Wedstrijdverslag Supercross

28e Supercross Aagtekerke, 27 Juli 2018

Wedstrijdverslagen

50cc

Op een wat glibberige baan wist Mica van den Berg de eerste manche te winnen, voor Gijs van Veen, Ilena Steenbakker en Johan Bezuijen. In de tweede manche kwam de top vier in dezelfde volgorde als in de eerste manche over de streep, waardoor Mica van den Berg met 60 punten de 50cc klasse won, voor Gijs van Veen met 54 punten, Ilena Steenbakker met 50 punten en Johan Bezuijen met 46 punten

 

65cc kleine wielen

In de 65cc kleine wielen klasse, die samen reden met de 50cc en de 65cc grote wielen, wist Chiel Moelker uit Kloetinge met een totaal van 57 punten de overwinning te behalen. Bing Paul uit Zoetermeer werd tweede.

 

65cc grote wielen

Bij de grotere wielen behaalden Lorenzo Reedijk en Randy Verheije beide 57 punten, maar het was Reedijk die de tweede manche wist te winnen en zo ook eerste werd in de daguitslag. Co Markusse werd op zijn KTM twee keer derde en wist met 50 punten ook het podium te behalen.

 

85cc kleine wielen

In de 85cc kleine wielen klasse was het Max van de Ketterij die in beide manches Joshua de Smet en Milan Adriaanse van zich af wist te houden en er zo met de overwinning vandoor ging. De Smet werd met 54 punten tweede, Adriaanse met 50 punten derde.

 

85cc grote wielen

Bij de grote wielen, waaraan dit jaar elf deelnemers streden om de overwinning, ging de overwinning naar Danny van den Bosse uit Ovezande, met het maximaal aantal haalbare punten van 60. Bryan Nelis uit Yerseke, vorig jaar winnaar bij de kleine wielen, werd met 54 punten tweede. Wessel Catshoek uit Oude Meer werd, door twee derde plaatsen, met 50 punten derde.

 

Dames

Stephanie Stoutjesdijk was bij de dames de beste. De Husqvarna-rijdster, uitkomend in de MXW (MXGP voor vrouwen), won beide manches en wist zo met 60 punten de overwinning te behalen. Yvonne Weterings en Daniëlle van Kempen hadden beide evenveel punten (54), maar Weterings was in de tweede manche de betere en werd dus tweede.

 

Enduro

Roel Geurts was met de snelste trainingstijd en twee mancheoverwinningen met 60 punten de terechte winnaar in de Enduroklasse. Jarno van de Linde en Michel van Dooren reden ook makkelijk over de hindernissen en werden met 54 en 50 punten tweede en derde, voor Steven Ovaa en Jasper de Visser, beide met 42 punten.

 

Veteranen

Na een spannende strijd bij de Veteranen werd Edwin Evertsen met 57 punten de winnaar voor Thomas Adriaanse, die 55 punten bij elkaar wist te rijden. Zowel Rene Weterings als Andre Jakobsen en Thijs Lampio hadden 46 punten, maar het was Weterings die door een tweede plek in de tweede manche naar het podium mocht.

 

Local Heroes

Stefan Blommaart uit Zaamslag was door een eerste en een tweede plek met 57 punten de beste Local Hero. Na een spannende strijd legden uiteindelijk Hans Voogd (52 punten) en Corneel Stevens (45 punten) beslag op de tweede en derde plek, gevolgd door Joury Meijer en Richard Bimmel, met 34 en 32 punten.

 

125cc

Dailey van de Ketterij uit Vlissingen was in deze klasse de beste. Hij wist een maximale score van 60 punten te behalen. Ilan Heirwegh uit het Belgische Lokeren werd met twee tweede plaatsen tweede (54 punten) en reed een sterke superfinale met een achtste plaats. Jochem van de Wiele hield met een sterke tweede manche Timo Dhanis en Siemon Bezuijen van zich af en werd derde, alle drie de rijders met 46 punten.

