Wedstrijdverslagen Aagtekerkerun

17e Aagtekerke Run 17 December 2016.


De uitslagen van de 17e Aagtekerun kun je op deze pagina vinden.

Foto's kun je hier vinden of op Fotorunner.

Mc de Pekelinge organiseerde 17 december voor de 17e maal de Aagtekerke Run.

In de voorinschrijving hadden zich 350 atleten aangemeld voor deze wedstrijd, wat 50 deelnemers achterbleef op voorgaande jaren. Lag dit aan het feit dat de site er enkele weken uitgelegen had, of is het hardlopen over zijn hoogtepunt heen. Ook elders zijn de inschrijvingen iets lager dan voorgaande jaren. Op de wedstrijddag kreeg de dame van de inschrijving echter nog een 170 tal na-inschrijvingen te verwerken zodat er 520 startbewijzen uitgeschreven waren. Rond de klok van twee uur kon de antieke brandweerauto uit Oostkapelle het deelnemersveld op gang trekken.

HEREN 13,8 KM.

Tim van de Broeke uit Vlissingen liet bij de start al duidelijk zien waarvoor hij gekomen was, Winnen. In het zicht van de camera van Omroep Zeeland snelde hij als eerste het Kalfhoekse pad in, gevolgd door Erwin Harmes uit Middelburg. Direct werd een gaatje geslagen op een achtervolgende groep.

Op de terugweg nadat Kasteel Westhove gepasseerd was bleef Tim aan het commando. De voorsprong op Erwin Harmes werd niet groter, maar ook zeker niet kleiner. Ronnie Overgaauw uit Zoutelande, in een eerdere editie winnaar op de 7 kilometer liep een tweetal minuten achter dit duo.

Aan de finish had Tim 30 seconden voorsprong op Erwin. Even leek het er op dat Tim een nieuw parcoursrecord in handen had, maar door een onvolkomenheid met de tijdregistratie moesten de eindtijden aangevuld worden met 1 minuut en 20 seconden. (Excuses voor het ongemak.) Ronnie wist de derde plaats veilig te stellen voor Ralph Wiessner uit Vlissingen (47.41) en Adriaan van Keulen uit Middelburg. (48.26).

DAMES 13,8 KM.

Bij de dames stond er wederom geen maat op Anjolie Engels. Eerdere overwinningen in 2011, 2012 ,2013 en 2014 hadden haar honger nog niet gestild. Met de overwinning uit 2016 meegeteld is zij het nieuwe gezicht van de Aagtekerke Run voor wat betreft het aantal overwinningen. Ze lost hiermee Niels Koole af die 4 overwinningen op zijn naam heeft staan.De winnares uit 2015 Carolien van de Kreeke uit Serooskerke eindigde tweede op 2.02 min. Op de derde plaats eindigde een dame die op de 100 km dit seizoen al eens duidelijk van zich had laten horen. Leonie Ton uit  Wissenkerke had (56.11) nodig voor deze editie. Monica Sanderse uit Vlissingen (57.53) eindigde vierde voor Annet van de Linde uit Nisse. (59.30).  

HEREN 7,5 KM

Bij de heren 7,5km ging de overwinning naar Rens de Ridder uit Arnemuiden. Rens had (25,24) min nodig voor de korte afstand in de Aagtekerke Run. Floris Willeboordse had 24 seconden meer nodig voor deze afstand. Sergio Harinck uit Oost Souburg scoorde een derde plaats.(26.22) min Sergio had zich afgemeld voor de prijsuitreiking, waarna hij de beker voor de derde plaats alsnog thuis in Oost Souburg in ontvangst kon nemen.

DAMES 7,5 KM

Yvonne Moerland uit Yerseke (geen onbekende in Aagtekerke) wist de beker voor de eerste plaats dames 7,5 km mee te nemen naar het Zuid Bevelandse vissersdorp Yerseke. Zij snelde naar de overwinning in een tijd van (29.40) min. Wendi Linke uit het Noord Brabantse Vinkel eindigde tweede in een tijd van 33.13 min. De derde plaats ging ook naar Yerseke. Pamela Nieuwehuize had voor deze editie 33.39 nodig. Marian Steenblok uit Heinkenszand (35.02) eindigde vierde voor Suzanne van Elsacker uit Middelburg (35.30) min.

Rond 16.15 uur kon begonnen worden met de prijsuitreiking. De prijswinnaars en prijswinnaressen beklommen het ereschavot van Mc de Pekelinge om de door Hotel Cafe Restaurant Kodde beschikbaar gestelde bekers in ontvangst te nemen. Voor velen was er ook nog een aanmoedigingsprijs op de prijzentafel. De formatie BANDOVER verzorgde na afwezigheid van een jaar wederom het eindfeest. Nadat de dorst was weggewerkt bleef het nog lang onrustig in Aagtekerke. Rest ons nog alle sponsors, medewerkers, en alle andere begunstigers te bedanken voor de medewerking aan deze 17e Aagtekerke Run. Op naar editie 18.