Nieuws Supercross 2018

Zor

Jurgen Wybo wint 28e Supercross Aagtekerke

Jurgen Wybo heeft de Supercross in Aagtekerke gewonnen. In de superfinale, waar de beste rijders van verschillende klassen om de eindzege streden, leidde hij, op een halve ronde na, van start tot finish. Mark Boot en Kevin Spruijt werden tweede en derde, voor Nancy en Rinus van de Ven.

De beste start was er voor Rinus van de Ven, gevolgd door zus en winnares van vorig jaar Nancy. Ook Jurgen Wybo zat er, evenals Kevin Spruijt, Casper Ovaa en winnaar van de Enduroklasse, Roel Geurts, goed bij. Mark Boot had een mindere start: hij moest buiten de top 10 aan de wedstrijd beginnen.

Halverwege de eerste ronde kwam Rinus van de Ven echter ten val waardoor Wybo de leiding in de wedstrijd over kon nemen, op een aantal seconden gevolgd door Spruijt en Nancy van de Ven. Mark Boot begon al snel aan zijn inhaalrace: halverwege de wedstrijd meldde hij zich al aan het achterwiel van Spruijt, en nam de tweede plek enkele ronden later over. Wybo had ondertussen een aardige voorsprong opgebouwd, en wist deze op Boot en Spruijt in het tweede deel van de wedstrijd gelijk te houden.

In het laatste deel wist Mark Boot, mede dankzij zijn goede conditie, de achterstand op Wybo te verkleinen, maar, ondanks dat hij in de laatste vijf rondes bijna tien seconden goed maakte op Wybo, ging de Belg er met de winst vandoor, voor Boot en Spruijt. Nancy van de Ven kwam als vierde over de finish, voor Rinus van de Ven, die na zijn val in de eerste ronde nog veel plekken goed wist te maken. Donny Schmidt, Roel Geurts, Ilan Heirweigh (uit de 125cc), Boy Stockman en Maikel van Balen wisten ook de top tien te behalen.

 

INTERNATIONALE MOTORCROSS VRIJDAG 27 JULI 2018 AAGTEKERKE.

Mc de Pekelinge organiseert Vrijdag 27 Juli voor de 28e maal de Internationale Motorcross in Aagtekerke.

Klik hier om in te schrijven. Voor inschrijven kan tot en met 25 Juli.

Inschrijving controleren kan hier.

Deelname is mogelijk in de volgende klassen.

  • 50 cc. (Transponder en licentie verplicht).
  • 65 cc Kleine en grote wielen. (Transponder en licentie verplicht).
  • 85 cc Kleine en grote wielen. (Transponder en licentie verplicht).
  • Local Heroes. (Daglicentie en Transponder verplicht, af te sluiten via de KNMV). Max 30 deelnemers
  • Veteranen.(Transponder en licentie verplicht). Max 30 deelnemers.
  • Enduro.(Transponder en licentie verplicht). Max 30 deelnemers
  • 125 CC (Transponder en licentie verplicht). Max 30 deelnemers.
  • 250 CC (Transponder en licentie verplicht). Max 60 deelnemers.
  • 500 CC Transponder en licentie verplicht). Max 30 deelnemers. 
  • Damesklasse Transponder en licentie verplicht. Min 15 deelnemers

Enduro

De Enduro rijders dienen  in het bezit te zijn van een kenteken en verzekering. Bij het melden op vrijdag kan hier naar worden gevraagd. Rijders die hier niet aan voldoen worden uit de inschrijving geschrapt. Inschrijfgeld word niet teruggestort. De Enduro regels worden nageleefd. MEVZ Cup 2018. Zie voor regelgeving https://mevz.nl/clinics-trainingen/

 

Local Heroes

De nummers één, twee en drie van de einduitslag 2017 promoveren in 2018 naar andere klassen.

Local Heroes rijden dit jaar met een transponder. Zorg dat u in het bezit bent van een goed opgeladen transponder waarvan het nummer bij de organisatie bekent is. Rijders zonder transponder worden geweigerd in het Parc Fermee.

Kosten deelname

Deelname aan deze wedstrijd kost 15 €. Bij het oprijden van het crossterrein betaald een ieder 5 €. Kinderen onder de 12 jaar betalen 2 €. Local Heroes dienen zich van te voren bij de KNMV te verzekeren.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk via deze site onder de button Inschrijven. Bij het behalen van het maximale aantal deelnemers in de klassen word de inschrijving gesloten. Schrijf dus op tijd in VOL is VOL. Startnummers zijn niet overdraagbaar. Geef deze dus niet aan een andere rijder want deze zal de start geweigerd worden.

Transponders

Op de wedstrijddag is het niet mogelijk om transponders te huren bij de organisatie. Zorg bij vertrek thuis dat u in het bezit bent van een goed werkende opgeladen transponder.

Buitenlandse deelnemers

Buitenlandse deelnemers dienen eerst een mail te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. waarna zij een mail terug krijgen hoe zij dienen te betalen.

Locatie crossterrein.

Het crossterrein bevind zich op de hoek Pekelingse weg – Aagtekerkse weg aan de doorgaande route tussen Grijpskerke en Aagtekerke. Postcode 4363RB.

Overnachten op donderdag

De mogelijkheid bestaat om op donderdag 26 Juli te overnachten voor de rijders die van ver komen.

Rennerskwartier.

Bij het verlaten van het rennerskwartier dient u uw afval in de daarvoor bestemde vaten te deponeren of mee naar huis te nemen. Zorg er voor dat anderen niet uw rommel op hoeven te ruimen. Neem alvast een vuilniszak van thuis mee.

Parkeren.

Gratis parkeren is mogelijk op het parkeerterrein aan de Pekelingse weg. Alle voertuigen niet toebehorend aan rijders moeten op dit parkeerterrein geparkeerd worden. U parkeert op eigen risico.

Melden in de feesttent.

Iedere deelnemer dient zich op vrijdag 27 Juli te melden bij het wedstrijdsecretariaat in de feesttent. Dit aanmelden is mogelijk vanaf 09.00 uur.

Rijdersmeeting.

De rijders meeting vind plaats om 10.30 uur in de feesttent. Voor het verdere programma klikt u op de button Tijdschema. (dit schema is onder voorbehoud en afhankelijk van het aantal ingeschreven deelnemers).

