Wedstrijdverslagen Aagtekerkerun

22e Aagtekerke run 16 December 2022.

Heren 13,1 km

Nadat de oude brandweerauto uit Oostkapelle de meute op gang had gebracht voor de 22e editie van de Aagtekerke Run volgde een supersnelle start van Aggrey Agaba uit Poortvliet. In 2017 was hij al eens de snelste in de Aagtekerke Run, en al snel was te zien dat hij qua snelheid nog niets ingeleverd heeft. Kustmarathonwinnaar Danny Huibregtse moest alle zeilen bijzetten om Aggrey in het zicht te kunnen houden. In een interview na afloop bij Omroep Zeeland gaf hij aan nooit in de buurt te zijn geweest van de overwinnaar. Het verschil tussen de twee was dan ook twee minuten. Op een derde plaats eindigde de voor Delta Sport lopende Lennen Jonker uit Bruinisse. Zijn tijd 46.53 Erwin Harmes miste net het podium op een vierde plaats.

1 Aggrey Agaba            Poortvliet.

2 Danny Huibregtse      Westkapelle.

3 Lennen Jonker           Bruinisse.

Dames 13,1km

Wederom ging de overwinning na een sterk optreden naar Monique Verschuure uit Yerseke. In 2022 was zij ook de winnares op deze afstand. De tweede plaatswas een prooi voor Nelleke Balde uit Grijpskerke. In 2022 scoorde zij een tweede plaats, waarna het er op leek dat het podium hetzelfde zou zijn. Suzanne van Elsacker uit Middelburg kon echter de beker die aan plaats drie toehoort mee naar huis nemen. Mirona van de Vrie uit Middelburg eindigde vierde voor Amber Bongertman uit Roosendaal.

1 Monique Verschuure     Yerseke.

2 Nelleke Balde              Grijpskerke.

3 Suzanne van Elsacker   Middelburg.

Heren 7,5 km

 

Bij de heren korte afstand liep marinus Stroo uit Middelburg lange tijd op kop. Hij verloor echter even het overzicht en het contact met de voorfietser en Stijn Koole uit Zoutelande wist van dit moment gebruik te maken. Stijn kwam als eerste over de finish in het kalfhoekse pad nadat zijn vader dit in 2000 in de eerste Aagtekerke Run ook al eens gedaan had. Marinus wist door dit slippertje echter wel de tweede plaats vast te houden. derde eindigde Robin van de Weege uit Eindhoven voor emiel Lous uit Middelburg.

1 Stijn Koole               Zoutelande.

2 Marinus Stroo           Middelburg.

3 Robin van de Wege   Eindhoven

Dames 7,5 km

Bij de dames 7,5km ging de overwinning naar Durby Meijboom uit Vlissingen. Durby legde in de Aagtekerke Run van 2022 al eens beslag op de tweede plaats. Sterre Houtzager uit Middelburg finishte tweede, voor Louise de Pooter eveneens uit Middelburg. Mona de Pagter uit Domburg (bijna haar thuiswedstrijd) eindigde vierde.  zij gaf later aan dat er werk aan de winkel was, want zij wil volgend jaar op het podium. Madeleine Rommers uit Oost Souburg maakte de top 5 compleet.

1 Durby Meijboom       Vlissingen.

2 Sterre Houtzager      Middelburg.

3 Louise de Pooter       Middelburg.

 

21e Aagtekerke run 17 December 2022 

Heren 13,1 km.

Mc de Pekelinge organiseerde zaterdag 17 december voor de 21e maal de Aagtekerke Run. Na twee jaar inactiviteit door Corona kon dan toch de 21 editie georganiseerd worden. Om twee uur kon dan ook traditioneel gestart worden achter de oude brandweerauto uit Oostkapelle. Jeroen Kramer uit Zaandam ging er als een haas vandoor. Omdat het voor Jeroen de eerste deelname was aan de Aagtekerke Run probeerde hij door een tiental medewerkers zijn weg te vervolgen richting Domburg. Op het allerlaatste moment werd hij dan toch het kalfhoekse pad ingestuurd. Dit pad moest in de ochtenduren ontdaan worden van ijs en sneeuw. Dank aan hoveniersbedrijf Minderhoud Domburg voor het beschikbaar stellen van het zout en strooizand. Aan het eind van het kalfhoekse pad moest een ijsplaat ontweken worden door achterlangs de bossages te lopen. Met een kleine parcourswijziging ter hoogte van Westhove kon Jeroen aan de terugweg beginnen. Hij gaf de overwinning niet meer uit handen.