 

250cc

Bij de 250cc werd er onderscheid gemaakt tussen even en oneven nummers. Bij de even nummers was Jurgen Wybo de beste en werd Maikel van Balen naar een spannend duel met Bart Klijn tweede. Klijn werd derde, voor Joey Verwijs en Boy Stockman. Bij de oneven nummers waren het Mark Boot en Nancy van de Ven die met kop en schouders boven de rest van het deelnemersveld uitstaken. Achter Boot en Van de Ven was het André Voogd die derde wist te worden, voor Davey de Fouw en Lothar De Marez-Desmet uit België. In de finale van de 250cc, waarin de beste dertig rijders van de even en oneven nummers bij elkaar kwamen, kwam Wybo een tel eerder dan Boot over de finish en won de 250cc klasse. Van de Ven werd hier derde, voor Van Balen en Stockman.

 

500cc

In de 500cc was het de terug van weggeweeste Rinus van de Ven die beide manches op zijn naam wist te schrijven en met een totaal van 60 punten deze klasse won. ‘Spraudy’, Kevin Spruijt, werd met 54 punten tweede, voor Donny Schmidt met 50 punten. Souburgers Casper Ovaa en Jeffrey van Kempen werden met 46 en 40 punten vierde en vijfde.

 

 

Wedstrijdverslag 27e Internationale Motorcross Aagtekerke.

Mc de Pekelinge organiseerde vrijdag 28 Juli voor de 27e keer de Internationale motorcross in Aagtekerke.

SUPERFINALE

De superfinale was er een van ongekende schoonheid. Kevin Spruijt pakte de kopstart met direct achter hem Jaimy de Leersnijder uit Belgie, Nancy van de Ven uit Vlissingen en Roy Gijsel uit Heikant. Rondenlang ontstond er een duel om je vingers bij af te likken. Niets gaven de rijders aan elkaar toe, waardoor dit viertal in het begin van de superfinale dicht bij elkaar bleef. Mark Boot die nog herstellende was van een blessure was op achtervolgen aangewezen. Spruijt maakte in dit titanenduel een fout en kwam hard ten val achter een springschans. Nancy van de Ven op haar Yamaha was inmiddels Jaimy de Leersnijder gepasseerd en leek gemakkelijk op de overwinning af te steven, maar Jaimy gaf zich niet direct gewonnen. Hij wist terug te komen tot aan het achterwiel van Nancy, maar kon haar niet meer passeren. Geschiedenis was geschreven want nooit eerder wist een vrouw in Aagtekerke te winnen. Ze liet hier ook mee zien dat ze niet voor niets hoog genoteerd staat in het MXGP voor vrouwen. Kevin kon later op de avond gelukkig wel zijn prijzen in ontvangst nemen. Roy Gijsel, de krachtpatser uit Heikant eindigde nog verdienstelijk derde. Bart Klijn eindigde verdienstelijk vierde voor Donny Schmidt op een vijfde plaats.

 

50CC

De 50cc klasse leverde een overwinning op voor Dean Gregoire uit Geldrop. Hij wist de twee manches met zijn KTM machine winnend af te sluiten. Op een tweede plaats eindigde Dex van den Broek uit Deurne. Dex scoorde 94 punten. De derde plaats werd opgeëist door startnummer 6 Lars Berkelaar uit de Woerdense verlaat. De KTM rijder scoorde 90 punten in de twee manches. Op een vierde plaats eindigde Bing Paul voor Mica van den Berg uit Zoetermeer. Johan Bezuijen uit Ouddorp sloot de rij bij de 50cc met 78 punten.

65CC GROTE WIELEN

Bij de 65cc grote wielen die samen reden met de 65cc kleine wielen drie deelnemers. Startnummer 6 Joshua de Smet nam de grootste beker mee naar huis. Hij scoorde de maximale 100 punten in de twee manches. Jewitty van de Broek eindigde op de tweede plaats met 94 punten. Startnummer 84 Geert Kluyfhout uit Koudekerke nam de derde plaats voor zijn rekening. Op zijn KTM scoorde Geert 90 punten.

65CC KLEINE WIELEN

11 Deelnemers bij de 65CC kleine wielen. Jayson van Drunen uit Eindhoven was de snelste in dit gezelschap. Met 97 punten eindigde hij gelijk met Lotte van Drunen, maar zoals altijd is dan de uitslag van de tweede manche bepalend. Lotte van Drunen scoorde dus eveneens 97 punten, wat een mooie tweede plaats opleverde voor deze dame. Het podium werd compleet gemaakt door de eerste Zeeuw in deze klasse Max van de Kettery uit Lewedorp met 90 punten. 4e eindigde de plaatsgenoot van Max, Milan Adriaanse op zijn Husqvarna met 84 punten. Fabio Hamain uit Goes wist de vijfde plaats in beslag te nemen.
 

