Nieuws Aagtekerkerun

22e Editie Aagtekerke Run 16 December 2023.

Mc de Pekelinge organiseerde Zaterdag 16 December 2023 voor de 22e maal de Aagtekerke Run. In de voorinschrijving hadden zich 390 atleten aangemeld, wat een verhoging was ten opzichte van 2022 van 90 deelnemers. Bij de na inschrijving kwamen hier nog 75 deelnemers bij. Er was prima weer voorspelt, maar in de loop van de ochtend begon het te motregenen, wat wellicht nog een aantal deelnemers deed besluiten thuis te blijven. Voor het eerst kon gebruik gemaakt worden van het vernieuwde AMICITIA. En dit was een duidelijke verbetering, want nu hadden de deelnemers die daar gebruik van maakten een warme douche. Traditioneel kon om 14.00 uur vanaf de kerkring gestart worden achter de oude brandweerauto uit Oostkapelle. Agrey Agaba uit Poortvliet liet in de eerste honderden meters al zien dat hij de sterkste was. Bij de dames ging de overwinning wederom naar Monique Verschuure uit Yerseke. Op de korte afstand ging de overwinning bij de heren naar Stijn Koole uit Zoutelande, 23 jaar nadat zijn vader de eerste Aagtekerke Run won. Bij de dames ging Durby Meijboom uit Vlissingen met de eer strijken. Na afloop was er een optreden van de band Bandover waarna de organisatie tevreden op deze 22e editie terug kon kijken.

 

Afstand Aagtekerke run aangepast naar 13,1 km.

De lange afstand van de Aagtekerke Run is aangepast naar 13,1 km. Door een kleine aanpassing in het bos is de lange afstand nu op 13,1 km vastgesteld. Dank aan de lopers die ons hier op gewezen hebben.

 

 

Aagtekerke Mid Winter Wandeltocht - 16 December 2023

MC de Pekelinge organiseert in samenwerking met Stichting Wandelen Oostkapelle de Aagtekerke Mid Winter Wandeltocht. Er kan vanaf 09.00 uur bij HCR Kodde (vanuit de Burgemeester Bosselaarstraat 14 4363AW) gestart worden. De wandeling loopt gedeeltelijk over hetzelfde parcours als de Aagtekerkerun. Inschrijven kan ook bij HCR Kodde vanaf 08.30 uur en kan alleen op zaterdag 17 december. Voorinschrijven is dus niet nodig. Kosten van deze wandeltocht zijn 3 euro voor wandelsportleden en 4 euro voor niet-wandelsportleden. Deelnemers lopen individueel. Een mooie tocht over B-wegen en door duinen, bos, en strand. Uw route wordt overhandigd bij HCR Kodde. Er kan gekozen worden tussen 8, 15 en 20 kilometer. Een route wordt u overhandigd.


23e Aagtekerke Run - 14 December 2024

MC de Pekelinge organiseert zaterdag 14 December voor de 23e maal de Aagtekerke Run. Deelname is mogelijk voor dames en heren op de 7.5 kilometer en 13.1 kilometer.


Inschrijving

Inschrijven is mogelijk via deze site: klik hier om in te schrijven. Voor het controleren van de inschrijving, klik hier.

Voorinschrijven via deze site kost 9 euro, na-inschrijven op de wedstrijddag kost €12. De voorinschrijving stopt dinsdag 10 December 24.00 uur. De na - inschrijving op zaterdag stopt om 13:30 uur. Zorg dat je je startnummer op tijd ophaalt. Tussen 13.00 uur en 14.00 uur kan het erg druk zijn. 


Prijsuitreiking

Deze prijsuitreiking vindt plaats om 16.30 uur.

Voor de eerste drie deelnemers, dames en heren, in iedere klasse is een beker ter beschikking gesteld door Hotel Café Restaurant Kodde. 


Unieke herinnering 23e editie

Voor iedere deelnemer is er een unieke herinnering af te halen bij HCR Kodde tegen inlevering van het startnummer. 

Tevens is er een loterij waarbij ook natura prijzen worden verloot.


Verdere informatie

De start vindt plaats vanaf het Dorpsplein om 14:00 uur achter de antieke brandweerauto uit Oostkapelle. De finish is in het Kalfhoeksepad. Hier is na afloop thee te verkrijgen.

Omkleden en douchen (gebruik toilet) is mogelijk in de vernieuwde Multi Functionele Ruimte Amicitia in de Agathastraat 100 meter van de start.

Het ophalen van startnummers en na-inschrijven op zaterdag 14 december is mogelijk vanaf 11:30 uur tot 13:30 uur.


Getij

Zaterdag 14 December is het om     hoog water.  


Eindejaarsfeest

Direct na de prijsuitreiking zal de Rock Coverband      het eindfeest verzorgen. Wie ooit eerder bij een optreden van deze band is geweest zal ongetwijfeld geen minuut van dit optreden willen missen. Feest gegarandeerd.  


Organisatie

De organisatie is in handen van MC de Pekelinge Aagtekerke en de inzet van vele vrijwilligers.

Succes met de voorbereiding.


Medewerkers

Mc de Pekelinge werkt uitsluitend met vrijwilligers. Zij maken het u mogelijk om uw favoriete sport uit te oefenen. Een dankwoord aan deze mensen is dan ook zeer zeker op zijn plaats.

EHBO en baancommissarissen verzorgen de veiligheid tijdens deze Run. Volgt u hun aanwijzingen op.

Door uw inschrijving verklaart u in een goede gezondheid te verkeren om aan deze Run deel te nemen.

 

Verslagen van eerdere edities:

 

20e editie Aagtekerkerun

MC de Pekelinge organiseerde zaterdag 21 december voor de twintigste maal de Aagtekerkerun. Rond de klok van twee uur werd de meute weggeschoten achter de antieke brandweerauto uit Oostkapelle.

Tim van den Broeke wist de wedstrijd (13,8 kilometer) bij de heren voor de derde keer op zijn naam te schrijven. Floris Willeboordse uit Middelburg, die als eerste het Kalfhoeksepad in sprintte, legde beslag op de tweede plaats. Erwin Harmes uit Middelburg kon de eerste kilometers bijblijven, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats.

Bij de dames ging de overwinning op deze afstand naar de Vlissingse Monica Sanderse. Carolien van de Kreeke moest genoegen nemen met de tweede plaats op een achterstand van 1 minuut en 27 seconden. Ada Geuze uit Middelburg was de laatste dame die binnen het uur eindigde en werd derde in een tijd van 57:52.

De eerste plaats op de 7,5 kilometer bij de heren ging wederom naar Westkapelle. Danny Huybregtse won de wedstrijd in een tijd van 25:44. Slechts negen seconden na Danny finishte Crum van der Linden uit Oost-Souburg, die dit keer ingeschreven had op de korte afstand. Robin van de Wege uit Vlissingen maakte het podium compleet in een tijd van 26:25.

Bij de vrouwen wist Mirthe Overkamp uit Koudekerke te zegevieren in een tijd van 30:54. Esther de Koning uit het Zuid-Bevelandse Heinkenszand finishte als tweede in een tijd van 31:29. De derde plaats ging naar Mirona van de Vrie uit Middelburg, die 24 seconden na Esther de Koning binnenkwam.

Alle deelnemers kregen een jubileumfles bier, gebrouwen door de Stadsbrouwerij Middelburg.