1 Jeroen Kramer         Zaandam       44:36 min.

2 Martijn Blommaert   Middelburg     46:11 min.

3 Bart Heshof            Steenbergen    47:00 min.

 

Dames 13,8 km.

Bij de dames op de lange afstand ging de overwinning naar Monique Verschuure uit Yerseke. Zij is na een blessure momenteel aan een sterke periode bezig, en uiterst blij met de overwinning. De prijsuitreiking bij Hotel Cafe Restaurant Kodde zal ze niet snel vergeten. Een tweede plaats was voor Nelleke Balde uit Grijpskerke. zij moest 3.12 min toegeven op Monique Verschuure. Op een derde plaats eindigde Eline Langeveld uit Zaandam.

1   Monique Verschuure      Yerseke        52:02 min.

2   Nelleke Balde               Grijpskerke    55:14 min.

3   Eline Langeveld            Zaandam       56:01 min.

Heren 7,8 km.

Bij de heren 7,8 km ging de overwinning naar Jesse Beijer. Jesse had 25:08 nodig voor de korte ronde rond Kasteel Westhove. Op een tweede plaats eindigde de uit Kloetinge afkomstige Boris de Bruijn. Hij had 32 seconden achterstand op Jesse. Johan van de Woestijne uit Zoutelande maakte het podium compleet. Hij eindigde derde in een tijd van 25:49

1 Jesse Beijer                    Middelburg     25:08 min.

2 Boris de Bruijn                Kloetinge       25:40 min.

3 Johan van de Woestijne   Zoutelande     25:49 min.

Dames 7,8 Km.

Bij de dames korte afstand 7,8 km ging de overwinning naar Laura Koster uit Yerseke in een tijd van 30:51 min. Op een tweede plaats eindigde een dame die in de Zeeuwse veldlopen goed presteert nl Durby Meijboom uit Vlissingen, zei had drie seconden meer nodig, wat uiteraard tot in een spannende wedstijd resulteerde. de derde plaats was voor Bianca van Aartsen uit Middelburg in een tijd van 31:11 Ook in deze klasse dus een aantal verrassende namen.

1 Laura Koster              Yerseke       30:51 min.

2 Durby Meijboom         Vlissingen    30:54 min.

3 Bianca van Aartsen     Middelburg   31:11 min.

De prijsuitreiking was er een van ongekende gezelligheid, natuurlijk was iedereen blij dat de Run weer georganiseerd kon worden. Nog menig uurtje werd er over na gesproken. Ook nu weer een wedstrijd met iets speciaals, wie had er gedacht dat er op sommige stukken ijs op de weg zou kunnen liggen. Gelukkig viel er nog wat te strooien, en de route wat aan te passen. Na een geweldig optreden van Joy Rock uit Serooskerke kon iedereen tevreden huiswaarts keren met een fles La Chouffe of  Gluhwijn. Dank aan de sponsors en de medewerkers, want zonder deze mensen geen wedstrijd. Op naar de 22e editie op Zaterdag 16 December 2023. 

2020 en 2021 Geen organisatie ivm Corona.

20e Aagtekerke Run 21 December 2019.

Mc de Pekelinge organiseerde zaterdag 21 december voor de 20e maal de Aagtekerke Run.

In de voorinschrijving liep het storm met de aanmelding van deelnemers. 450 in totaal. In de na - inschrijving kwamen hier nog 150 atleten bij, zodat om precies 14.00 uur vanachter de oude brandweerauto vertrokken kon worden. In de ochtenduren hadden zich 140 wandelaars aangemeld. Een aantal waarmee de organisatie (Stichting Wandelen Oostkapelle) dik tevreden was.

Heren 13,8 km

Op de lange afstand bij de heren ging Floris Willeboordse uit Middelburg er als een pijl uit een boog vandoor. Tim van de Broeke uit Vlissingen (Winnaar van eerdere edities) en Erwin Harmes uit Middelburg wisten aan te sluiten. Hiermee was de top 3 van deze editie al gevormd aan het einde van het Kalfhoekse pad. Erwin Harmes was de eerste die het hoge tempo niet kon volgen, en moest lossen. Op het strand werden de tempoversnellingen van Tim van de Broeke Floris Willeboordse te machtig. Tim kwam halfverwege het strand alleen te lopen en kon aan zijn zegetocht beginnen. Floris Willeboordse bleek uit het juiste hout gesneden, en knokte terug voor wat hij waard was. Op de terugweg in de Westhovese weg kreeg Floris Tim weer in het zicht. De achterstand was echter te groot geworden. Tim liep een gewonnen race. Zeer knap was het feit dat Floris de achterstand op Tim wist terug te brengen naar een twaalftal seconden. Erwin Harmes eindigde derde, wat hem bij de prijsuitreiking een lange ovatie opleverde. Ruud Hoosemans (Vlissingen) eindigde vierde voor Erwin Adam uit Koudekerke.