Trainingen en Wedstrijden

De trainingen vangen aan om 11.00 uur. De trainingen worden verreden als tijdstraining en bepalen de startvolgorde bij de eerste manche. Zorg dat uw transponder gemonteerd is op uw motor en opgeladen.

Superfinale

De superfinale word verreden om 20.35 uur. De deelnemers die hiervoor uitgenodigd worden zijn de 10 beste rijders uit de 500cc. De 10 beste rijders uit de 250cc. De 8 beste rijders uit de 125cc. De 3 beste Veteranen, en de beste 2 Enduro rijders. Andere rijders worden NIET toegelaten. Toelatingen zijn niet overdraagbaar.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking van de 50cc, 65cc kleine en grote wielen, en de 85cc cc kleine en grote wielen vind plaats om 17.00 uur op het circuit. De prijsuitreiking van de andere klassen vind plaats in de feesttent tijdens de eerste pauze van de band. Zorg dat je vooraan staat bij het podium zodat dit zo soepel mogelijk kan plaats vinden.

Afterparty

Wederom zijn we er in geslaagd om de band ANDERKOVVER te contracteren. Wie deze band heeft zien optreden behoeft geen verdere uitleg. Wie voor het eerst een optreden van deze band meemaakt zal versteld staan hoe snel ze de tent op zijn kop krijgen. Neem al je vrienden en bekenden mee om er weer een echt motorcrossfeest van te maken. Als het feest is moet het ook feest zijn.

Vrijwilligers.

Mc de Pekelinge werkt uitsluitend met vrijwilligers, zij maken het u mogelijk om uw favoriete sport te beoefenen. Respecteer en waardeer de inzet van deze vrijwilligers.

Opbouwen Circuit.

Maandag 23 Juli word een begin gemaakt met het opbouwen van het circuit en de verdere organisatie. Belangstellenden en motorcrossliefhebbers worden van harte uitgenodigd om hieraan mee te helpen. Geef je op bij een van de bestuursleden of kom maandag 23 Juli naar de container op de weide om mee te helpen. Voor een natje en een droogje word uiteraard gezorgd.

Rabobank clubkas campagne.

Mc de Pekelinge heeft deel genomen aan de Rabobank clubkas campagne. Mc de Pekelinge kreeg 83 stemmen wat het mooie bedrag van 276,14 Euro opleverde. 27 stemmen minder dan vorig jaar. Mc de Pekelinge eindigde hiermee op een 207e plaats van de 379 ingeschreven verenigingen. Rabobank Walcheren / Noord Beveland hartelijk dank voor deze sponsoring. Uiteraard ook alle stemmers hartelijk dank voor het gestelde vertrouwen in onze vereniging.

Strandcross Zoutelande.

De strandcross in Zoutelande zal verreden worden op zaterdag 13 Oktober. Meer informatie hierover zal bekend gesteld worden via deze site. Noteer deze datum alvast in uw agenda.

Aagtekerke Run.

De jaarlijkse Aagtekerke run zal georganiseerd worden op Zaterdag 22 December. Meer gegevens vind u binnenkort op deze site. Ook deze datum kunt u noteren in uw agenda.

 

Reclame.

Reclame maken buitenom de organisatie is verboden. Indien u reclame wilt maken op het terrein of in het rennerskwartier neem dan contact op met een van de bestuursleden. Illegaal aangebrachte reclame zal in rekening worden gebracht, en dient direct betaald te worden.

 

DE BUREN VAN DE CROSS HETEN U WELKOM.

Bovenstaande reclamebord was te bezichtigen tijdens de vierde wedstrijd om het Belgisch kampioenschap in Kester. Bewoners en motorcrossers hebben hier respect voor elkaar. 

 

UITSLAGEN MOTORCROSS AAGTEKERKE 2016

VOOR UITSLAGEN VAN DE SUPERCROSS KLIK HIER.

 

FILM SUPERFINALE EDITIE 2016

VOOR EEN 10 MINUTEN DURENDE FILM VAN DE SUPERFINALE KLIK HIER.

 

FOTO'S SUPERCROSS EDITIE 2016

VOOR FOTO'S VAN DE MOTORCROSS AAGTEKERKE EDITIE 2016 KLIK HIER.

 

26E EDITIE SUPERCROSS AAGTEKERKE 2016.

MC DE PEKELINGE ORGANISEERDE VOOR DE 26E MAAL DE INTERNATIONALE MOTORCROSS TE AAGTEKERKE. HET VERNIEUWDE BESTUUR HAD KOSTEN NOG MOEITE GESPAARD OM ER WEER EEN GROOT SUCCES VAN TE MAKEN.IN DE VOORBEREIDING WAS BESLOTEN OM HET PROGRAMMABOEKJE IN KLEUR AF TE DRUKKEN. EEN BOEKJE VAN HET GRAND PRIX NIVEAU. OOK DE BAAN LAG ANDERS DAN VOORGAANDE JAREN WAT EEN GEHEEL ANDERE KIJK OP HET CIRCUIT GAF. DE AVOND VOORAFGAAND AAN DE CROSS BEGON HET FLINK TE REGENEN WAT DE VOLGENDE DAG WAT SPOREN GAF BIJ HET OPRIJDEN VAN DE SPRINGSCHANSEN. TIJDENS HET PROGRAMMA WERDEN DEZE VAKKUNDIG BIJGEWERKT WAT VOOR EEN VEILIG CIRCUIT ZORGDE. MARK MELSE EN DE ANDERE RODE KRUIS MENSEN KONDEN WERKELOOS TOEKIJKEN WAT DE SFEER TIJDENS EEN MOTORCROSS ALTIJD TEN GOEDE KOMT. MARK EN DE REST VAN DE RODE KRUIS CREW BEDANKT VOOR JULLIE AANWEZIGHEID.DE LOCO BURGEMEESTER VAN DE GEMEENTE VEERE REIKTE S'AVONDS DE PRIJZEN UIT BIJGESTAAN DOOR TWEE RONDEMISSEN UIT ZEEUWS VLAANDEREN.

SUPERFINALE 26E EDITIE MOTORCROSS AAGTEKERKE.