85CC GROTE WIELEN

De 85cc grote wielen leverde een overwinning op voor Kjell Verbruggen uit Boxtel. Kjell wist de beide manches winnend af te sluiten wat de KTM rijder de maximale100 punten opleverde. Mats Leeuwesteijn (zoon van ....) scoorde twee maal een tweede plaats, en wist hierdoor de beker mee naar Vlissingen te nemen. Finn Pullen de man uit Dussen die al regelmatig het circuit in Aagtekerke wist te vinden eindigde derde met 90 punten. De fotograferende crosser of is het een crossende fotograaf More Heyt uit Bergen op Zoom wist een 10e plaats uit het vuur te slepen. Overigens verwijs ik u graag naar de site www.mxinfected.nl waar altijd zeer positieve artikelen over de motorcross te lezen zijn. 16 Deelnemers in deze klasse.

85CC KLEINE WIELEN

Bij de 65cc kleine wielen ging de overwinning naar Bryan Nelis uit Yerseke. De Kawasaki rijder scoorde evenveel punten als de nummer twee Danny van de Bosse uit Ovezande op zijn KTM. Wessel Katshoek uit Oude Meer eindigde derde met 88 punten. Ook de nummer vier bij de 85cc kleine wielen eindigde met 88 punten de wedstrijd, Kyro Grispen uit Echt. Totaal namen 7 rijders deel aan deze wedstrijd. Tom Jobse uit Koudekerke eindigde 6e op zijn Husqvarna. Voor alle prijswinnaars was er een beker en alcoholvrije champagne ter beschikking gesteld door sponsors en de organisatie.

 

 

26E EDITIE SUPERCROSS AAGTEKERKE 2016.

MC DE PEKELINGE ORGANISEERDE VOOR DE 26E MAAL DE INTERNATIONALE MOTORCROSS TE AAGTEKERKE. HET VERNIEUWDE BESTUUR HAD KOSTEN NOG MOEITE GESPAARD OM ER WEER EEN GROOT SUCCES VAN TE MAKEN.IN DE VOORBEREIDING WAS BESLOTEN OM HET PROGRAMMABOEKJE IN KLEUR AF TE DRUKKEN. EEN BOEKJE VAN HET GRAND PRIX NIVEAU. OOK DE BAAN LAG ANDERS DAN VOORGAANDE JAREN WAT EEN GEHEEL ANDERE KIJK OP HET CIRCUIT GAF. DE AVOND VOORAFGAAND AAN DE CROSS BEGON HET FLINK TE REGENEN WAT DE VOLGENDE DAG WAT SPOREN GAF BIJ HET OPRIJDEN VAN DE SPRINGSCHANSEN. TIJDENS HET PROGRAMMA WERDEN DEZE VAKKUNDIG BIJGEWERKT WAT VOOR EEN VEILIG CIRCUIT ZORGDE. MARK MELSE EN DE ANDERE RODE KRUIS MENSEN KONDEN WERKELOOS TOEKIJKEN WAT DE SFEER TIJDENS EEN MOTORCROSS ALTIJD TEN GOEDE KOMT. MARK EN DE REST VAN DE RODE KRUIS CREW BEDANKT VOOR JULLIE AANWEZIGHEID.DE LOCO BURGEMEESTER VAN DE GEMEENTE VEERE REIKTE S'AVONDS DE PRIJZEN UIT BIJGESTAAN DOOR TWEE RONDEMISSEN UIT ZEEUWS VLAANDEREN.

SUPERFINALE 26E EDITIE MOTORCROSS AAGTEKERKE.