Dames 13,8 km

De overwinning bij de dames 13,8 km ging wederom naar de Vlissingse Monica Sanderse. Na de overwinningen in 2017 en 2018 was dit haar derde overwinning op rij. Recordhoudster is nog steeds Anjolie Wisse met 5 overwinningen. Tevens bezit zij het parcoursrecord sinds 2011. De snelste tijd gelopen bij de dames is 50.22 min. Carolien van de Kreeke uit Serooskerke wist wederom beslag te leggen op de tweede plaats. De achterstand op Monica bedroeg

 

 

19e Aagtekerke Run 22 December 2018.

Mc de Pekelinge organiseerde zaterdag 22 december voor de 19e maal de Aagtekerke Run.

(Foto: Corrado Francke)

Aagtekerkerun 22 December 2018

Mc de Pekelinge organiseerde zaterdag 22 December voor de 19e keer de Aagtekerke Run. 425 Deelnemers hadden van de voorinschrijving gebruik gemaakt. In de na inschrijving liep dit aantal deelnemers nog verder op naar 580 atleten. In het ochtendprogramma hadden 43 wandelaars gebruik gemaakt van de startmogelijkheid voor wandelaars. Een nieuw onderdeel binnen de Aagtekerke Run, georganiseerd ism Stichting Wandelen Oostkapelle.

Tim van de Broeke uit Vlissingen was deze dag onbetwist de sterkste man. In een tijd van 43.19 raffelde hij het parcours af. Zijn maat Tim Pleyte eindigde 2e (43.32) voor de winnaar van vorig jaar Aggrey Agaba wederom verblijvend op Tholen. (Strijenham).

Bij de dames (14 km) trok Monica Sanderse uit Vlissingen wederom aan het langste eind. De winnares had voor de run 54.22 min nodig. Carolien van de Kreeke eindigde verdienstelijk tweede (55.00) min. De derde plaats ging naar een dame die het ereschavot van Mc de Pekelinge ook al meer had betreden. De in Koudekerke wonende Mirthe Overkamp had 58.13 nodig voor deze run.

Voor een uitgebreid verslag ga naar de button Wedstrijdverslagen.

Heren 13,8 kilometer

Voor de wedstrijd was voorspeld dat het een zware run zou worden. Echter op de dag zelf bleek dit allemaal mee te vallen. Een zonnetje en een goed beloopbaar strand waren de ingrediënten om er een snelle wedstrijd van te maken. 313 Mannelijke deelnemers hadden zich aangemeld voor de 13,8 km. Om precies 14.00 uur ging het peloton hardlopers van start achter de oude brandweerauto en een auto van garage Melse uit Vlissingen. Al snel was duidelijk dat de wedstrijd gemaakt ging worden door drie personen. Tim van de Broeke, de winnaar van 2016, Tim Pleijte, ook een winnaar van eerdere edities, en de winnaar van vorig jaar, de Oegandees Aggrey Agaba. Op het strand van Oostkapelle ondernam Tim van de Broeke een eerste poging om zijn achtervolgers van zich af te schudden. Zij wisten echter direct weer terug aan te sluiten. Aggrey Agaba had speciaal voor deze Run een keer op het strand getraind. Na het passeren van Kasteel Westhove, in de Westhoveseweg, ondernam Tim van de Broeke een nieuwe poging om te ontsnappen. Nu slaagde deze poging wel, waarna hij winnend over de streep kwam in het Kalfhoeksepad. Tim Pleijte was inmiddels Aggrey Agaba gepasseerd en eindigde tweede. Aggrey Agaba kwam als derde over de streep in een tijd van 43:37 minuten, vijf seconden achter Tim Pleijte. Een uitstekend presterende Floris Willeboordse uit Middelburg eindigde vierde in een tijd van 47:28 voor Ykalo Fsaha uit Oost-Souburg op een vijfde plaats en Ruud Hoosemans uit Vlissingen op een zesde plaats. De Middelburger Adriaan Walhout eindigde zevende voor Crum van de Linden, die eerder die week de kerstcross op de vliegbasis Woensdrecht won, op een achtste plek. Hij noteerde een tijd van 50:43 in deze negentiende Aagtekerkerun.