NANCY VAN DE VEN (VLISSINGEN)YAMAHA HAD DE KOPSTART (HOLE SHOT) WAT HAAR EEN GEDORE DOPPENSET OPLEVERDE. ROY GIJSEL (HEIKANT) OP EEN KAWASAKI NAM HET COMMANDO OVER EN WIST DIT RONDEN LANG VOL TE HOUDEN. KEVIN SPRUIJT, JAIMY DE LEERSNIJDER (BELGIE) EN MARK BOOT WAREN OOK GOED VERTROKKEN EN DIT VIERTAL MAAKTE ER EEN FANTASTISCHE STRIJD VAN.EEN VAN DE BESTE FINALES VAN DE LAATSTE JAREN. IN HET TWEEDE DEEL VAN DE FINALE BEGON DE CONDITIE MEE TE SPREKEN MARK BOOT KWAM STERK AANDRINGEN EN MAAKTE HET ZIJN VOORGANGERS MET DE RONDE MOEILIJKER. KEVIN SPRUIJT EN JAIMY DE LEERSNIJDER MOESTEN ER AAN GELOVEN EN OOK VOOR ROY GIJSEL KWAM DE MAN MET DE HAMER. MARK VERTELDE NA AFLOOP DAT HIJ NA 10 MINUTEN WEDSTRIJD NIET MEER IN DE OVERWINNING GELOOFDE. OP CONDITIE EN KARAKTER WIST HIJ VOOR 3100 TOESCHOUWERS DE OVERWINNING UIT HET VUUR TE SLEPEN.

65CC KLEINE EN GROTE WIELEN.

DE 65CC KLEINE WIELEN LEVERDE EEN OVERWINNING OP VOOR JASON VAN DRUNEN. JASON SCOORDE 97 PUNTEN WAARBIJ DE TWEEDE MANCHE DOORSLAGGEVEND WAS VOOR DE EINDOVERWINNING. OP EEN TWEEDE PLAATS EINDIGDE JOSHUA DE SMET EVENEENS MET 97 PUNTEN. HET ERESCHAVOT WERD COMPLEET GEMAAKT DOOR MAX VAN DE KETTERIJ UIT LEWEDORP. DE KTM RIJDER SCOORDE 88 PUNTEN. BIJ DE 65CC GROTE WIELEN GING DE OVERWINNING NAAR SETH VAN TATENHOVE UIT HET BELGISCHE ZELZATE. SETH SCOORDE DE MAXIMALE 100 PUNTEN. DAVE BEUKELMANS UIT HET ZUID HOLLANDSE SIMONSHAVEN EINDIGDE 2 MAAL TWEEDE WAT HEM EEN TWEEDE PLAATS OPLEVERDE MET 94 PUNTEN. MIKA TOPS UIT HET BELGISCHE LOMMEL EINDIGDE DERDE. DE KTM RIJDER SCOORDE 90 PUNTEN.

85CC KLEINE EN GROTE WIELEN. 

 IN DE KLASSE 85CC KLEINE WIELEN GING DE DAG OVERWINNING NAAR DE ZUID BEVELANDSE RIJDER DANNY VAN DE BOSSE. DANNY WIST OP ZIJN KTM HET MAXIMAAL AANTAL PUNTEN TE HALEN. HIJ WON ZOWEL DE EERSTE MANCHE ALS DE TWEEDE MANCHE. (TOTAAL 100 PUNTEN). BRYAN NELIS UIT HET MOSSELDORP YERSEKE BEHAALDE TWEE TWEEDE PLAATSEN. DE KAWASAKI RIJDER BEHAALDE  94 PUNTEN. NICK JANSEN UIT HET BRABANTSE OSSENDRECHT BEHAALDE EEN DERDE PLAATS OP ZIJN HUSQVARNA 90 PUNTEN VOOR TWEE MAAL EEN DERDE PLAATS. JUSTIN TRACKE UIT DUITSLAND WAS DE STERKSTE RIJDER BIJ DE 80 CC GROTE WIELEN. HIJ NAM HET MAXIMAAL AANTAL PUNTEN DE BEKER EN DE CHAMPAGNE MEE NAAR HUIS. OOK IN DE DUITSE MOTORCROSS COMPETITIES SCOORT JUSTIN GOED. DE VLISSINGSE SUZUKI RIJDER MATS LEEUWESTEIJN EINDIGDE IN DEZE KLASSE TWEE MAAL TWEEDE.JORIS LAMPIO EVENEENS UIT VLISSINGEN EINDIGDE OP ZIJN HUSQVARNA OP EEN DERDE PLAATS MET 88 PUNTEN.

ENDURO KLASSE.

IN DE ENDURO KLASSE STOND NIEMAND MINDER DAN ALEX VAN DE BROEK UIT ZUNDERT AAN DE START. ALEX HEEFT ZIJN SPOREN WEL VERDIEND IN DE MOTORSPORTWERELD. INMIDDELS HOUD HIJ ER EEN ENDURO/TRAIL SCHOOL OP NA. IN AAGTEKERKE GING HIJ 2 MAAL WINNEND OVER DE EINDSTREEP. FREDDY ROELOFS UIT MELISKERKE LIET ZIEN OOK OVER EEN GROTE HOEVEELHEID ENDURO KUNDE TE BESCHIKKEN. OP EEN HINDERNISBAAN MET AUTOBANDEN RIOOLPIJPEN EN BOOMSTAMMEN SCOORDE FREDDY 2 MAAL EEN TWEEDE PLAATS. MICHEL VAN DOOREN UIT HOOGE ZWALUWE EINDIGDE MET 90 PUNTEN OP EEN DERDE PLAATS. FREDDY BLAAS DE NIEUWE VOORZITTER VAN MC DE PEKELINGE EINDIGDE VIERDE NADAT HIJ DE TWEEDE MANCHE ALS LAATSTE DOOR KWAM, DOOR EEN SLECHTE START. TOCH EEN MOOIE PRESTATIE NA EEN WEEK HARD WERKEN. OPVALLEND VERSCHIJNSEL WAS EEN BUS DIE ONDERDEEL UITMAAKTE VAN DE HINDERNISSEN. LATER OP DE AVOND IN DE FEESTTENT WERD BEWEERD DAT JE HIER OOK KON INHALEN. VOLGENS DE SCHRIJVER VAN DIT STUK LAG DIT AAN EEN TE GROOT ALCOHOLPROMILLAGE VAN EEN VAN DE DEELNEMERS. MET 30 RIJDERS EEN VOLLE ENDURO KLASSE.

