Wedstrijdverslagen Aagtekerkerun

19e Aagtekerke Run 22 December 2018.

Mc de Pekelinge organiseerde zaterdag 22 december voor de 19e maal de Aagtekerke Run.

Voor de wedstrijd was voorspelt dat het een zware run zou worden. Echter op de dag zelf bleek dit allemaal mee te vallen. Een zonnetje en een goed beloopbaar strand waren de ingredienten om er een snelle wedstrijd van te maken. 313 Mannelijke deelnemers hadden zich aangemeld voor de 13,8 km. Om precies 14.00 uur ging het peloton hardlopers van start achter de oude brandweerauto en een auto van garage Melse uit Vlissingen. Al snel was duidelijk dat de wedstrijd gemaakt ging worden door drie personen. Tim van de Broeke, de winnaar van 2016, Tim Pleyte, ook een winnaar van eerdere edities, en de winnaar van vorig jaar de Oegandees Aggrey Agaba. 

 

 

18e Aagtekerke Run 16 December 2017.

Mc de Pekelinge organiseerde zaterdag 16 december voor de 18e maal de Aagtekerke run.

In een week die bestond uit sneeuw, regen, hagel en wind hadden 330 atleten zich aangemeld in de voorinschrijving. Een kleine teruggang ten opzichte van 2016. De zaterdagochtend werden de medewerkers op de proef gesteld door regen en wind, en al snel werd het voetbalprogramma afgelast wat de Run nog aardig wat deelnemers opleverde. Onder de deelnemers de zeer snelle Oegandees Aggrey Agaba en de man die vorig jaar 6e eindigde in de Halve marathon van Egmond aan Zee Ykalo Fsaha uit Vlissingen. Aggrey Agaba trok de overwinning naar zich toe voor Erwin Harmes en een sterke Ronny Overgaauw uit Zoutelande.

Heren 13,8 km.

Voor de heren 13,8 km hadden zich rond de 270 deelnemers aangemeld. Vanaf de start (dit jaar zonder antieke brandweer, de bemanning was verhinderd) vormde zich een kopgroep die een kleine voorsprong had op een tweede groep met meerdere favorieten. Bij Kasteel Westhove was het Aggrey Agaba die een 30 tal seconden voorsprong had genomen op Erwin Harmes. Op een derde plaats kwam Ykalo Fsaha door. Bij het verlaten van het strand was de voorsprong van Aggrey flink vergroot. Erwin Harmes was op achtervolgen aangewezen. Inmiddels was de zon gaan schijnen en kregen de thuisblijvers het ongelijk. Ykalo Fsaha kon het tempo niet volgen en zakte weg uit de kopgroep. Inmiddels was er in het duingebied een stevige strijd ontstaan tussen Ronny Overgaauw, Stefan Schrier en Ralph Wiessner.Aggrey Agaba had inmiddels de beslissende slag geslagen en ging winnend over de streep in het Kalfhoekse pad in een tijd van 44 min en 24 sec. Hij kwam hiermee in de buurt van het parcoursrecord maar haalde het net niet. Erwin harmes had zijn tweede plaats veilig kunnen stellen en eindigde tweede op 1.41 min van de winnaar. Ronny Overgaauw (in het verleden winnaar op de 7 km) eindigde mooi derde, met een achterstand van 2.17 min op de winnaar. Stefan Schrier eindigde vierde voor Ralph Wiessner. Ykalo Fsaha kwam op een zesde plaats binnen.

Tijdens de prijsuitreiking bij Hotel Cafe Restaurant Kodde bedankte Aggrey het publiek voor de aanmoedigingen en het Bestuur en alle anderen voor de gastvrijheid waarmee hij was ontvangen in Aagtekerke. Hij vertelde ook dat hij zeker van plan is volgend jaar terug te komen, en zijn eerste plaats te verdedigen. Erwin Harmes gaf toe dat er voor hem geen eerste plaats te behalen viel. Hij was in de week voor de wedstrijd wat grieperig geweest en gaf toe dat je op volle kracht moet kunnen presteren om Aggrey bij te kunnen houden. Ronny Overgaauw die zich concentreert op de wat kortere afstanden, was ook zeer tevreden met zijn podiumplaats.  