Dames 13,8 kilometer

Bij de dames 13,8 kilometer prolongeerde Monica Sanderse uit Vlissingen haar overwinning van 2017. Zij had 54:22 minuten nodig om de finish aan het Kalfhoeksepad te bereiken. Op een tweede plaats Carolien van de Kreeke uit Serooskerke in een tijd van 55 minuten. Lang wist ze Monica bij te houden maar moest toch genoeg nemen met een tweede plaats. De derde plaats ging naar de uit Koudekerke afkomstige Mirthe Overkamp. Zij had 58 minuten en 13 seconden nodig voor de Run. Ada Geuze eindigde vierde voor Annet van der Linde uit Nisse.

Heren 7,5 kilometer

Achttien jaar na de overwinning van Wybo Verstraate eindigde wederom een Verstraate op de eerste plaats. De man die besloot voor korfbal te kiezen, Wouter Verstraate, was bijzonder snel op de 7,5 kilometer en eindigde op de eerste plaats met een tijd van 24:59. Olivier Verhaar nam de tweede plaats mee naar Rotterdam in een tijd van 27:39 minuten. Peter van Elsakker uit Delft had dertien seconden meer nodig voor zijn derde plaats. Robin van de Wege uit Vlissingen wist de vierde plaats te bemachtigen voor Michel de Wee uit Yerseke.

Dames 7,5 kilometer

Marianne de Kok uit Lewedorp wist beslag te leggen op de eerste plaats bij de dames 7,5 kilometer. Ze eindigde vierde overall. Noor Dekker uit Serooskerke eindigde tweede bij de dames in een tijd van 28:32 minuten. Op een derde plaats eindigde een dame die al meerdere keren het ereschavot van MC de Pekelinge beklom, Yvonne Moerland uit Yerseke, in een tijd van 28:40 minuten. Marian Fuselier eindigde vierde voor Kim de Nooijer uit het Belgische Ganshoren.

 

 

18e Aagtekerke Run 16 December 2017.

Mc de Pekelinge organiseerde zaterdag 16 december voor de 18e maal de Aagtekerke run.

In een week die bestond uit sneeuw, regen, hagel en wind hadden 330 atleten zich aangemeld in de voorinschrijving. Een kleine teruggang ten opzichte van 2016. De zaterdagochtend werden de medewerkers op de proef gesteld door regen en wind, en al snel werd het voetbalprogramma afgelast wat de Run nog aardig wat deelnemers opleverde. Onder de deelnemers de zeer snelle Oegandees Aggrey Agaba en de man die vorig jaar 6e eindigde in de Halve marathon van Egmond aan Zee Ykalo Fsaha uit Vlissingen. Aggrey Agaba trok de overwinning naar zich toe voor Erwin Harmes en een sterke Ronny Overgaauw uit Zoutelande.

Foto: Corrado Francke

Heren 13,8 km.

Voor de heren 13,8 km hadden zich rond de 270 deelnemers aangemeld. Vanaf de start (dit jaar zonder antieke brandweer, de bemanning was verhinderd) vormde zich een kopgroep die een kleine voorsprong had op een tweede groep met meerdere favorieten. Bij Kasteel Westhove was het Aggrey Agaba die een 30 tal seconden voorsprong had genomen op Erwin Harmes. Op een derde plaats kwam Ykalo Fsaha door. Bij het verlaten van het strand was de voorsprong van Aggrey flink vergroot. Erwin Harmes was op achtervolgen aangewezen. Inmiddels was de zon gaan schijnen en kregen de thuisblijvers het ongelijk. Ykalo Fsaha kon het tempo niet volgen en zakte weg uit de kopgroep. Inmiddels was er in het duingebied een stevige strijd ontstaan tussen Ronny Overgaauw, Stefan Schrier en Ralph Wiessner.Aggrey Agaba had inmiddels de beslissende slag geslagen en ging winnend over de streep in het Kalfhoekse pad in een tijd van 44 min en 24 sec. Hij kwam hiermee in de buurt van het parcoursrecord maar haalde het net niet. Erwin harmes had zijn tweede plaats veilig kunnen stellen en eindigde tweede op 1.41 min van de winnaar. Ronny Overgaauw (in het verleden winnaar op de 7 km) eindigde mooi derde, met een achterstand van 2.17 min op de winnaar. Stefan Schrier eindigde vierde voor Ralph Wiessner. Ykalo Fsaha kwam op een zesde plaats binnen.