VETERANEN.

OOK IN DE KLASSE VETERANEN 30 DEELNEMERS AAN DE START. THOMAS ADRIAANSE SCOORDE HET MAXIMAAL AANTAL VAN 100 PUNTEN IN ZIJN EERSTE OPTREDEN IN AAGTEKERKE. STARTNUMMER 26 RENE WETERINGS OP ZIJN KTM DIE MEERDERE KEREN OP HET PODIUM VERSCHEEN EINDIGDE TWEEDE. DE MAN UIT KLEIN ZUNDERT SCOORDE TWEE TWEEDE PLAATSEN. MICHEL VAN ROON UIT HEINENOORD WIST BESLAG TE LEGGEN OP DE DERDE PLAATS. AD GELDOF UIT OOSTKAPELLE NAM OOK DIT JAAR WEER DEEL AAN DEZE CROSS. MET 26 DEELNAMES DE RECORDHOUDER VAN DEZE ORGANISATIE. FRED MERTENS UIT HET BELGISCHE OVERMERE WAS DE OUDSTE DEELNEMER. ALS HET AAN DE ORGANISATIE LIGT ZIEN WE FRED NOG VELE KEREN TERUG IN AAGTEKERKE. OOK JOS ANTONISSEN UIT HET BELGISCHE WUUSTWEZEL MAG GENOEMD WORDEN. JOS BEHOORD INMIDDELS TOT DE SUPERVETERANEN EN EINDIGDE 19E. 

MX 1/3

IN DE KLASSE MX1/3 GEEN VOL STARTHEK. WEL EEN AANTAL ZEEUWSE TOPPILOTEN AAN DE START. KEVIN SPRUIJT UIT MELISKERKE OP ZIJN KAWASAKI BLEEK NA TWEE MANCHES DE STERKSTE. JAIMY DE LEERSNIJDER UIT BELGIE BEHAALDE HETZELFDE AANTAL PUNTEN ALS KEVIN WAARBIJ DE TWEEDE MANCHEUITSLAG DOORSLAGGEVEND WAS. OP DE DERDE PLAATS EINDIGDE DE ZEEUWS VLAAMSE KRACHTPATSER ROY GIJSELRENE RANNIKO, EEN FIN DIE ENKELE WEDSTRIJDEN IN NEDERLAND EINDIGDE VIERDE, VOOR CASPER OVAA UIT OOST SOUBURG. DE ENIGE DAME IN DIT GEZELSCHAP DANIELLE VAN KEMPEN UIT OOST SOUBURG SCOORDE EEN DERTIENDE PLAATS. TOTAAL 16 DEELNEMERS DIE IN DE EINDUITSLAG STAAN.

 

 

 

 VOOR UITSLAGEN VAN DE EDITIE 2015 GA NAAR WWW.MYLAPS.COM  GA DAN NAAR SUPERCROSS AAGTEKERKE 31 JULI 2015

 FOTO'S

VOOR FOTO'S VAN DE EDITIE 2015 KIJK OP WWW.MXZEELAND.NL OF OP DEZE SITE KLIK OP DE BUTTON FOTOS.

TERREINCOMMISSIE EN VRIJWILLIGERS LEVEREN WERELDPRESTATIE.

DE TERREINCOMMISSIE EN EEN AANTAL VRIJWILLIGERS LEVERDEN EEN WERELDPRESTATIE DOOR HET TERREIN WAT DONDERDAG OM 20.00 UUR VOLLEDIG ONDER WATER STOND BERIJDBAAR EN BEGAANBAAR TE MAKEN. ZELFS VRIJDAG TIJDENS DE WEDSTRIJD WERD ER NOG EEN HELE DAG AAN DE BAAN EN HET RENNERSKWARTIER DOORGEWERKT. TIJDENS DE START VAN DE SUPERFINALE WERD ER ENIG STOF WAARGENOMEN. OP DONDERDAG KON JE HIER ZELFS NOG MET EEN JET SKI RONDVAREN. MANNEN NAMENS ALLE CROSSERS HARDSTIKKE BEDANKT DAT HET TOCH MOGELIJK WAS OM DEZE CROSS DOOR TE KUNNEN LATEN GAAN. WAS ER TIJDENS EEN AAGTEKERKE RUN OOK AL EENS ZOIETS GEPRESTEERD MET SNEEUW? GRANDIOOS.

MARK BOOT WINT 25E EDITIE SUPERCROSS AAGTEKERKE.

TEN AANSCHOUWE VAN NAAR SCHATTING 2500 TOESCHOUWERS WON DE ALTIJD SYMPATHIEKE MARK BOOT UIT BURGH- HAAMSTEDE DE SUPERFINALE TIJDENS DE 25E EDITIE VAN DE SUPERCROSS IN AAGTEKERKE. VAN START TOT FINISH KWAM DE KTM RIJDER NOOIT IN DE PROBLEMEN. TIJDENS EEN INTERVIEUW VERTELDE BOOT IEDERE RONDE VANUIT ZIJN OOGHOEK TE KUNNEN ZIEN WAT ZIJN ACHTERVOLGERS PRESTEERDEN. FEL GEVECHT WAS ER OM DE TWEEDE PLAATS TUSSEN MAURICE KLIJN UIT DEURNE OP ZIJN KAWASAKI EN ROY GIJSEL UIT HEIKANT. MAURICE KLIJN EINDIGDE TWEEDE OP 6 SECONDEN VOOR ROY GIJSEL. GIAN SCHEELE EINDIGDE VIERDE VOOR DONNY SCHMIDT. EERSTE DAME IN DIT GEZELSCHAP NANCY VAN DE VEN KWAM BINNEN OP EEN ZESDE PLAATS 52 SECONDEN NA DE WINNAAR. LATER WERD ZE IN DE TENT NOG GEHULDIGD VOOR DE UITSTEKENDE PRESTATIES IN HET WERELDKAMPIOENSCHAP. HIERMEE ZETTE ZE HET ZEEUWSE MOTORCROSS WERELDJE DUIDELIJK OP DE KAART.

