Nieuws Aagtekerkerun

 

 

 

 

Aagtekerke Mid Winter Wandeltocht 16 December 2023. 

Mc de Pekelinge organiseert i.s.m Stichting Wandelen Oostkapelle de Aagtekerke Mid Winter Wandeltocht. Individueel kan er vanaf 09.00 uur bij HCR Kodde vanuit de Burgemeester Bosselaarstraat 14 4363AW gestart worden. De wandeling loopt gedeeltelijk over hetzelfde parcours als de Aagtekerke Run. Inschrijven kan ook bij HCR Kodde vanaf 08.30 uur en kan alleen op zaterdag 17 December. Voorinschrijven is dus niet nodig. Kosten van deze wandeltocht zijn 3 € voor wandelsportleden en 4 Euro voor niet wandelsportleden. Deelnemers lopen individueel. Een mooie tocht over B Wegen, Duinen, Bos, en Strand. Uw route wordt overhandigd bij HCR Kodde. Er kan gekozen worden tussen 8 KM, 15 Km en 20 Km. Een route wordt u overhandigd.

 

22e Aagtekerke Run 16 December 2023.

MC de Pekelinge organiseert zaterdag 16 December voor de 22e maal de Aagtekerke Run.

Deelname is mogelijk voor dames en heren op de 7.5 km en dames en heren op de 13.8 km. 

 

Inschrijving

Inschrijven is mogelijk via deze site: klik hier om in te schrijven. 

Voor het controleren van de inschrijving, klik hier.

Voor inschrijven via deze site kost €9, na - inschrijven op de wedstrijddag kost €12.

De voorinschrijving stopt dinsdag 12 December 24.00 uur. De na - inschrijving op zaterdag stopt om 13:30 uur.

Zorg dat je je startnummer op tijd ophaalt. Tussen 13.00 uur en 14.00 uur kan het erg druk zijn. 

 

Prijsuitreiking

Deze prijsuitreiking vindt plaats om 16:30 uur.

Voor de eerste drie deelnemers, dames en heren, in iedere klasse is een beker ter beschikking gesteld door Hotel Café Restaurant Kodde. 

 

Unieke herinnering 22e editie

Voor iedere deelnemer is er een unieke herinnering af te halen bij HCR Kodde tegen inlevering van het startnummer. 

Tevens is er een loterij waarbij ook natura prijzen worden verloot.

 

 

Verdere informatie

De start vindt plaats vanaf het Dorpsplein om 14:00 uur achter de antieke brandweerauto uit Oostkapelle.

De finish is gesitueerd in het Kalfhoeksepad. Hier is na afloop thee te verkrijgen.

Omkleden en douchen (gebruik toilet) is mogelijk in de vernieuwde Multi Functionele Ruimte Amicitia in de Agathastraat.

Het ophalen van startnummers en na - inschrijven op zaterdag 16 December is mogelijk vanaf 11:30 uur tot 13:30 uur.

Getij.

Zaterdag 16 December is het om 15.55 hoog water.  De Aagtekerke Run betreed het strand dus 1,5 uur voor de vloed.

Eindejaarsfeest.

Direct na de prijsuitreiking zal de Rock Coverband BANDOVER het eindfeest verzorgen.  Wie ooit eerder bij een optreden van deze band is geweest zal ongetwijfeld geen minuut van dit optreden willen missen. Feest gegarandeerd.  

Organisatie

De organisatie is in handen van MC de Pekelinge Aagtekerke en de inzet van vele vrijwilligers.

Succes met de voorbereiding.

 

Medewerkers

Mc de Pekelinge werkt uitsluitend met vrijwilligers. Zij maken het u mogelijk om uw favoriete sport uit te oefenen. Een dankwoord aan deze mensen is dan ook zeer zeker op zijn plaats.

EHBO en baancommissarissen verzorgen de veiligheid tijdens deze Run. 

Volgt u hun aanwijzingen op.

Door uw inschrijving verklaart u in een goede gezondheid te verkeren om aan deze Run deel te nemen.

 

 

21e Aagtekerke run 17 December 2022 

Heren 13,8 km.

Mc de Pekelinge organiseerde zaterdag 17 december voor de 21e maal de Aagtekerke Run. Na twee jaar inactiviteit door Corona kon dan toch de 21 editie georganiseerd worden. Om twee uur kon dan ook traditioneel gestart worden achter de oude brandweerauto uit Oostkapelle. Jeroen Kramer uit Zaandam ging er als een haas vandoor. Omdat het voor Jeroen de eerste deelname was aan de Aagtekerke Run probeerde hij door een tiental medewerkers zijn weg te vervolgen richting Domburg. Op het allerlaatste moment werd hij dan toch het kalfhoekse pad ingestuurd. Dit pad moest in de ochtenduren ontdaan worden van ijs en sneeuw. Dank aan hoveniersbedrijf Minderhoud Domburg voor het beschikbaar stellen van het zout en strooizand. Aan het eind van het kalfhoekse pad moest een ijsplaat ontweken worden door achterlangs de bossages te lopen. Met een kleine parcourswijziging ter hoogte van Westhove kon Jeroen aan de terugweg beginnen. Hij gaf de overwinning niet meer uit handen.