Dames 13,8 km.

Bij de dames 13,8 km hadden zich 71 atleten aangemeld. Al snel in de wedstrijd bleek dat er geen maat stond op de kwaliteiten van Monica Sanderse uit Vlissingen. Renate de Reus eveneens uit Vlissingen wist de schade op Monica het meest te beperken. Nadat Monica winnend over de finish in het Kalfhoekse pad was gekomen bedroeg de achterstand van Renate 4 min en 2 sec. Verrassend was de derde plaats van een sterk lopende Evelien van Sparrentak. De dame uit Sint Laurens eindigde derde in een tijd van 1.02.52. Ze moest er wel alles aan doen om Linda Versluis die vierde eindigde achter zich te houden. Later op de avond is deze derde plaats van Evelien nog eens uitbundig gevierd. Angelique Jansen uit Middelburg eindigde vierde voor Irene Koole uit Zoutelande.

HEREN 7,5 km.

Bij de heren 7,5 km ging de overwinning naar Sergio Harinck uit Oost Souburg. De winnende tijd was 25.38 sec. Vorig jaar moest Sergio de prijsuitreiking missen vanwege werkzaamheden. Maar dat liet hij geen tweede keer gebeuren. Trots stond hij op het hoogste ereschavot bij HRC Kodde om zijn beker in ontvangst te nemen. Sergio scoorde in 2016 een derde plaats in een eindtijd van 26.22 min. Zeker een talent waar we nog veel van gaan horen. Op een tweede plaats eindigde Jan Willem Roelse uit Goes. Jan Willem, een regelmatige deelnemer in Aagtekerke had 17 seconden meer nodig dan Sergio. Jasper Zuidhof uit 's-Heer Abtskerke maakte het podium compleet in een tijd van 27.26 min. Op een 8e plaats eindigde een oud winnaar van de Aagtekerke Run. Mauricio Gonzalez uit Vrouwenpolder hij had voor de korte afstand 28.55 min nodig.

DAMES 7,5 km.

Yvonne Moerland uit het Bevelandse Yerseke was wederom de snelste bij de dames op de korte afstand. Waar ze vorig jaar een tijd scoorde van 29.40  ging ze nu winnend over de streep in het Kalfhoekse pad (Ook wel de hel van Aagtekerke genoemd door de ongelijke bestrating) in een tijd van 29.40 min. (Precies dezelfde tijd ?) Durby Meijboom scoorde een tweede plaats in een tijd van 32.06 min en nam de beker mee naar Vlissingen. De altijd vriendelijke Annet van der Linde uit Nisse (Geen onbekende in Aagtekerke, zij stond al meerdere malen op het ereschavot) ging met beker nummer drie terug naar Nisse. Annet had 33.03 min. nodig voor de 7,5 km. Annet moest de prijsuitreiking laten schieten ivm werkzaamheden.

 

 

17e Aagtekerke Run 17 December 2016.


De uitslagen van de 17e Aagtekerun kun je op deze pagina vinden.

Foto's kun je hier vinden of op Fotorunner.

Mc de Pekelinge organiseerde 17 december voor de 17e maal de Aagtekerke Run.

In de voorinschrijving hadden zich 350 atleten aangemeld voor deze wedstrijd, wat 50 deelnemers achterbleef op voorgaande jaren. Lag dit aan het feit dat de site er enkele weken uitgelegen had, of is het hardlopen over zijn hoogtepunt heen. Ook elders zijn de inschrijvingen iets lager dan voorgaande jaren. Op de wedstrijddag kreeg de dame van de inschrijving echter nog een 170 tal na-inschrijvingen te verwerken zodat er 520 startbewijzen uitgeschreven waren. Rond de klok van twee uur kon de antieke brandweerauto uit Oostkapelle het deelnemersveld op gang trekken.