PRE 95 KLASSE.

DIT JAAR WAS VOOR HET EERST DE PRE 95 KLASSE INGEVOERD. MOTOREN VAN VOOR 1995. ELDERS EEN HIT. VANWEGE TE WEINIG INSCHRIJVINGEN MOEST DEZE KLASSE UIT HET PROGRAMMA GEHAALD WORDEN.

BROMFIETSKLASSSE

IN DE BROMFIETSKLASSE DIT JAAR 1 DEELNEMER, EIGENLIJK TWEE. STARTNUMMER 171 VAN WILLEM JAN HOEKMAN HAD ZIJN BAKKENIST IN DE ZIJSPAN GEPLAATS. EEN OPGEVOERDE BROMFIETS MET ZIJSPAN DUS. HET ZAL U NIET VERWONDEREN DAT ZIJ ALS ENIGE BROMFIETSRIJDER WINNEND OVER DE FINISH KWAMEN. DE LOL VOOR DEZE TWEE WAS ER NIET MINDER OM.

PIT BIKES

DE PIT BIKE KLASSE KENDE DIT JAAR 8 DEELNEMERS. DYLAN KNEVEL UIT WESTKAPELLE GING MET DE EER STRIJKEN. OP ZIJN ORION 125 CC SCOORDE HIJ 95 PUNTEN, GOED VOOR DE EERSTE PLAATS. JORAN PEENE UIT ZOUTELANDE OP ZIJN LIFAN SCOORDE EEN TWEEDE PLAATS MET 86 PUNTEN. EEN DERDE PLAATS WIST ROBIN SANDERSE UIT GRIJPSKERKE (HRIEPS) UIT HET VUUR TE SLEPEN. DE LONCIN COUREUR WIST EVENEENS 86 PUNTEN UIT HET VUUR WETEN TE SLEPEN MAAR ZIJN 2E MANCHE WAS MINDER DAN DIE VAN JORAN.

65 CC KLEINE WIELEN

2 MANCHE OVERWINNINGEN LEVERDE DANNY VAN DE BOSSE UIT OVEZANDE OP ZIJN KTM DE OVERWINNING OP BIJ DE 65 CC KLEINE WIELEN. 2E WERD SEM HOPPENBROUWERS DIE IN DE 2E MANCHE EEN TWEEDE PLAATS SCOORDE VOOR JASON VAN DRUNEN DIE IN DE TWEEDE MANCHE DERDE WERD. EEN EVEN AANTAL PUNTEN DUS (92 PUNTEN) VOOR BEIDE RIJDERS WAARBIJ DE TWEEDE MANCHE DUS DOORSLAGGEVEND IS.

65 CC GROTE WIELEN.

BRYAN NELIS UIT YERSEKE OP ZIJN KAWASAKI SCOORDE EVENEENS 100 PUNTEN WAT HEM DE OVERWINNING OPLEVERDE BIJ DE 65 CC GROTE WIELEN. WESSEL KATSHOEK OP ZIJN KTM UIT OUDE MEER EINDIGDE TWEE KEER TWEEDE (94 PUNTEN) VOOR JORIAN KLINK UIT HET ZUID HOLLANDSE GOEDEREEDE MET TWEE DERDE PLAATSEN (90 PUNTEN).

85 CC KLEINE WIELEN.

DRIE DEELNEMERS IN DEZE KLASSE BUSTER HART GING TWEE KEER WINNEND OVER DE STREEP , GEVOLG DOOR ARWIN KLINK UIT GOEDEREEDE OP ZIJN KTM. EEN DERDE PLAATS WAS ER TE BEWONDEREN VOOR LEVI OREEL UIT OOST SOUBURG OP ZIJN SUZUKI.

85 CC GROTE WIELEN

RYAN DE BEER UIT HET NOORD BRABANTSE MADE SCOORDE OP ZIJN KTM HET MAXIMUM AANTAL PUNTEN BIJ DE 85 CC GROTE WIELEN. RYAN IS INMIDDELS EEN BEKENDE DEELNEMER IN AAGTEKERKE. DE TWEEDE PLAATS WAS VOOR DAILEYVAN DE KETTERIJ MET TWEE TWEEDE PLAATSEN (94 PUNTEN). JAYDEN HOEK KON DE BEKER VOOR DE DERDE PLAATS MEENEMEN NAAR OOST SOUBURG. HIJ SCOORDE TWEE DERDE PLAATSEN OP ZIJN KTM. (90 PUNTEN).

LOCAL HEROES.

MICHAEL MAASKANT UIT LEPELSTRAAT WAS DE SNELSTE MAN BIJ DE LOCAL HEROES. DE KTM RIJDER KWAM 2 MAAL WINNEND OVER DE FINISH IN DE MANCHES. MICHAEL IS NAAST VOETBALLER ZO NU EN DAN OOK MOTORCROSSER. FRANK ROTTIER UIT WEMELDINGE NAAST MEDE WEDSTRIJDLEIDER OOK DEELNEMER SCOORDE TWEE TWEEDE PLAATSEN OP ZIJN SUZUKI. GOED VOOR EEN TWEEDE PLAATS IN DE EINDUITSLAG. DE OUDDORPER SIEMON VERDUIJN SCOORDE TWEE DERDE PLAATSEN IN DEZE LOCAL HEROES KLASSE. DIT LEVERDE HEM IN DE EINDUITSLAG EEN DERDE PLAATS OP. OPVALLEND IS DAT DEZE LOCAL HEROES KLASSE BINNEN RECORD TIJD VOL IS. DE NUMMER 33 VAN ANDRE COOMANS HEEFT HET OOK DIT JAAR WEER VOLGEHOUDEN. NAAR VERLUID WAS DEZE MOTOR S,NACHTS IN DE FEESTTENT NOG EEN KEER TE HOREN. ANDERE OPVALLENDE DEELNEMER WAS VOLGENS DE INSCHRIJFLIJST JAAPIO DE KLIJN UIT HARDINXVELD -GIESSENDAM. VOLGENS NIET BEVESTIGDE VERHALEN HEEFT HIJ NIET ZELF INGESCHREVEN MAAR MOEST HIJ MEEDOEN VAN VRIENDEN EN KENNISSEN.

