Nieuws Supercross 2019

Inschrijving is geopend!

Voor inschrijving, klik hier.

 

Editie 2019.

Mark Boot wint 29e editie Supercross Aagtekerke.

Mc de Pekelinge organiseerde Vrijdag 26 Juli voor de 29e maal de Internationale Motorcross in Aagtekerke. De superfinale leverde als sluitstuk van de avond weer het nodige spektakel op. Mark Boot uit Kamperland pakte de kopstart maar kwam in een van de eerste bochten ten val, en was op achtervolgen aangewezen. Kevin Spruijt maakte hier dankbaar gebruik van en kwam de eerste ronde als koploper door. Jacky Tausch, de KTM rijder uit Elshout, die voor het eerst deelnam in Aagtekerke kwam als tweede door. Rondenlang wist Kevin Spruijt de leidende positie vast te houden, en het leek er op dat hij deze superfinale ging winnen. Mark Boot was inmiddels fel aan het oprukken in het deelnemersveld. Even kwam er een moment van twijfel of hij nog in de buurt zou komen van Kevin. Hierna gingen alle registers open. Het talrijk opgekomen publiek kreeg motorcross van de bovenste plank. Mark kwam terug tot het achterwiel van Kevin en een aantal ronden voor het einde wist Mark de koppositie te heroveren. Mark pakte de overwinning voor Kevin en was hier erg blij mee, omdat het hem nu wel lukte. Mark was al een aantal keren tweede gefinisht. Jacky Tausch eindigde derde op 16,6 seconden van de overwinnaar. Barney Steketee eindigde vierde voor Jordan Lee van Maaren op een vijfde plaats. Gian Scheele pakte de zesde plaats op meer dan 1 minuut van de winnaar. 7e eindigde Jaimy de Leersnyder. Opvallend was de 11e plaats van motorcrosslegende Jan Blancquaert uit het Belgische Laarne.

 

INTERNATIONALE MOTORCROSS VRIJDAG 31 JULI 2020 AAGTEKERKE.

Mc de Pekelinge organiseert Vrijdag 31 Juli voor de 30e maal de Internationale Motorcross in Aagtekerke.

Voor-inschrijven kan tot en met Woensdag 29 Juli.

Inschrijving controleren kan hier.

Deelname is mogelijk in de volgende klassen.
  • 50 cc. (Transponder en licentie verplicht).
  • 65 cc Kleine en grote wielen. (Transponder en licentie verplicht).
  • 85 cc Kleine en grote wielen. (Transponder en licentie verplicht).
  • Local Heroes. (Daglicentie en Transponder verplicht, af te sluiten via de KNMV). Max 30 deelnemers
  • Veteranen.(Transponder en licentie verplicht). Max 30 deelnemers.
  • Enduro.(Transponder en licentie verplicht). Max 30 deelnemers
  • 125 CC (Transponder en licentie verplicht). Max 30 deelnemers.
  • 250 CC (Transponder en licentie verplicht). Max 60 deelnemers.
  • 500 CC Transponder en licentie verplicht). Max 30 deelnemers. 
  • Damesklasse Transponder en licentie verplicht. Min 15 deelnemers

 


Enduro

De Enduro rijders dienen  in het bezit te zijn van een kenteken en verzekering. Bij het melden op vrijdag kan hier naar worden gevraagd. Rijders die hier niet aan voldoen worden uit de inschrijving geschrapt. Inschrijfgeld word niet teruggestort. De Enduro regels worden nageleefd. MEVZ Cup 2020. Zie voor regelgeving https://mevz.nl/clinics-trainingen/

Local Heroes

De nummers één, twee en drie van de einduitslag 2019 promoveren in 2020 naar andere klassen.

Local Heroes rijden dit jaar met een transponder. Zorg dat u in het bezit bent van een goed opgeladen transponder waarvan het nummer bij de organisatie bekent is. Rijders zonder transponder worden geweigerd in het Parc Fermee.

