MET STRANDPAVILJOEN DE BRANDING VOOR DE 9E KEER DE STRANDCROSS ZOUTELANDE. IN APRIL KON DEZE WEDSTRIJD GEEN DOORGANG VINDEN OMDAT ER TE WEINIG STRAND WAS OM EEN REPRESENTATIEVE BAAN AAN TE LEGGEN. DOOR HET OPSPUITEN VAN HET STRAND IN HET VOORJAAR LUKTE DIT WEL IN OKTOBER. ZATERDAG OCHTEND ROND DE KLOK VAN ZEVEN VIELEN DE EERSTE SCHERMUTSELINGEN OP HET STRAND WAAR TE NEMEN. DRIE SHOVELS WISTEN BINNEN NOW TIME EEN PRACHTIG STRANDCROSS CIRCUIT AAN TE LEGGEN. HET WEER EN DE DUITSE HERFSTVAKANTIE WERKTEN MEE OM ER EEN PERFECTE DAG VAN TE MAKEN. IN HET PROGRAMMA MOESTEN DE QUADS GESCHRAPT WORDEN VANWEGE TE WEINIG INSCHRIJVINGEN. IN DE OCHTEND UREN WERD EEN PREMIE BESCHIKBAAR GESTELD VOOR DE HOLE SHOT VAN BEIDE MANCHES BIJ DE MX1/2/3. EEN MOOI GEBAAR. IN DE EERSTE TRAINING VAN DE DAG (VETERANEN) KWAM AD GELDOF UIT OOSTKAPELLE ZWAAR TEN VAL. DE RODE KRUIS MEDEWERKERS VERLEENDEN EERSTE HULP. DE TRAININGEN WERDEN STILGELEGD, EN EEN AMBULANCE WERD OPGEROEPEN. OOK EEN VOERTUIG VAN DE REDDINGSPOST WESTKAPELLE WERD OPGETROMMELD. AD WERD HIERMEE VAN HET STRAND AFGEVOERD, EN NAAR WE LATER HEBBEN VERNOMEN IS AD GEZOND HUISWAARTS GEKEERD.

VETERANEN

DE VETERANEN OPENDEN HET PROGRAMMA. HELAAS MAAR 9 MAN IN DEZE KLASSE. IS EEN STRANDCROSS TOCH TE ZWAAR VOOR VETERANEN? PETER BUITENHUIS UIT AMERSFOORT HAD ER IN ELK GEVAL WEINIG LAST VAN. SOEPEL STUREND OP ZIJN YAMAHA WIST HIJ (VOLGENS ZIJN FAMILIE ALTIJD ZITTEND) DE OVERWINNING NAAR ZICH TOE TE TREKKEN. DE STARTNUMMER 77 ZAT ZO NU EN DAN RUSTIG OM ZICH HEEN TE KIJKEN. OP EEN TWEEDE PLAATS EINDIGDE STARTNUMMER 26 WIM VAN SCHOONHORST UIT SOEST EVENEENS RIJDEND OP EEN YAMAHA. HET ERESCHAVOT WERD COMPLEET GEMAAKT DOOR REMY KAMP UIT KRONENBERG OP EEN KTM. STARTNUMMER 10 CHRIS ALEWIJNSE UIT VLISSINGEN EINDIGDE 4E OP ZIJN HONDA. JACK VAN PUTTEN, MAN VAN DE ORGANISATIE EINDIGDE VIJFDE. DE SNELSTE TRAININGSTIJD WAS VOOR AD GELDOF UIT OOSTKAPELLE DIE DUS ONFORTUINLIJK TEN VAL KWAM.

VRIJETIJDSRIJDERS

DE VRIJETIJDSRIJDERS WAREN IN GROTE GETALE OPGEKOMEN. 39 RIJDERS DIE EERST IN TWEE GROEPEN WERDEN INGEDEELD. NADAT EERST SERIES WAREN VERREDEN MET EVEN EN ONEVEN NUMMERS WERD DOOR DE ORGANISATIE BESLOTEN OM NA DE PAUZE ALLE RIJDERS TEGELIJK VAN START TE LATEN GAAN. MIKE VAN DER DONK UIT HET NOORD BRABANTSE RUCPHEN TOONDE ZICH DE STERKSTE.DE HONDA CRF 450 RIJDER VERKLAARDE LIEVER IN HET ZAND TE RIJDEN DAN OP EEN HARDE BAAN. HIJ HEEFT ZIJN HART IN ZOUTELANDE OP KUNNEN HALEN. EEN ZEER STERK RIJDENDE RICHARD GESCHIERE UIT AAGTEKERKE EISTE DE TWEEDE PLAATS OP. DE SUZUKI RIJDER DIENDE HIERVOOR WEL AF TE REKENEN MET JASPER DE VISSER UIT DOMBURG. JASPER WAS OOK ZEER STERK BEZIG EN LEEK DE TWEEDE PLAATS TE PAKKEN TOT EEN VALPARTIJ ROET IN HET ETEN GOOIDE. JASPER WIST ECHTER WEL DE DERDE PLAATS TE BEHOUDEN OP ZIJN HUSQVARNA. EEN ZEER STERK OPTREDEN VAN DEZE TWEE MANNEN IN EEN DEELNEMERSVELD VAN BIJNA 40 MAN. JEFFREY DE JONGE (OOSTKAPELLE) EINDIGDE 19E. BAS DAALHUIZEN UIT AAGTEKERKE OP ZIJN SUZUKI 22E.