ENDURO

DE ENDURO RIJDERS VONDEN WEER VERSCHILLENDE HINDERNISSEN OP EEN SPECIAAL GEDEELTE VAN DE BAAN. ZO WAS ER EEN OUDE NOS OMROEPWAGEN GEARRIVEERD ALS HINDERNIS. ANDERE HINDERNISSEN WAREN DE BANDENBAK EN DE RIOOLPIJPEN. MICHEL VAN DOOREN UIT HOGE ZWALUWE WAS TWEE MAAL DE SNELSTE OP ZIJN BETA. (100 PUNTEN) JARNO VAN DE LINDE UIT ROTTERDAM OP ZIJN KTM EINDIGDE TWEE KEER TWEEDE. (94 PUNTEN) WAT HEM DE TWEEDE PLAATS OPLEVERDE IN HET EINDKLASSEMENT. DE MELISKERKENAAR FREDDIE ROELOFS OP ZIJN SUZUKI HIELD DE BEKER VOOR DE DERDE PLAATS OP WALCHEREN. HIJ EINDIGDE TWEE KEER DERDE. EEN ENKELE ENDURO RIJDER KWAM DE VOLGENDE DAG OOK MEE OPRUIMEN. NAMENS MC DE PEKELINGE BEDANKT.

VETERANEN.

BIJ DE VETERANEN GING MARCO OREEL OP ZIJN KAWASAKI WINNEND OVER DE FINISH. DE RIJDER UIT OOST SOUBURG EINDIGDE IN DE EERSTE MANCHE 1E, EN IN DE TWEEDE MANCHE TWEEDE. GOED VOOR DE DAGOVERWINNING. DE ALTIJD SNELLE RENE WETERINGS EINDIGDE DE EERSTE MANCHE DERDE EN DE TWEEDE MANCHE WIST HIJ WINNEND AF TE SLUITEN. DE 95 PUNTEN LEVERDE DE KTM RIJDER UIT KLEIN ZUNDERT DE TWEEDE PLAATS OP. DE DERDE PLAATS GING NAAR HET NOORD BRABANTSE VEGHEL. RONNIE KREEFT OP ZIJN HUQVARNA EINDIGDE TWEEDE EN DERDE.(TOTAAL 92 PUNTEN). PETER MARANUS MAN VAN DE ORGANISATIE WIST EEN VIERDE PLAATS UIT HET VUUR TE SLEPEN. AD GELDOF UIT OOSTKAPELLE REED VOOR DE 25E KEER MEE, EN IS RECORDHOUDER QUA DEELNAMES. EEN 13E PLAATS WAS ER VOOR PARCOURSBOUWER PETER ROELOFS UIT MELISKERKE. VOORWAAR EEN MOOIE PRESTATIE VOOR DE ONLANGS 60 JAAR GEWORDEN PETER.

MX 2 2TAKT

BART KLIJN UIT OUDDORP OP ZIJN YAMAHA WAS DE SNELSTE IN DE MX2 2TAKT KLASSE. HIJ SCOORDE HET MAXIMUM AANTAL PUNTEN DOOR TWEE OVERWINNINGEN IN DE MANCHES. SIEMON BESUIJEN EVENEENS UIT OUDDORP EINDIGDE IN DE MANCHES 2E EN 3E GOED VOOR EEN TOTAAL VAN 92 PUNTEN. HET LEVERDE DE KTM RIJDER EEN TWEEDE PLAATS OP IN DE EINDUITSLAG. HUGO GEUZE UIT NIEUWERKERK WIST BESLAG TE LEGGEN OP EEN DERDE PLAATS. DE KTM RIJDER SCOORDE 88 PUNTEN, EVENVEEL DAN ANDRE VOOGD. HIER WAS DE UITSLAG IN DE TWEEDE MANCHE DOORSLAGGEVEND. HUGO WIST DEZE BETER AF TE SLUITEN DAN ANDRE. DE ENIGE VROUWELIJKE DEELNEEMSTER OP SUZUKI EVIE SCHEELE EINDIGDE 26E. EEN MOEDIGE UITSLAG VOOR DEZE ZAAMSLAGSE MOTORCROSSTER.

MX 2 4TAKT

DEZE DAG WAS ER GEEN KRUIT OPGEWASSEN TEGEN DE SCHOUWSE KTM PILOOT MARK BOOT. MET TWEE KLINKENDE OVERWINNINGEN IN DE MANCHES EN DE SNELSTE TRAININGSTIJD KON MARK DE BEKER VOOR DE EERSTE PLAATS IN ONTVANGST NEMEN. NANCY VAN DE VEN UIT VLISSINGEN KON TEVREDEN HUISWAARTS KEREN MET EEN TWEEDE PLAATS. DE YAMAHA RIJDSTER DIE ER AL EEN LANG EN ZWAAR SEIZOEN OP HEEFT ZITTEN EINDIGDE OP EEN TWEEDE PLAATS MET EEN DERDE PLAATS IN REEKS 1, EN EEN TWEEDE PLAATS IN REEKS TWEE.  JORDAN-LEE VAN MAAREN EVENEENS UIT VLISSINGEN EINDIGDE KNAP DERDE. HIJ SCOORDE EVENEENS 92 PUNTEN MAAR KWAM DE TWEEDE MANCHE ACHTER NANCY BINNEN. OP DE 25E PLAATS EINDIGDE EEN TWEEDE VROUWELIJKE DEELNEEMSTER IN DEZE KLASSE NL ANNEGREET VAN DER WEELE UIT BROUWERSHAVEN OP HAAR SUZUKI. ZIJ SCOORDE 6 PUNTEN IN REEKS 1 EN 7 PUNTEN IN REEKS TWEE.

MX1/3

IN DE MX1/3 KLASSE WAS ER EEN SPANNENDE STRIJD TUSSEN MAURICE KLIJN EN ROY GIJSEL. ZIJ EINDIGDEN ALLEBEI GELIJK MET 95 PUNTEN. OMDAT MAURICE DE 2E MANCHE WON KON HIJ DE BEKER MEENEMEN NAAR HET NOORD BRABANTSE DEURNE. DE NIET HET GEHELE SEIZOEN RIJDENDE ROY GIJSEL UIT HEIKANT SCOORDE DUS EEN TWEEDE PLAATS EVENEENS MET 95 PUNTEN. DONNY SCHMIDT RIJDEND VOOR HET MIKKOLA MOTORCROSSTEAM  TEAM UIT BELGIE SCOORDE EEN DERDE PLAATS MET 94 PUNTEN. KELVI SMIT EINDIGDE VIERDE MET 82 PUNTEN. DANIELLE VAN KEMPEN UIT OOST SOUBURG OP DE YAMAHA EINDIGDE OP EEN ZESTIENDE PLAATS.