NANCY VAN DE VEN (VLISSINGEN)YAMAHA HAD DE KOPSTART (HOLE SHOT) WAT HAAR EEN GEDORE DOPPENSET OPLEVERDE. ROY GIJSEL (HEIKANT) OP EEN KAWASAKI NAM HET COMMANDO OVER EN WIST DIT RONDEN LANG VOL TE HOUDEN. KEVIN SPRUIJT, JAIMY DE LEERSNIJDER (BELGIE) EN MARK BOOT WAREN OOK GOED VERTROKKEN EN DIT VIERTAL MAAKTE ER EEN FANTASTISCHE STRIJD VAN.EEN VAN DE BESTE FINALES VAN DE LAATSTE JAREN. IN HET TWEEDE DEEL VAN DE FINALE BEGON DE CONDITIE MEE TE SPREKEN MARK BOOT KWAM STERK AANDRINGEN EN MAAKTE HET ZIJN VOORGANGERS MET DE RONDE MOEILIJKER. KEVIN SPRUIJT EN JAIMY DE LEERSNIJDER MOESTEN ER AAN GELOVEN EN OOK VOOR ROY GIJSEL KWAM DE MAN MET DE HAMER. MARK VERTELDE NA AFLOOP DAT HIJ NA 10 MINUTEN WEDSTRIJD NIET MEER IN DE OVERWINNING GELOOFDE. OP CONDITIE EN KARAKTER WIST HIJ VOOR 3100 TOESCHOUWERS DE OVERWINNING UIT HET VUUR TE SLEPEN.

65CC KLEINE EN GROTE WIELEN.

DE 65CC KLEINE WIELEN LEVERDE EEN OVERWINNING OP VOOR JASON VAN DRUNEN. JASON SCOORDE 97 PUNTEN WAARBIJ DE TWEEDE MANCHE DOORSLAGGEVEND WAS VOOR DE EINDOVERWINNING. OP EEN TWEEDE PLAATS EINDIGDE JOSHUA DE SMET EVENEENS MET 97 PUNTEN. HET ERESCHAVOT WERD COMPLEET GEMAAKT DOOR MAX VAN DE KETTERIJ UIT LEWEDORP. DE KTM RIJDER SCOORDE 88 PUNTEN. BIJ DE 65CC GROTE WIELEN GING DE OVERWINNING NAAR SETH VAN TATENHOVE UIT HET BELGISCHE ZELZATE. SETH SCOORDE DE MAXIMALE 100 PUNTEN. DAVE BEUKELMANS UIT HET ZUID HOLLANDSE SIMONSHAVEN EINDIGDE 2 MAAL TWEEDE WAT HEM EEN TWEEDE PLAATS OPLEVERDE MET 94 PUNTEN. MIKA TOPS UIT HET BELGISCHE LOMMEL EINDIGDE DERDE. DE KTM RIJDER SCOORDE 90 PUNTEN.

85CC KLEINE EN GROTE WIELEN. 

 IN DE KLASSE 85CC KLEINE WIELEN GING DE DAG OVERWINNING NAAR DE ZUID BEVELANDSE RIJDER DANNY VAN DE BOSSE. DANNY WIST OP ZIJN KTM HET MAXIMAAL AANTAL PUNTEN TE HALEN. HIJ WON ZOWEL DE EERSTE MANCHE ALS DE TWEEDE MANCHE. (TOTAAL 100 PUNTEN). BRYAN NELIS UIT HET MOSSELDORP YERSEKE BEHAALDE TWEE TWEEDE PLAATSEN. DE KAWASAKI RIJDER BEHAALDE  94 PUNTEN. NICK JANSEN UIT HET BRABANTSE OSSENDRECHT BEHAALDE EEN DERDE PLAATS OP ZIJN HUSQVARNA 90 PUNTEN VOOR TWEE MAAL EEN DERDE PLAATS. JUSTIN TRACKE UIT DUITSLAND WAS DE STERKSTE RIJDER BIJ DE 80 CC GROTE WIELEN. HIJ NAM HET MAXIMAAL AANTAL PUNTEN DE BEKER EN DE CHAMPAGNE MEE NAAR HUIS. OOK IN DE DUITSE MOTORCROSS COMPETITIES SCOORT JUSTIN GOED. DE VLISSINGSE SUZUKI RIJDER MATS LEEUWESTEIJN EINDIGDE IN DEZE KLASSE TWEE MAAL TWEEDE.JORIS LAMPIO EVENEENS UIT VLISSINGEN EINDIGDE OP ZIJN HUSQVARNA OP EEN DERDE PLAATS MET 88 PUNTEN.

ENDURO KLASSE.