Kosten deelname

Deelname aan deze wedstrijd kost 20 €. Bij het oprijden van het crossterrein betaald een ieder 6 €. Kinderen onder de 12 jaar betalen 3 €. Local Heroes dienen zich van te voren bij de KNMV te verzekeren.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk via deze site onder de button Inschrijven. Bij het behalen van het maximale aantal deelnemers in de klassen word de inschrijving gesloten. Schrijf dus op tijd in VOL is VOL. Startnummers zijn niet overdraagbaar. Geef deze dus niet aan een andere rijder want deze zal de start geweigerd worden.

Transponders

Op de wedstrijddag is het niet mogelijk om transponders te huren bij de organisatie. Zorg bij vertrek thuis dat u in het bezit bent van een goed werkende opgeladen transponder.

Buitenlandse deelnemers

Buitenlandse (Belgische) deelnemers kunnen betalen door gebruik te maken van Bancontact.

Locatie crossterrein.

Het crossterrein bevindt zich op de hoek Pekelingseweg – Aagtekerkseweg aan de doorgaande route tussen Grijpskerke en Aagtekerke. Postcode: 4363RB.

Overnachten op donderdag

De mogelijkheid bestaat om op donderdag 30 Juli te overnachten voor de rijders die van ver komen. Voor de overnachting word 10 € per voertuig in rekening gebracht.

Rennerskwartier.

Bij het verlaten van het rennerskwartier dient u uw afval in de daarvoor bestemde vaten te deponeren of mee naar huis te nemen. Zorg ervoor dat anderen niet uw rommel op te hoeven ruimen. Neem alvast een vuilniszak van thuis mee.

Parkeren.

Gratis parkeren is mogelijk op het parkeerterrein aan de Pekelingseweg. Alle voertuigen niet toebehorend aan rijders moeten op dit parkeerterrein geparkeerd worden. U parkeert op eigen risico.

Melden in de feesttent.

Iedere deelnemer dient zich op vrijdag 31 Juli te melden bij het wedstrijdsecretariaat in de feesttent. Dit aanmelden is mogelijk vanaf 08.30 uur.

Rijdersmeeting.

De rijders meeting vind plaats om 10.30 uur in de feesttent. Voor het verdere programma klikt u op de button Tijdschema. (dit schema is onder voorbehoud en afhankelijk van het aantal ingeschreven deelnemers).

Trainingen en Wedstrijden

De trainingen vangen aan om 11.00 uur. De trainingen worden verreden als tijdstraining en bepalen de startvolgorde bij de eerste manche. Zorg dat uw transponder gemonteerd is op uw motor en opgeladen.

Superfinale

De superfinale wordt verreden om 20.35 uur. De deelnemers die hiervoor uitgenodigd worden zijn de 10 beste rijders uit de 500cc. De 10 beste rijders uit de 250cc. De 8 beste rijders uit de 125cc. De 3 beste Veteranen, en de beste 2 Enduro rijders. Andere rijders worden NIET toegelaten. Toelatingen zijn niet overdraagbaar.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking van de 50cc, 65cc kleine en grote wielen, en de 85cc cc kleine en grote wielen vind plaats om 17.00 uur op het circuit. De prijsuitreiking van de andere klassen vind plaats in de feesttent tijdens de eerste pauze van de band. Zorg dat je vooraan staat bij het podium zodat dit zo soepel mogelijk kan plaats vinden.

Alcohol en Drugsbeleid.

Voor personen onder de 18 jaar is het ten strengste verboden alcohol te nuttigen op het crossterrein. Ook het verstrekken van alcohol door personen van boven de 18 jaar aan personen onder de 18 jaar is ten strengste verboden. Het gebruik of verhandelen van drugs wordt niet getolereerd. Verwijdering van het crossterrein zal direct plaatsvinden.

Tevens stelt MC de Pekelinge het NIET op prijs meegenomen drank te nuttigen in de feesttent. 