MX 1/3.

DE KLASSE MX1/3 KENDE 18 DEELNEMERS. STARTNUMMER 19 ROY VAN HEUGTEN NAM DE BLOEMEN EN DE EERSTE PRIJS MEE NAAR ACHTERVELD. ROY KON OOK DE WISSELTROFEE MEENEMEN VANWEGE DE SNELSTE RONDE VAN DE DAG. JEFFREY VAN KEMPEN UIT OOST SOUBURG EINDIGDE TWEEDE. DE YAMAHA 450 4 TAKT RIJDER WIST OOK TWEE KEER DE HOLE SHOT TE BEMACHTIGEN WAT HEM EEN AANMOEDIGINGSPREMIE VAN 50 € OPLEVERDE BESCHIKBAAR GESTELD DOOR KOUVELT DENTAL SERVICE. (HARTELIJK DANK DAARVOOR). DE ZEEUWS VLAAMSE KRACHTPATSER ROY GIJSEL OP ZIJN KAWASAKI EINDIGDE OP EEN DERDE PLAATS. CASPER OVAA UIT OOST SOUBURG EINDIGDE VIJFDE. 

MX 2.

JORDAN-LEE VAN MAAREN WAS DE SNELSTE IN DE MX2 KLASSE. DE LAATST NOG DOOR DE PZC GEINTERVIEWDE VLISSINGER LIET ZIEN KLAAR TE ZIJN VOOR DE STRANDCROSS VAN VLISSINGEN. STARTNUMMER 77 KEVIN BUITENHUIS NAM DE TWEEDE PRIJS MEE NAAR AMERSFOORT. DE VAN EEN BLESSURE TERUGKERENDE BELG TALLON VERHELST UIT LOKEREN EINDIGDE DERDE. HIJ KON IN DEZE STRANDCROSS WAT EXTRA RITME OP DOEN. GUIDO BOONE UIT OOST SOUBURG OP ZIJN HUSQVARNA EINDIGDE VIERDE VOOR BART KLIJN UIT OUDDORP OP ZIJN YAMAHA.

 

EVEN DREIGDE ER NOG GEVAAR OMDAT ENKELE ZEESCHEPEN VOOR WAT GOLVEN ZORGDEN. MAAR DOOR HET CIRCUIT WAT TE VERLEGGEN KON DE LAATSTE MANCHE TOCH DOORGANG VINDEN. NA DE PRIJSUITREIKING WAS EEN GROOT GEDEELTE VAN HET CIRCUIT AL OPGERUIMD DOOR DE MEDEWERKERS, WAARNA EEN IEDER AAN DE DOOR STRANDPAVILJOEN DE BRANDING BESCHIKBAAR GESTELDE CONSUMPTIEBONNEN KON BEGINNEN. OOK HAD DIT STRANDPAVILJOEN VOOR DE LUNCHPAKKETTEN EN ERWTENSOEP GEZORGD. UITERAARD DANK HIERVOOR. VERMELDENSWAARDIG IS NOG DE BLUS DEMONSTRATIE DIE EEN ZEESLEPER VERZORGDE OP DE TERUGWEG NAAR DE HAVEN.  REST ONS NOG EEN IEDER TE BEDANKEN DIE DEZE STRANDCROSS TOT EEN SUCCES HEBBEN GEMAAKT. GEMEENTE VEERE, RODE KRUIS, STRANDPAVILJOEN DE BRANDING, SPONSORS EN UITERAARD ALLE MEDEWERKERS BEDANKT VOOR DE MEDEWERKING.

 

 

8e Strandcross Zoutelande 11 April 2015.

Mc de Pekelinge organiseerde Zaterdag 11 April voor de 8e maal de strandcross in Zoutelande. In de ochtend was het de beurt aan het bestuur en enkele vrijwilligers (Shofelmachinisten) en de materiaalman Chris(de Visser) om het circuit op te bouwen. Al vrij snel stak de wind op wat het werk bemoeilijkte. Op sommige stukken waaiden palen met lint de grond uit. Ook het plaatsen van de reclame leverde de nodige problemen op. Inmiddels rond de klok van 10.30 uur waren Linda (Passenier) Annie (Krijger) inmiddels bekend van het sportgala van de gemeente Veere en Marjan (Louws) begonnen met de inschrijving. Dames dank daarvoor.