 

MC DE PEKELINGE ORGANISEERDE OP VRIJDAG 1 AUGUSTUS VOOR DE 24E MAAL DE MOTORCROSS IN AAGTEKERKE.

HET MOTORCROSSTERREIN IS GELEGEN OP DE HOEK AAGTEKERKSEWEG - PEKELINGSEWEG AAN DE DOORGAANDE WEG TUSSEN GRIJPSKERKE EN AAGTEKERKE. POSTCODE 4363RB.

VOOR BEELDEN VAN DE SUPERFINALE KIJK OP YOU TUBE MOTORCROSS AAGTEKERKE 2014.

VOOR FOTOS KIJK OP WWW.MXZEELAND.NL

STEFAN HAGE UIT GOES HEEFT MET OVERMACHT DE 24E EDITIE VAN DE MOTORCROSS IN AAGTEKERKE GEWONNEN.OOK IN 2012 WIST STEFAN HAGE DEZE CROSS TE WINNEN, IN EEN MODDEREDITIE WAARBIJ 10 RIJDERS IN DE FINALE VERSCHENEN. IN DE SUPERFINALE EINDIGDE HIJ VOOR KEVIN SPRUYT (MELISKERKE) HUSQVARNA EN DE OP EEN DERDE PLAATS GEFINISHTE MARK BOOT (BURGH HAAMSTEDE) OP ZIJN KTM. MARK BOOT KWAM IN DEZE SUPERFINALE HELAAS TEN VAL. STEFAN VERKLAARDE NA AFLOOP IN EEN INTERVIEW MET SPEAKER HERMAN HEUVINK DAT HIJ ERG GENOTEN HAD VAN DE AANMOEDIGINGEN VAN HET PUBLIEK, EN BLIJ WAS MET DEZE OVERWINNING.

IN DE LOOP VAN DE DAG KWAMEN ROND DE 2500 TOESCHOUWERS OP DEZE WEDSTRIJD AF. VANAF HET FESTIVALTERREIN BESTOND DE MOGELIJKHEID VOOR DEELNAME AAN HELIKOPTER RONDVLUCHTEN, EN IN DE AVONDUREN NA DE SUPERFINALE VERZORGDE EEN VAN NEDERLANDS BESTE COVERBANDS EEN FANTASTISCHE FEESTAVOND. ONDER HET MOTTO ALS HET FEEST IS MOET HET OOK FEEST ZIJN GAF ANDERKOVVER WEDEROM EEN GEWELDIG OPTREDEN.HET MOTORCROSSSPEKTAKEL WERD AFGESLOTEN MET OEREND HARD VAN NORMAAL.OM 01.00 UUR WAS DE RUST WEER GEKEERD IN AAGTEKERKE.

IN DE 65CC KLASSE KLEINE WIELEN GING DE OVERWINNING NAAR DANNY VAN DEN BOSSE UIT OVEZANDE. TWEEDE EINDIGDE BRYAN NELIS UIT YERSEKE EN DE DERDE PLAATS WERD INGENOMEN DOOR JOP ADAM UIT WESTDORPE. BIJ DE 65CC GROTE WIELEN GING JEFFREY BRUNS UIT AALSMEER MET DE EER STRIJKEN, GEVOLGD DOOR JARNO ACKE EN DAVEY NIEUWENHUIZEN UIT NIEUWKOOP.

DE 85CC KLEINE WIELEN LEVERDE EEN OVERWINNING OP VOOR MACK BOUWENSE UIT GOUDA OP ZIJN KTM. EEN TWEEDE PLAATS WAS ER VOOR BOYD VAN DER VOORN. MATS LEEUWESTEIJN WIST EEN DERDE PLAATS UIT HET VUUR TE SLEPEN. BIJ DE 85CC GROTE WIELEN GING DE OVERWINNING NAAR JEROEN BUSSINK UIT ULFT NA TWEE MANCHE OVERWINNINGEN, GEVOLGD DOOR SIEMON BEZUIJEN UIT OUDDORP EN OP EEN DERDE PLAATS TIMO DHANIS.

BIJ DE PIT BIKE KLASSE GING DE OVERWINNING NAAR FELIX CLEVE UIT ROSMALEN. TWEEDE PLAATS VOOR MACK BOUWENSE UIT GOUDA EN EEN DERDE PLAATS VOOR JEROEN BUSSINK UIT ULFT OP ZIJN KAWASAKI

DE BELGEN PAUL VAN STEENWINKEL EN STEFAN VAN OYEN GINGEN ER VANDOOR MET DE EERSTE TWEE PLAATSEN IN DE BROMFIETSKLASSE. ROBERT MELISSANT UIT OUDDORP EINDIGDE OP EEN DERDE PLAATS.

DE LOCAL HEROES KLASSE LEVERDE EEN OVERWINNING OP VOOR MICHAEL MAASKANT UIT HET NOORD BRABANTSE LEPELSTRAAT. DE GEBROEDERS VAN DE EIJK UIT TERNEUZEN EINDIGDEN OP DE PLAATSEN TWEE EN DRIE. FRANK ROTTIER UIT WEMELDINGE MEDE WEDSTRIJDLEIDER WIST BESLAG TE LEGGEN OP DE VIERDE PLAATS OP ZIJN SUZUKI. ENKELE MOTOREN DIE MAAR EEN MAAL PER JAAR AAN DE START VERSCHIJNEN OVERLEEFDEN OOK DEZE EDITIE. DE MOTOREN VAN ANDRE COOMANS ( HONDA) EN SANDER IN T ANKER (SUZUKI) KUNNEN WEER IN DE WINTERBERGING. VERMELDENSWAARDIG BIJ DEZE LOCAL HERO KLASSE IS DE 11E PLAATS VAN DE JONGEDAME EVIE SCHEELE UIT ZAAMSLAG OP HAAR SUZUKI. VOORWAAR EEN PRESTATIE OM JE STAANDE TE HOUDEN TUSSEN DIT MANNELIJK GEWELD.