HEREN 13,8 KM.

Tim van de Broeke uit Vlissingen liet bij de start al duidelijk zien waarvoor hij gekomen was, Winnen. In het zicht van de camera van Omroep Zeeland snelde hij als eerste het Kalfhoekse pad in, gevolgd door Erwin Harmes uit Middelburg. Direct werd een gaatje geslagen op een achtervolgende groep.

Op de terugweg nadat Kasteel Westhove gepasseerd was bleef Tim aan het commando. De voorsprong op Erwin Harmes werd niet groter, maar ook zeker niet kleiner. Ronnie Overgaauw uit Zoutelande, in een eerdere editie winnaar op de 7 kilometer liep een tweetal minuten achter dit duo.

Aan de finish had Tim 30 seconden voorsprong op Erwin. Even leek het er op dat Tim een nieuw parcoursrecord in handen had, maar door een onvolkomenheid met de tijdregistratie moesten de eindtijden aangevuld worden met 1 minuut en 20 seconden. (Excuses voor het ongemak.) Ronnie wist de derde plaats veilig te stellen voor Ralph Wiessner uit Vlissingen (47.41) en Adriaan van Keulen uit Middelburg. (48.26).

DAMES 13,8 KM.

Bij de dames stond er wederom geen maat op Anjolie Engels. Eerdere overwinningen in 2011, 2012 ,2013 en 2014 hadden haar honger nog niet gestild. Met de overwinning uit 2016 meegeteld is zij het nieuwe gezicht van de Aagtekerke Run voor wat betreft het aantal overwinningen. Ze lost hiermee Niels Koole af die 4 overwinningen op zijn naam heeft staan.De winnares uit 2015 Carolien van de Kreeke uit Serooskerke eindigde tweede op 2.02 min. Op de derde plaats eindigde een dame die op de 100 km dit seizoen al eens duidelijk van zich had laten horen. Leonie Ton uit  Wissenkerke had (56.11) nodig voor deze editie. Monica Sanderse uit Vlissingen (57.53) eindigde vierde voor Annet van de Linde uit Nisse. (59.30).  

HEREN 7,5 KM

Bij de heren 7,5km ging de overwinning naar Rens de Ridder uit Arnemuiden. Rens had (25,24) min nodig voor de korte afstand in de Aagtekerke Run. Floris Willeboordse had 24 seconden meer nodig voor deze afstand. Sergio Harinck uit Oost Souburg scoorde een derde plaats.(26.22) min Sergio had zich afgemeld voor de prijsuitreiking, waarna hij de beker voor de derde plaats alsnog thuis in Oost Souburg in ontvangst kon nemen.

DAMES 7,5 KM

Yvonne Moerland uit Yerseke (geen onbekende in Aagtekerke) wist de beker voor de eerste plaats dames 7,5 km mee te nemen naar het Zuid Bevelandse vissersdorp Yerseke. Zij snelde naar de overwinning in een tijd van (29.40) min. Wendi Linke uit het Noord Brabantse Vinkel eindigde tweede in een tijd van 33.13 min. De derde plaats ging ook naar Yerseke. Pamela Nieuwehuize had voor deze editie 33.39 nodig. Marian Steenblok uit Heinkenszand (35.02) eindigde vierde voor Suzanne van Elsacker uit Middelburg (35.30) min.

Rond 16.15 uur kon begonnen worden met de prijsuitreiking. De prijswinnaars en prijswinnaressen beklommen het ereschavot van Mc de Pekelinge om de door Hotel Cafe Restaurant Kodde beschikbaar gestelde bekers in ontvangst te nemen. Voor velen was er ook nog een aanmoedigingsprijs op de prijzentafel. De formatie BANDOVER verzorgde na afwezigheid van een jaar wederom het eindfeest. Nadat de dorst was weggewerkt bleef het nog lang onrustig in Aagtekerke. Rest ons nog alle sponsors, medewerkers, en alle andere begunstigers te bedanken voor de medewerking aan deze 17e Aagtekerke Run. Op naar editie 18.