 

Afterparty

Wederom zijn we er in geslaagd om de band ANDERKOVVER te contracteren. Wie deze band heeft zien optreden behoeft geen verdere uitleg. Wie voor het eerst een optreden van deze band meemaakt zal versteld staan hoe snel ze de tent op zijn kop krijgen. Neem al je vrienden en bekenden mee om er weer een echt motorcrossfeest van te maken. Als het feest is moet het ook feest zijn.

Vrijwilligers.

Mc de Pekelinge werkt uitsluitend met vrijwilligers, zij maken het u mogelijk om uw favoriete sport te beoefenen. Respecteer en waardeer de inzet van deze vrijwilligers.

Opbouwen Circuit.

Maandag 26 Juli word een begin gemaakt met het opbouwen van het circuit en de verdere organisatie. Belangstellenden en motorcrossliefhebbers worden van harte uitgenodigd om hieraan mee te helpen. Geef je op bij een van de bestuursleden of kom maandag 26 Juli naar de container op de weide om mee te helpen. Voor een natje en een droogje word uiteraard gezorgd.

 

Strandcross Zoutelande.

De strandcross in Zoutelande zal verreden worden op zaterdag 2 November. Meer informatie hierover zal bekend gesteld worden via deze site. Noteer deze datum alvast in uw agenda.

Aagtekerke Run.

De jaarlijkse Aagtekerke run zal georganiseerd worden op Zaterdag 21 December. Meer gegevens vind u binnenkort op deze site. Ook deze datum kunt u noteren in uw agenda.

Reclame.

Reclame maken buitenom de organisatie is verboden. Indien u reclame wilt maken op het terrein of in het rennerskwartier neem dan contact op met een van de bestuursleden. Illegaal aangebrachte reclame zal in rekening worden gebracht, en dient direct betaald te worden.

 

DE BUREN VAN DE CROSS HETEN U WELKOM.

Bovenstaand reclamebord was te bezichtigen tijdens een wedstrijd om het Belgisch kampioenschap in Kester. Bewoners en motorcrossers hebben hier respect voor elkaar. 

 

Editie 2018

Jurgen Wybo wint 28e Supercross Aagtekerke

Jurgen Wybo heeft de Supercross in Aagtekerke gewonnen. In de superfinale, waar de beste rijders van verschillende klassen om de eindzege streden, leidde hij, op een halve ronde na, van start tot finish. Mark Boot en Kevin Spruijt werden tweede en derde, voor Nancy en Rinus van de Ven.

De beste start was er voor Rinus van de Ven, gevolgd door zus en winnares van vorig jaar Nancy. Ook Jurgen Wybo zat er, evenals Kevin Spruijt, Casper Ovaa en winnaar van de Enduroklasse, Roel Geurts, goed bij. Mark Boot had een mindere start: hij moest buiten de top 10 aan de wedstrijd beginnen.

Halverwege de eerste ronde kwam Rinus van de Ven echter ten val waardoor Wybo de leiding in de wedstrijd over kon nemen, op een aantal seconden gevolgd door Spruijt en Nancy van de Ven. Mark Boot begon al snel aan zijn inhaalrace: halverwege de wedstrijd meldde hij zich al aan het achterwiel van Spruijt, en nam de tweede plek enkele ronden later over. Wybo had ondertussen een aardige voorsprong opgebouwd, en wist deze op Boot en Spruijt in het tweede deel van de wedstrijd gelijk te houden.

In het laatste deel wist Mark Boot, mede dankzij zijn goede conditie, de achterstand op Wybo te verkleinen, maar, ondanks dat hij in de laatste vijf rondes bijna tien seconden goed maakte op Wybo, ging de Belg er met de winst vandoor, voor Boot en Spruijt. Nancy van de Ven kwam als vierde over de finish, voor Rinus van de Ven, die na zijn val in de eerste ronde nog veel plekken goed wist te maken. Donny Schmidt, Roel Geurts, Ilan Heirweigh (uit de 125cc), Boy Stockman en Maikel van Balen wisten ook de top tien te behalen.