RENE WETERINGS UIT ZUNDERT BESCHIKT NOG STEEDS OVER VEEL MOTORCROSS ERVARING, MET TWEE MANCHE OVERWINNINGEN WAS HIJ OVERWINNAAR BIJ DE VETERANEN. OP EEN TWEEDE PLAATS EINDIGDE ERWIN PARMENTIER UIT WOUDENBERG DIE DAARNA NOG EEN TERUGREIS VAN MEER DAN DRIE UUR VOOR DE BOEG HAD. DERDE EINDIGDE ERIC VAN DER WEKKEN UIT ZIERIKZEE DIE VANWEGE ZIJN BELGISCHE MOTORCROSSVERLEDEN VEEL ERVARING HEEFT OP DIT SOORT CIRCUITS. VOOR DE 24E EDITIE STOND OOK AD GELDOF UIT OOSTKAPELLE AAN DE START. AD HEEFT NOG GEEN ORGANISATIE VAN MC DE PEKELINGE GEMIST. PETER ROELOFS UIT MELISKERKE CIRCUITBOUWER VAN MC DE PEKELINGE EINDIGDE OP ZIJN YAMAHA OP EEN 18E PLAATS.

VOOR HET EERST DIT JAAR STOND ER EEN ENDURO KLASSE OP HET PROGRAMMA. BANDENBAK, BOOMSTRONKEN, RIOOLPIJPEN, EN EEN CONTAINER WAREN DE HINDERNISSEN DIE DEZE ENDURO RIJDERS MOESTEN NEMEN. WESLEY PITTENS UIT VORSTENBOSCH BLEEK HIERIN DE SNELSTE TE ZIJN. ZIJN BROER THIERRY EINDIGDE OP EEN TWEEDE PLAATS VOOR AMEL ADVOKAAT UIT NIJMEGEN. PETER MARANUS (AAGTEKERKE) MAN VAN DE ORGANISATIE EINDIGDE OP DE 5E PLAATS. OMDAT ER VEEL ONBEGRIP LEEFT OVER EEN ENDURO ORGANISATIE WAS DIT EEN MOOIE DEMONSTRATIE OM HET PUBLIEK KENNIS TE LATEN MAKEN MET DE ENDURO SPORT.

DE MX2 2TACT KLASSE LEVERDE WEER HET NODIGE SPEKTAKEL OP.BART KLIJN UIT OUDDORP EINDIGDE 3 PUNTEN VOOR DE PRIMA RIJDENDE JORDAN-LEE VAN MAREN UIT VLISSINGEN. MAIKEL VAN BALEN UIT HET NOORD BRABANTSE ELSHOUT EINDIGDE OP EEN DERDE PLAATS MET 90 PUNTEN 

IN DE OCHTENDUREN NOG VOOR DE MICROFOON VAN OMROEP ZEELAND, EN IN DE AVOND GEHULDIGD WORDEN ALS OVERWINNAAR VAN DE MX 2 4TACT KLASSE. DIT OVERKWAM GIAN SCHEELE UIT ZAAMSLAGVEER OP ZIJN SUZUKI. JESSY NEELEMAN UIT BERGSCHENHOEK OP ZIJN SUZUKI EINDIGDE OP EEN TWEEDE PLAATS GEVOLGD DOOR DE VAN EEN BLESSURE TERUGGEKEERDE MARVIN BOONE UIT YERSEKE. NANCY VAN DE VEN UIT VLISSINGEN EINDIGDE KNAP VIERDE VOOR DE MAN DIE IN DE TWEEDE MANCHE VEEL PECH HAD. KEVIN SPRUYT UIT MELISKERKE KWAM MET TWEE ANDEREN DIRECT TEN VAL IN DE EERSTE BOCHT, EN KON ALS LAATSTE VERTREKKEN. NA EEN INHAALRACE WIST HIJ ZICH ALSNOG TE PLAATSEN VOOR DE SUPERFINALE, WAARIN HIJ ZOALS EERDER VERMELD TWEEDE WERD.

IN DE MX1-3 KLASSE (HELAAS DIT JAAR NIET HELEMAAL VOL)GING DE  OVERWINNING NAAR MARK BOOT UIT BURGH HAAMSTEDE OP ZIJN KTM, GEVOLGD DOOR DE LATERE WINNAAR VAN DE SUPERFINALE STEFAN HAGE UIT GOES OP DE HUSQVARNA.DE DERDE PLAATS WERD INGENOMEN DOOR DE ZEEUWS VLAMING JORDI VAN DE WIELE UIT SINT JANSTEEN DIE OOK IN BELGIE UITKOMT, BIJ EEN BELGISCHE MOTORSPORTBOND.

MC DE PEKELINGE MET ALLE MEDEWERKERS KAN TERUG ZIEN OP EEN PRACHTIGE MOTORCROSS DAG WAARBIJ IEDEREEN TEVREDEN HUISWAARTS KON KEREN. BINNENKORT BEGINT DE ORGANISATIE AAN DE VOORBEREIDINGEN VAN DE 25E EDITIE. INDIEN ER BEDRIJVEN ZIJN DIE DE ORGANISATIE WILLEN SPONSOREN EN NOG GEEN SPONSOR ZIJN KUNNEN DEZE CONTACT OPNEMEN MET LEO FRANCKE 0118-581424 OF EEN VAN DE ANDERE BESTUURSLEDEN DIE VERNOEMD ZIJN OP DEZE SITE. EERST ZAL EEN AANVANG WORDEN GEMAAKT MET DE ORGANISATIE VAN DE AAGTEKERKE RUN DIE DIT JAAR GEORGANISEERD WORD OP 20 DECEMBER.

MC DE PEKELINGE BEDANKT EEN IEDER DIE HEEFT MEEGEHOLPEN MET HET WELSLAGEN VAN DEZE DAG. PURE PROPAGANDA VOOR DE MOTORSPORT. JUIST DATGENE WAAROM MC DE PEKELINGE IS OPGERICHT.

MET VRIENDELIJKE GROET EN TOT VOLGEND JAAR,

BESTUUR MC DE PEKELINGE.