Wedstrijdverslag Supercross

Wedstrijdverslag 27e Internationale Motorcross Aagtekerke.

Mc de Pekelinge organiseerde vrijdag 28 Juli voor de 27e keer de Internationale motorcross in Aagtekerke.

SUPERFINALE

De superfinale was er een van ongekende schoonheid. Kevin Spruijt pakte de kopstart met direct achter hem Jaimy de Leersnijder uit Belgie, Nancy van de Ven uit Vlissingen en Roy Gijsel uit Heikant. Rondenlang ontstond er een duel om je vingers bij af te likken. Niets gaven de rijders aan elkaar toe, waardoor dit viertal in het begin van de superfinale dicht bij elkaar bleef. Mark Boot die nog herstellende was van een blessure was op achtervolgen aangewezen. Spruijt maakte in dit titanenduel een fout en kwam hard ten val achter een springschans. Nancy van de Ven op haar Yamaha was inmiddels Jaimy de Leersnijder gepasseerd en leek gemakkelijk op de overwinning af te steven, maar Jaimy gaf zich niet direct gewonnen. Hij wist terug te komen tot aan het achterwiel van Nancy, maar kon haar niet meer passeren. Geschiedenis was geschreven want nooit eerder wist een vrouw in Aagtekerke te winnen. Ze liet hier ook mee zien dat ze niet voor niets hoog genoteerd staat in het MXGP voor vrouwen. Kevin kon later op de avond gelukkig wel zijn prijzen in ontvangst nemen. Roy Gijsel, de krachtpatser uit Heikant eindigde nog verdienstelijk derde. Bart Klijn eindigde verdienstelijk vierde voor Donny Schmidt op een vijfde plaats.

 

50CC

De 50cc klasse leverde een overwinning op voor Dean Gregoire uit Geldrop. Hij wist de twee manches met zijn KTM machine winnend af te sluiten. Op een tweede plaats eindigde Dex van den Broek uit Deurne. Dex scoorde 94 punten. De derde plaats werd opgeëist door startnummer 6 Lars Berkelaar uit de Woerdense verlaat. De KTM rijder scoorde 90 punten in de twee manches. Op een vierde plaats eindigde Bing Paul voor Mica van den Berg uit Zoetermeer. Johan Bezuijen uit Ouddorp sloot de rij bij de 50cc met 78 punten.

65CC GROTE WIELEN

Bij de 65cc grote wielen die samen reden met de 65cc kleine wielen drie deelnemers. Startnummer 6 Joshua de Smet nam de grootste beker mee naar huis. Hij scoorde de maximale 100 punten in de twee manches. Jewitty van de Broek eindigde op de tweede plaats met 94 punten. Startnummer 84 Geert Kluyfhout uit Koudekerke nam de derde plaats voor zijn rekening. Op zijn KTM scoorde Geert 90 punten.

65CC KLEINE WIELEN

11 Deelnemers bij de 65CC kleine wielen. Jayson van Drunen uit Eindhoven was de snelste in dit gezelschap. Met 97 punten eindigde hij gelijk met Lotte van Drunen, maar zoals altijd is dan de uitslag van de tweede manche bepalend. Lotte van Drunen scoorde dus eveneens 97 punten, wat een mooie tweede plaats opleverde voor deze dame. Het podium werd compleet gemaakt door de eerste Zeeuw in deze klasse Max van de Kettery uit Lewedorp met 90 punten. 4e eindigde de plaatsgenoot van Max, Milan Adriaanse op zijn Husqvarna met 84 punten. Fabio Hamain uit Goes wist de vijfde plaats in beslag te nemen.
 

85CC GROTE WIELEN

De 85cc grote wielen leverde een overwinning op voor Kjell Verbruggen uit Boxtel. Kjell wist de beide manches winnend af te sluiten wat de KTM rijder de maximale100 punten opleverde. Mats Leeuwesteijn (zoon van ....) scoorde twee maal een tweede plaats, en wist hierdoor de beker mee naar Vlissingen te nemen. Finn Pullen de man uit Dussen die al regelmatig het circuit in Aagtekerke wist te vinden eindigde derde met 90 punten. De fotograferende crosser of is het een crossende fotograaf More Heyt uit Bergen op Zoom wist een 10e plaats uit het vuur te slepen. Overigens verwijs ik u graag naar de site www.mxinfected.nl waar altijd zeer positieve artikelen over de motorcross te lezen zijn. 16 Deelnemers in deze klasse.

85CC KLEINE WIELEN

Bij de 65cc kleine wielen ging de overwinning naar Bryan Nelis uit Yerseke. De Kawasaki rijder scoorde evenveel punten als de nummer twee Danny van de Bosse uit Ovezande op zijn KTM. Wessel Katshoek uit Oude Meer eindigde derde met 88 punten. Ook de nummer vier bij de 85cc kleine wielen eindigde met 88 punten de wedstrijd, Kyro Grispen uit Echt. Totaal namen 7 rijders deel aan deze wedstrijd. Tom Jobse uit Koudekerke eindigde 6e op zijn Husqvarna. Voor alle prijswinnaars was er een beker en alcoholvrije champagne ter beschikking gesteld door sponsors en de organisatie.