Tijdens de prijsuitreiking bij Hotel Cafe Restaurant Kodde bedankte Aggrey het publiek voor de aanmoedigingen en het Bestuur en alle anderen voor de gastvrijheid waarmee hij was ontvangen in Aagtekerke. Hij vertelde ook dat hij zeker van plan is volgend jaar terug te komen, en zijn eerste plaats te verdedigen. Erwin Harmes gaf toe dat er voor hem geen eerste plaats te behalen viel. Hij was in de week voor de wedstrijd wat grieperig geweest en gaf toe dat je op volle kracht moet kunnen presteren om Aggrey bij te kunnen houden. Ronny Overgaauw die zich concentreert op de wat kortere afstanden, was ook zeer tevreden met zijn podiumplaats.  

Dames 13,8 km.

Bij de dames 13,8 km hadden zich 71 atleten aangemeld. Al snel in de wedstrijd bleek dat er geen maat stond op de kwaliteiten van Monica Sanderse uit Vlissingen. Renate de Reus eveneens uit Vlissingen wist de schade op Monica het meest te beperken. Nadat Monica winnend over de finish in het Kalfhoekse pad was gekomen bedroeg de achterstand van Renate 4 min en 2 sec. Verrassend was de derde plaats van een sterk lopende Evelien van Sparrentak. De dame uit Sint Laurens eindigde derde in een tijd van 1.02.52. Ze moest er wel alles aan doen om Linda Versluis die vierde eindigde achter zich te houden. Later op de avond is deze derde plaats van Evelien nog eens uitbundig gevierd. Angelique Jansen uit Middelburg eindigde vierde voor Irene Koole uit Zoutelande.

HEREN 7,5 km.

Bij de heren 7,5 km ging de overwinning naar Sergio Harinck uit Oost Souburg. De winnende tijd was 25.38 sec. Vorig jaar moest Sergio de prijsuitreiking missen vanwege werkzaamheden. Maar dat liet hij geen tweede keer gebeuren. Trots stond hij op het hoogste ereschavot bij HRC Kodde om zijn beker in ontvangst te nemen. Sergio scoorde in 2016 een derde plaats in een eindtijd van 26.22 min. Zeker een talent waar we nog veel van gaan horen. Op een tweede plaats eindigde Jan Willem Roelse uit Goes. Jan Willem, een regelmatige deelnemer in Aagtekerke had 17 seconden meer nodig dan Sergio. Jasper Zuidhof uit 's-Heer Abtskerke maakte het podium compleet in een tijd van 27.26 min. Op een 8e plaats eindigde een oud winnaar van de Aagtekerke Run. Mauricio Gonzalez uit Vrouwenpolder hij had voor de korte afstand 28.55 min nodig.

DAMES 7,5 km.

Yvonne Moerland uit het Bevelandse Yerseke was wederom de snelste bij de dames op de korte afstand. Waar ze vorig jaar een tijd scoorde van 29.40  ging ze nu winnend over de streep in het Kalfhoekse pad (Ook wel de hel van Aagtekerke genoemd door de ongelijke bestrating) in een tijd van 29.40 min. (Precies dezelfde tijd ?) Durby Meijboom scoorde een tweede plaats in een tijd van 32.06 min en nam de beker mee naar Vlissingen. De altijd vriendelijke Annet van der Linde uit Nisse (Geen onbekende in Aagtekerke, zij stond al meerdere malen op het ereschavot) ging met beker nummer drie terug naar Nisse. Annet had 33.03 min. nodig voor de 7,5 km. Annet moest de prijsuitreiking laten schieten ivm werkzaamheden.

 

 

17e Aagtekerke Run 17 December 2016.


De uitslagen van de 17e Aagtekerun kun je op deze pagina vinden.

Foto's kun je hier vinden of op Fotorunner.

Mc de Pekelinge organiseerde 17 december voor de 17e maal de Aagtekerke Run.