IN DE ENDURO KLASSE STOND NIEMAND MINDER DAN ALEX VAN DE BROEK UIT ZUNDERT AAN DE START. ALEX HEEFT ZIJN SPOREN WEL VERDIEND IN DE MOTORSPORTWERELD. INMIDDELS HOUD HIJ ER EEN ENDURO/TRAIL SCHOOL OP NA. IN AAGTEKERKE GING HIJ 2 MAAL WINNEND OVER DE EINDSTREEP. FREDDY ROELOFS UIT MELISKERKE LIET ZIEN OOK OVER EEN GROTE HOEVEELHEID ENDURO KUNDE TE BESCHIKKEN. OP EEN HINDERNISBAAN MET AUTOBANDEN RIOOLPIJPEN EN BOOMSTAMMEN SCOORDE FREDDY 2 MAAL EEN TWEEDE PLAATS. MICHEL VAN DOOREN UIT HOOGE ZWALUWE EINDIGDE MET 90 PUNTEN OP EEN DERDE PLAATS. FREDDY BLAAS DE NIEUWE VOORZITTER VAN MC DE PEKELINGE EINDIGDE VIERDE NADAT HIJ DE TWEEDE MANCHE ALS LAATSTE DOOR KWAM, DOOR EEN SLECHTE START. TOCH EEN MOOIE PRESTATIE NA EEN WEEK HARD WERKEN. OPVALLEND VERSCHIJNSEL WAS EEN BUS DIE ONDERDEEL UITMAAKTE VAN DE HINDERNISSEN. LATER OP DE AVOND IN DE FEESTTENT WERD BEWEERD DAT JE HIER OOK KON INHALEN. VOLGENS DE SCHRIJVER VAN DIT STUK LAG DIT AAN EEN TE GROOT ALCOHOLPROMILLAGE VAN EEN VAN DE DEELNEMERS. MET 30 RIJDERS EEN VOLLE ENDURO KLASSE.

VETERANEN.

OOK IN DE KLASSE VETERANEN 30 DEELNEMERS AAN DE START. THOMAS ADRIAANSE SCOORDE HET MAXIMAAL AANTAL VAN 100 PUNTEN IN ZIJN EERSTE OPTREDEN IN AAGTEKERKE. STARTNUMMER 26 RENE WETERINGS OP ZIJN KTM DIE MEERDERE KEREN OP HET PODIUM VERSCHEEN EINDIGDE TWEEDE. DE MAN UIT KLEIN ZUNDERT SCOORDE TWEE TWEEDE PLAATSEN. MICHEL VAN ROON UIT HEINENOORD WIST BESLAG TE LEGGEN OP DE DERDE PLAATS. AD GELDOF UIT OOSTKAPELLE NAM OOK DIT JAAR WEER DEEL AAN DEZE CROSS. MET 26 DEELNAMES DE RECORDHOUDER VAN DEZE ORGANISATIE. FRED MERTENS UIT HET BELGISCHE OVERMERE WAS DE OUDSTE DEELNEMER. ALS HET AAN DE ORGANISATIE LIGT ZIEN WE FRED NOG VELE KEREN TERUG IN AAGTEKERKE. OOK JOS ANTONISSEN UIT HET BELGISCHE WUUSTWEZEL MAG GENOEMD WORDEN. JOS BEHOORD INMIDDELS TOT DE SUPERVETERANEN EN EINDIGDE 19E. 

MX 1/3

IN DE KLASSE MX1/3 GEEN VOL STARTHEK. WEL EEN AANTAL ZEEUWSE TOPPILOTEN AAN DE START. KEVIN SPRUIJT UIT MELISKERKE OP ZIJN KAWASAKI BLEEK NA TWEE MANCHES DE STERKSTE. JAIMY DE LEERSNIJDER UIT BELGIE BEHAALDE HETZELFDE AANTAL PUNTEN ALS KEVIN WAARBIJ DE TWEEDE MANCHEUITSLAG DOORSLAGGEVEND WAS. OP DE DERDE PLAATS EINDIGDE DE ZEEUWS VLAAMSE KRACHTPATSER ROY GIJSELRENE RANNIKO, EEN FIN DIE ENKELE WEDSTRIJDEN IN NEDERLAND EINDIGDE VIERDE, VOOR CASPER OVAA UIT OOST SOUBURG. DE ENIGE DAME IN DIT GEZELSCHAP DANIELLE VAN KEMPEN UIT OOST SOUBURG SCOORDE EEN DERTIENDE PLAATS. TOTAAL 16 DEELNEMERS DIE IN DE EINDUITSLAG STAAN.