1 Jeroen Kramer         Zaandam       44:36 min.

2 Martijn Blommaert   Middelburg     46:11 min.

3 Bart Heshof            Steenbergen    47:00 min.

 

Dames 13,8 km.

Bij de dames op de lange afstand ging de overwinning naar Monique Verschuure uit Yerseke. Zij is na een blessure momenteel aan een sterke periode bezig, en uiterst blij met de overwinning. De prijsuitreiking bij Hotel Cafe Restaurant Kodde zal ze niet snel vergeten. Een tweede plaats was voor Nelleke Balde uit Grijpskerke. zij moest 3.12 min toegeven op Monique Verschuure. Op een derde plaats eindigde Eline Langeveld uit Zaandam.

1   Monique Verschuure      Yerseke        52:02 min.

2   Nelleke Balde               Grijpskerke    55:14 min.

3   Eline Langeveld            Zaandam       56:01 min.

Heren 7,8 km.

Bij de heren 7,8 km ging de overwinning naar Jesse Beijer. Jesse had 25:08 nodig voor de korte ronde rond Kasteel Westhove. Op een tweede plaats eindigde de uit Kloetinge afkomstige Boris de Bruijn. Hij had 32 seconden achterstand op Jesse. Johan van de Woestijne uit Zoutelande maakte het podium compleet. Hij eindigde derde in een tijd van 25:49

1 Jesse Beijer                    Middelburg     25:08 min.

2 Boris de Bruijn                Kloetinge       25:40 min.

3 Johan van de Woestijne   Zoutelande     25:49 min.

Dames 7,8 Km.

Bij de dames korte afstand 7,8 km ging de overwinning naar Laura Koster uit Yerseke in een tijd van 30:51 min. Op een tweede plaats eindigde een dame die in de Zeeuwse veldlopen goed presteert nl Durby Meijboom uit Vlissingen, zei had drie seconden meer nodig, wat uiteraard tot in een spannende wedstijd resulteerde. de derde plaats was voor Bianca van Aartsen uit Middelburg in een tijd van 31:11 Ook in deze klasse dus een aantal verrassende namen.

1 Laura Koster              Yerseke       30:51 min.

2 Durby Meijboom         Vlissingen    30:54 min.

3 Bianca van Aartsen     Middelburg   31:11 min.

De prijsuitreiking was er een van ongekende gezelligheid, natuurlijk was iedereen blij dat de Run weer georganiseerd kon worden. Nog menig uurtje werd er over na gesproken. Ook nu weer een wedstrijd met iets speciaals, wie had er gedacht dat er op sommige stukken ijs op de weg zou kunnen liggen. Gelukkig viel er nog wat te strooien, en de route wat aan te passen. Na een geweldig optreden van Joy Rock uit Serooskerke kon iedereen tevreden huiswaarts keren met een fles La Chouffe of  Gluhwijn. Dank aan de sponsors en de medewerkers, want zonder deze mensen geen wedstrijd. Op naar de 22e editie op Zaterdag 16 December 2023. 

20e editie Aagtekerkerun

MC de Pekelinge organiseerde zaterdag 21 december voor de twintigste maal de Aagtekerkerun. Rond de klok van twee uur werd de meute weggeschoten achter de antieke brandweerauto uit Oostkapelle.

Tim van den Broeke wist de wedstrijd (13,8 kilometer) bij de heren voor de derde keer op zijn naam te schrijven. Floris Willeboordse uit Middelburg, die als eerste het Kalfhoeksepad in sprintte, legde beslag op de tweede plaats. Erwin Harmes uit Middelburg kon de eerste kilometers bijblijven, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats.

Bij de dames ging de overwinning op deze afstand naar de Vlissingse Monica Sanderse. Carolien van de Kreeke moest genoegen nemen met de tweede plaats op een achterstand van 1 minuut en 27 seconden. Ada Geuze uit Middelburg was de laatste dame die binnen het uur eindigde en werd derde in een tijd van 57:52.

De eerste plaats op de 7,5 kilometer bij de heren ging wederom naar Westkapelle. Danny Huybregtse won de wedstrijd in een tijd van 25:44. Slechts negen seconden na Danny finishte Crum van der Linden uit Oost-Souburg, die dit keer ingeschreven had op de korte afstand. Robin van de Wege uit Vlissingen maakte het podium compleet in een tijd van 26:25.

Bij de vrouwen wist Mirthe Overkamp uit Koudekerke te zegevieren in een tijd van 30:54. Esther de Koning uit het Zuid-Bevelandse Heinkenszand finishte als tweede in een tijd van 31:29. De derde plaats ging naar Mirona van de Vrie uit Middelburg, die 24 seconden na Esther de Koning binnenkwam.

Alle deelnemers kregen een jubileumfles bier, gebrouwen door de Stadsbrouwerij Middelburg.