In de voorinschrijving hadden zich 350 atleten aangemeld voor deze wedstrijd, wat 50 deelnemers achterbleef op voorgaande jaren. Lag dit aan het feit dat de site er enkele weken uitgelegen had, of is het hardlopen over zijn hoogtepunt heen. Ook elders zijn de inschrijvingen iets lager dan voorgaande jaren. Op de wedstrijddag kreeg de dame van de inschrijving echter nog een 170 tal na-inschrijvingen te verwerken zodat er 520 startbewijzen uitgeschreven waren. Rond de klok van twee uur kon de antieke brandweerauto uit Oostkapelle het deelnemersveld op gang trekken.

HEREN 13,8 KM.

Tim van de Broeke uit Vlissingen liet bij de start al duidelijk zien waarvoor hij gekomen was, Winnen. In het zicht van de camera van Omroep Zeeland snelde hij als eerste het Kalfhoekse pad in, gevolgd door Erwin Harmes uit Middelburg. Direct werd een gaatje geslagen op een achtervolgende groep.

Op de terugweg nadat Kasteel Westhove gepasseerd was bleef Tim aan het commando. De voorsprong op Erwin Harmes werd niet groter, maar ook zeker niet kleiner. Ronnie Overgaauw uit Zoutelande, in een eerdere editie winnaar op de 7 kilometer liep een tweetal minuten achter dit duo.

Aan de finish had Tim 30 seconden voorsprong op Erwin. Even leek het er op dat Tim een nieuw parcoursrecord in handen had, maar door een onvolkomenheid met de tijdregistratie moesten de eindtijden aangevuld worden met 1 minuut en 20 seconden. (Excuses voor het ongemak.) Ronnie wist de derde plaats veilig te stellen voor Ralph Wiessner uit Vlissingen (47.41) en Adriaan van Keulen uit Middelburg. (48.26).

DAMES 13,8 KM.

Bij de dames stond er wederom geen maat op Anjolie Engels. Eerdere overwinningen in 2011, 2012 ,2013 en 2014 hadden haar honger nog niet gestild. Met de overwinning uit 2016 meegeteld is zij het nieuwe gezicht van de Aagtekerke Run voor wat betreft het aantal overwinningen. Ze lost hiermee Niels Koole af die 4 overwinningen op zijn naam heeft staan.De winnares uit 2015 Carolien van de Kreeke uit Serooskerke eindigde tweede op 2.02 min. Op de derde plaats eindigde een dame die op de 100 km dit seizoen al eens duidelijk van zich had laten horen. Leonie Ton uit  Wissenkerke had (56.11) nodig voor deze editie. Monica Sanderse uit Vlissingen (57.53) eindigde vierde voor Annet van de Linde uit Nisse. (59.30).  

HEREN 7,5 KM

Bij de heren 7,5km ging de overwinning naar Rens de Ridder uit Arnemuiden. Rens had (25,24) min nodig voor de korte afstand in de Aagtekerke Run. Floris Willeboordse had 24 seconden meer nodig voor deze afstand. Sergio Harinck uit Oost Souburg scoorde een derde plaats.(26.22) min Sergio had zich afgemeld voor de prijsuitreiking, waarna hij de beker voor de derde plaats alsnog thuis in Oost Souburg in ontvangst kon nemen.

DAMES 7,5 KM

Yvonne Moerland uit Yerseke (geen onbekende in Aagtekerke) wist de beker voor de eerste plaats dames 7,5 km mee te nemen naar het Zuid Bevelandse vissersdorp Yerseke. Zij snelde naar de overwinning in een tijd van (29.40) min. Wendi Linke uit het Noord Brabantse Vinkel eindigde tweede in een tijd van 33.13 min. De derde plaats ging ook naar Yerseke. Pamela Nieuwehuize had voor deze editie 33.39 nodig. Marian Steenblok uit Heinkenszand (35.02) eindigde vierde voor Suzanne van Elsacker uit Middelburg (35.30) min.

Rond 16.15 uur kon begonnen worden met de prijsuitreiking. De prijswinnaars en prijswinnaressen beklommen het ereschavot van Mc de Pekelinge om de door Hotel Cafe Restaurant Kodde beschikbaar gestelde bekers in ontvangst te nemen. Voor velen was er ook nog een aanmoedigingsprijs op de prijzentafel. De formatie BANDOVER verzorgde na afwezigheid van een jaar wederom het eindfeest. Nadat de dorst was weggewerkt bleef het nog lang onrustig in Aagtekerke. Rest ons nog alle sponsors, medewerkers, en alle andere begunstigers te bedanken voor de medewerking aan deze 17e Aagtekerke Run. Op naar editie 18.