Zo rond 13.00 uur kon de training van start gaan met om en nabij de honderd deelnemers, oftewel 100 piloten zoals men in Belgie zou zeggen. Een verdubbeling van het aantal deelnemers ten opzichte van vorig jaar. Er was dan ook meer energie in het bekend stellen van deze wedstrijd gestoken wat het nodige resultaat opleverde. Goed gedaan boys. In de week voorafgaand aan de Strandcross was al duidelijk geworden dat de geplande demo met de Parijs Dakar auto van Adwin Hoondert en de truck van Van Keulen transport geen doorgang kon vinden vanwege het uitblijven van de juiste vergunningen. Zeker de moeite waard om dit volgend jaar opnieuw te proberen. Misschien lag het iets te gevoelig dit jaar. Mannen bedankt voor jullie aanwezigheid, want de trucks konden in elk geval bezichtigt worden.

Vermeldenswaardig is ook de inzet van baancommissarissen en de mensen van het Rode Kruis. Met Windkracht 6 en horizontaal langs komende regen je hobby uitvoeren is geen kleinigheidje. Menigeen stond totaal verkleumd zijn werk te doen tot Freddy (Blaas) op het geniale idee kwam om wat pannen warme soep te gaan regelen. Dank aan het personeel van Strandpaviljoen de Branding om dit idee perfect uit te voeren. Even kreeg de cross de sfeer van een elfstedentocht toen 20 verkleumde mensen op een aantal vierkante meters hun soep stonden te eten.  

Al vrij snel werd duidelijk dat de vrijetijdsrijders in grote getale gingen inschrijven. De hele groep werd opgedeeld in even en oneven nummers, waarbij de beste 12 rijders van iedere klasse in de A finale zouden deelnemen. De rest van het veld werd ingedeeld in de B finale. In de A finale pakte Brian Vermeulen uit Klundert, de winst voor Jeffry van Vliet uit Maasdijk en de op een derde plaats eindigende Jeremy van der Goor uit Vlissingen. De vijftien jarige Niels Joziasse uit Westkapelle won de B Finale in zijn allereerste wedstrijd. Een knap resultaat. Bryan de Heide uit Geertruidenberg eindigde tweede, voor Ad de Koster (Hoofdplaat) op een derde plaats

Bij de quads was Wieb Westra uit Baaiduinen (57 punten) de snelste, voor Marco van de Westelaken uit Eindhoven (49 punten) en de nummer drie Guy Hop uit Bunschoten.( 46 punten). Vorig jaar kon deze klasse geen doorgang vinden ivm te weinig deelnemers.

In de klasse MX1-3 samen rijdend met de klasse MX2 was Jeffry van Kempen uit Oost Souburg de snelste man met 57 punten. Kevin Spruijt uit Meliskerke eindigde tweede met 52 punten. Bas van de Berkmortel nam de derde plaats mee naar het Noord Brabantse Liessel met 51 punten. 

Dat organiseren, opbouwen en winnen tot de mogelijkheden bestaat, bewees bestuurslid Peter Maranus in de Veteranenklasse. Met twee manche overwinningen ging Peter met de eer strijken. Met een Big Smile kon hij de prijzen en kussen van zijn wettelijk echtgenote in ontvangst nemen. Naar verluid is die Smile alleen maar groter geworden in de loop van de avond na het wegwerken van het vochttekort. Frank van Loon eindigde tweede met 54 punten voor Remy Kamp op de derde plaats met 42 punten. Remy stuurde later een mail dat hij totaal verrast was met zijn derde plaats en daardoor de prijsuitreiking gemist had, want hij oordeelde dat je daarbij aanwezig moet zijn. Dank voor deze sportieve mail. Opvallend was dat slechts 7 coureurs tot twee uitslagen kwamen. Zijn het dan inmiddels Super veteranen of lag het aan het weer. 

In de MX2 klasse zoals eerder vermeld samen rijdend met de MX1-3 klasse ging de overwinning naar nr 40 Jordy van de Wiele uit Sint Jansteen op zijn KTM met 60 punten gevolgd door Jordan Lee van Maaren uit Vlissingen op zijn Suzuki met 54 punten. Marvin Boone uit Yerseke (50 punten) op Suzuki maakte het ereschavot compleet.

Na de laatste ronde van de Mx1-3 en Mx2 klasse spoelden de eerste golven inmiddels weer over het circuit. Tijd voor de medewerkers van Mc de Pekelinge het circuit af te breken en de spullen op te ruimen voor de jubileum editie van de motorcross (vrijdag 31 juli in Aagtekerke).

Rest ons nog een ieder te bedanken voor de inzet voor het welslagen van deze strandcross. Zeker ook de Rode Kruis ploeg van Mark Melse die werkeloos bleef. Alleen mensen met een hart voor de motorcross zorgen voor het door kunnen gaan van dit soort wedstrijden. Hopelijk zien we elkaar weer terug bij de 25e editie van de motorcross in Aagtekerke.

Nogmaals dank

Bestuur Mc de Pekelinge.